Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ در گزارش های قبل از سلسله گزارش های پرونده ای «چالش اشتغال و نسل دانشگاه های کارآفرین» به تبیین چارچوب مفهومی نسل چهارم دانشگاه ها یعنی دانشگاه های کارآفرین پرداخته شد و همچنین به ریشه های معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به خصوص تحصیلات تکمیلی، ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال زایی به واسطه کارآفرینی و تجاری سازی ایده های نو و خلاق دانشجویان اشاره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر قوانین حمایتی و خلاء عدم حمایت های مناسب و کافی از کارآفرینان توسط وزارت علوم، فناوری و تحقیقات تبیین شد.

همچنین به صورت ویژه به قوانین و کارویژه حمایتی دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویانی که قصد کارآفرینی دارند اشاره شد. دانشگاه آزاد اسلامی با در نظر گرفتن اولویت و اهمیت کارآفرینی در کشور و با هدف حمایت از نوآوری، کمک به تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی، ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی اقدام حمایت از ساخت نمونه اولیه کارفرآفرینان، اعطای وام 30 میلیونی به کارآفرینان، ایجاد صندوق پژوهش و فناوری، تولید ارزش افزوده و ثروت توسط کارآفرینان، تاسیس مراکز رشد در دانشگاه آزاداسلامی اقدام نموده است.

در این گزارش تلاش شده است، میزان موفقیت آموزش و یادگیری مهارت دانشگاه ها برای فراگیری فنون کارآفرینان دانشگاهی را مورد بررسی قرار گیرد.

دانشگاه و کارآفرینان در ارتباط دوسویه

دانشگاه ها به عنوان پیشران های توسعه و پیشرفت در جوامع مختلف از دیرباز تاکنون شناخته می شوند که با تربیت جوانان کارآمد و مستعد در جهت توسعه و پیشرفت کشور گام بر می دارند. با توجه به این امر، دانشگاه ها در پرورش جوانان در راستای اشتغال نقش ویژه ای دارند.

طی سال های اخیر مسئولین و سیاست گذاران سیستم آموزش عالی کشور با درک اهمیت و اولویت ورود به حوزه کارآفرینی برای تقویت خوداشتغالی وکاهش بیکاری جوانان و ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی اقدام به تاسیس رشته های کارآفرینی در دانشگاه ها نمودند.

با توجه به اهمیت موضوع، این مساله‌ مطرح می‌شود که دانشجویان و دانش آموختگان رشته های کارآفرینی مهارت لازمه برای ایجاد کسب و کار را به صورت کامل در دانشگاه ها فرا می گیرند یا خیر؟

برای پاسخ گویی به این سوال، باید در نظر داشته باشیم در این ارتباط دو سویه دانشجویان باید فرصت جویی، ایده پردازی و عمل گرایی را در خود تقویت کنند و استادان اهداف و مراحل ایجاد کسب و کارهای نوپا، چالش های موجود در این راه و جذب مخاطب خاص را آموزش دهند.

ایجاد کارآفرینی تنها گزینه دانشجویان رشته کارآفرینی نیست

سید علیرضا فیض بخش عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: اید در نظر داشته باشیم دانشجویان در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری که مشغول کار تحقیقی و پژوهشی در حوزه کارآفرینی هستند، قرار نیست الزاما کارآفرین شوند بلکه گاهی ممکن است، دانش کارآفرینی را درک و آنرا ارتقاء دهد.

فیض بخش با اشاره به اینکه اگر کسی قصد کارآفرینی دارد لزوماً نباید تحصیلکرده کارشناسی ارشد و دکتری رشته کارآفرینی باشد، گفت: دانشجویان در دانشگاه قرار است کار پژوهشی انجام دهند یا تدریس در سطح مراکز آموزش عالی را انتخاب کنند و انتخاب اشتغال آفرینی تنها گزینه دانشجویان و فارغ التحصیلان نیست.

دانش آموختگان کارآفرینی الزاما کارآفرینان موفقی نیستند

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه مقوله فکری فردی که مدرک کارآفرین دارد قطعا کارآفرین موفقی است، درست نیست گفت: وظیفه دانشگاه تربیت محقق و پژوهشگر است و اگر فردی تمایل دارد کارآفرینی انجام دهد، باید دوره های جانبی را طی کند که در آن مسائل بینش کارآفرینی و مهارتی آموزش داده شود.

در ادامه وی داشتن مهارت و بینش کارآفرینی را مهم تر از دانش تئوری کارآفرینی دانست و گفت: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اگر می خواهند اقدام به راه اندازی کسب و کار خارج از دانشگاه کنند باید در کنار گذراندن واحدهای درسی در دانشگاه، دوره های تخصصی آموزشی با گرایش کارآفرینی را طی کنند.

فیض بخش در خصوص دروه هایی که مختص کارآفرینی است، گفت: در دانشگاه های کشور دروه های که به جوانان به صورت اختصاصی یاد دهند چگونه کارآفرین شوند بسیار کم و معدود است. دوره هایی که به افراد کمک می کند به مدل های کسب و کار، خلاقیت، مباحث نوآوری، مسائل حقوقی و ... اشراف داشته باشد.

دانشجویان مهارت بازار کار را در دانشگاه فرا نمی گیرند

این عضو هیات علمی دانشگاه شریف تصریح کرد: افرادی که استارت آپ دانش بنیان را دایر می کنند، باید به مهارت کسب و کار آشنا شوند، در دانشگاه به دانشجویان یاد داده نمی شود چگونه قیمت گذاری کنند، حساب مالی داشته باشند، بازاریابی کنند و... که در آینده هر کدام تبدیل به یک چالش برای کارآفرینان می شود.

وی تفاوت دانش کارآفرینی دانشگاه و غیر دانشگاهی را اینگونه بیان کرد: دانشجویان زمانی که می خواند کار پژوهشی انجام دهند به سراغ مقالات علمی و پژوهشی می روند اما زمانی که می خواهند کسب و کار در جهت درآمد زایی را ایجاد کنند، نیازمند اطلاعات در حوزه های متفاوت است اما طرح پژوهشی حوزه و فیلد تخصصی محدودی را نیاز دارد.

چالش های کارآفرینی از مسائل مالی تا عدم انگیزشی گسترده است

سجاد کلانتر فارغ التحصیل رشته کارآفرینی دانشگاه و کارآفرین حوزه فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در خصوص چالش های کارآفرینی عنوان کرد: خطرپذیری مالی زیاد و ترس از دست دادن سرمایه شخصی، عوامل ضد انگیزشی کارآفرینی در ایران از جمله سود ناچیز ناشی از فعالیت ­های صنفی، تولیدی و کارآفرینی نسبت به سایر فعالیت ­های اقتصادی نظیر سپرده گذاری در بانک ها، کند بودن مراحل ثبت سفارش، واردات بی رویه و بدون مجوز، عدم امنیت شغلی، فقدان مهارت، موانع اداری و بروکراسی پیچیده و زمان بر و... مشکلات و سد هایی است که راه موفقیت کارآفرینان را مسدود کردند.

دانشگاه مهارت های تخصصی را به دانشجویان آموزش نمی دهد

این کارآفرین جوان با اشاره به دانشگاه و دانشکده های کارآفرین، اذعان داشت: در طی سال های اخیر حرکت های علمی و موثر در سطح دانشگاه ها رخ داده است که مهم ترن آنها ایجاد رشته های کارآفرینی و آموزش عملی به دانشجویان است.

وی افزود: اگر بخواهیم نقش دانشگاه ها در پرورش کارآفرینان را منصفانه مورد نقد و بررسی قرار دهیم باید بگویم دانشگاه در دادن سمت و سو افراد اثرگذار است، اما خیلی از مهارت های تخصصی و شخصی را نمی تواند به صورت کامل به افراد آموزش دهند.

در انتها؛

به عنوان جمع بندی می توان گفت، برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده یعنی رسیدن به دانشگاه های تربیت کننده کارآفرین و از سوی دیگر فراگیری فنون کارآفرینی توسط دانشجویان باید به 4 محور و موضوع علم، فناوری، تجاری سازی و کسب و کارهای دانش بنیان در این رابطه حاصل شود.

با توجه به ظرفیت های دانشگاه ها و توانمندی دانشجویان، برای تکمیل مولفه ها و محورهای فعالیت کارآفرینانه نیاز است مسئولین سیستم آموزش عالی در کنار مباحث و طرح درس به حوزه های آموزش، پژوهش، ترویج و مشاوره و برگزاری دوره های تخصصی کارآفرینی توجه شود.

اما این سوال و دغدغه همچنان باقی می ماند که آیا دانشگاه ها به تنهایی می توانند پاسخگو و تربیت کننده کارآفرین باشند یا خیر.

انتهای پیام/

300 / 167 ایسکانیوز کارآفرینی دانشگاه کارآفرین مهارت آموزی دانشگاه شریف دانش آموختگان بازار کار

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایسکانیوز کارآفرینی دانشگاه کارآفرین مهارت آموزی دانشگاه شریف دانش آموختگان بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا

دانشگاه‌های آمریکا یکی از مهم‌ترین عناصر قدرت نرم راهبردی آن به شمار می‌روند. نقش دانشجویان و اساتید تنها به کسب علم محدود نمی‌شود، بلکه بیشتر به شخصیت‌سازی و جوانه زدن تمایلاتی می‌رسد که پشتوانه درک حقیقت هستند. این همان چیزی است که جرقه‌های تحصن و تظاهرات در محکومیت جنایت نسل کشی رژیم صهیونیستی را در فلسطین اشغالی برانگیخته است.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو یادداشت احمد القطامین، تحلیلگر سیاسی اردن است که در پایگاه خبری«راهبرد معاصر»منتشر شده است:

وقتی صحبت از نقش دانشگاه ها در زندگی اجتماعی هر کشوری می شود، از بستری تعاملی صحبت می شود که در آن دو عنصر علم و اندیشه با هم ارتباط تنگاتنگ دارند و در نتیجه لوکوموتیوی را تشکیل می دهند که جامعه را هدایت می کند و آن را در جنبه های مختلف تحت تأثیر قرار می دهد.


وقتی از نقش دانشجویان و اساتیدشان در زندگی جوامع صحبت می‌کنیم، در واقع وارد دنیایی پیچیده و به هم پیوسته می‌شویم که تأثیر آن در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فکری گسترده است. دانشگاه‌ها فقط مراکز آموزش نیستند، بلکه قطب‌های حیاتی ای هستند که بر توسعه جوامع تأثیر می‌گذارند و اجتماع حول محور آن شکل می‌گیرد.

تحولات اخیر نشان دهنده پیدایش محوری راهبردی و تعیین کننده است که مواضع دولت آمریکا را درقبال موضوع فلسطین به دو مرحله جدا تقسیم می کند


دانشجویان تنها افرادی نیستند که از اساتید خود دانش دریافت می کنند، بلکه آنها نیروی محرکه راهبردی برای تحول هستند که با دریافت آموزش و پروراندن مهارت ها، قادر به تجزیه و تحلیل موضوعات، ابداع راه حل ها و بکارگیری آنها در محیط می شوند.

می توان گفت، نقش دانشجویان و اساتید دانشگاه تنها به کسب علم محدود نمی شود، بلکه بیشتر به شخصیت سازی، تقویت ارزش ها و جوانه زدن تمایلاتی می رسد که پشتوانه درک حقیقت هستند و به شکل گیری مواضع اخلاقی در زمینه موضوعات اساسی مطرح شده کمک می کند.


این در واقع همان چیزی است که جرقه های تحصن و تظاهرات در محکومیت جنایت نسل کشی رژیم صهیونیستی را در فلسطین اشغالی برانگیخته است. تحولات اخیر نشان دهنده پیدایش محوری راهبردی و تعیین کننده است که مواضع دولت آمریکا را درقبال موضوع فلسطین به دو مرحله جدا تقسیم می کند.


نخبگان سیاسی آمریکا که دوره های طولانی هژمونی صهیونیست ها بر مؤسسات آمریکایی به دنبال سرکوب اعتراضات بودند، اکنون شاهدند دانشگاه های آمریکا با نهایت قدرت به محلی برای مبارزه با صهیونیست ها تبدیل شده اند و نمی توانند جلوی این حالت غیرقابل کنترل را بگیرند. دانشگاه های آمریکا یکی پس از دیگری به جنبش اعتراضی می پیوندند و ماهیت و وحدت شعارهای مطرح شده به وسیله دانشجویان از تمام خطوط قرمز تعیین شده به وسیله طبقه سیاسی حاکم در آغاز جنبش مردمی فراتر رفته است.


این شعارها از درخواست آتش بس در غزه و تسهیل دسترسی به کمک های بشردوستانه به شعارهای صریح در محکومیت صهیونیسم و نژادپرستی و توقف جنایت ها و نسل کشی های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. تظاهرات دانشگاهیان باعث افزایش ترس میان نخبگان سیاسی حاکم بر آمریکا شده است و با توسل به زور شروع به تهدید و ارعاب کرده اند.


 وقایع آمریکا ساعت به ساعت متشنج می شود. تیم‌های پلیس و سرویس‌های امنیتی به کمپ‌های معترضان در بسیاری از دانشگاه‌ها حمله کرده، به محوطه‌های دانشگاهی یورش برده و صدها دانشجو و استاد دانشگاه را به شیوه‌ای بسیار خشن و تحقیرآمیز دستگیر کرده اند.


در این مرحله نخستین حلقه‌های قدرت نرم دانشگاه‌ها شکسته شد و به نظر می‌آید آمریکا از نظر اخلاقی در برابر جهانیان در حال سقوط است. شاهد صحنه‌هایی هستیم که از صحنه های هجوم حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۰ میلادی عجیب و توهین‌آمیز نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا