Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با فارس در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس در گفت وگو با الشرق الاوسط مبنی بر گفت وگویش با وزیر خارجه ایران درباره یمن و اینکه ایران در این خصوص (یمن) تعهداتی را داده است، گفت: بحران یمن و تجاوز سه ساله به این کشور و کشتار مردم بیگناه آن و بروز فاجعه بشری در این کشور، همواره در دستورکار مذکرات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: آقای ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در همین راستا و در ملاقات های متعدد و تماس های دیپلماتیک با همتایان خارجی در جهت یافتن راهکار یا راهکارهایی که بتواند به کاهش بحران در یمن کمک کرده و فضای لازم را برای توقف تجاوز و برقراری آتش بس دائم و ایجاد تمهیدات لازم به منظور امدادرسانی و ارسال کمک های بشردوستانه به مردم قحطی زده یمن آماده و زمینه های لازم را برای ایجاد فضای سیاسی و مذاکرات سیاسی فراهم کند، این موضوع را همواره در دستورکار داشته است.

قاسمی در ادامه توضیح داد: در همین راستا در یک سال گذشته چندین دور نشست بین ایران و تعدادی از کشورهای اروپایی (فرانسه، آلمان، انگلیس و ایتالیا) که به موضوع یمن علاقه مند بودند، برگزار و در نهایت با کمک جمهوری اسلامی ایران و پیگیری های به عمل آمده، مقدمات لازم برای نشست استکهلم و برگزاری مذاکرات گروه های یمنی تحت نظارت سازمان ملل فراهم شد. 

این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: ما به عنوان کشوری مسلمان که نسبت به سرنوشت مردم یمن حساس بودیم، از ابتدا این نگرانی را داشتیم و توصیه‌های ما همواره بر این بود که این جنگ نمی تواند نهایتا یک پیروز نظامی داشته باشد و باید به یک آتش بس برسیم و در پس آن شرایط را برای کمک‌های انسان دوستانه و بشردوستانه مهیا کرده و نهایتا به گفت‌وگوهای یمنی - یمنی کمک کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: طبیعتا و همانگونه که آقای جرمی هانت بیان کرده، مذاکراتی نیز در سفر اخیر ایشان به تهران درباره یمن انجام شد و آن بحثی که از سوی وزیر خارجه انگلیس درباره گفت وگو با آقای ظریف درباره یمن عنوان شده، در همین سفر اخیر بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ایران هیچگونه تعهدی به هیچ طرف و هیچ کشوری درباره یمن نداده است، تصریح کرد: یمن کشوری مستقل است و تصمیم گیری درباره آن به خود یمنی ها مربوط است و ایران هیچگونه دخالتی در امور داخلی یمن ندارد و منظور آقای هانت از تعهد، همان تعهداتی است که در نشست استکهلم بین گروه های یمنی برای برقراری آتش بس و ... حاصل شده است.

قاسمی بار دیگر تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای حل مسالمت آمیز بحران یمن و جلوگیری از استمرار فاجعه بشری در این کشور از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: جا دارد جامعه جهانی هر چه زودتر به خودش بیاید و سعی کند برای این فاجعه به عنوان یک نقطه تاریک از موضوعات عصر خود راه‌حلی بیابد و مردم یمن را از این وضعیت بسیار دشوار و فجیع، نجات دهد.

وی همچنین گفت: برخی کشورهای اروپایی هم باید از صدور و فروش و ارائه تسلیحات مخرب به کشورهای متجاوز اکیدا خودداری کرده و علاوه بر این نیاز است که جامعه جهانی هم متجاوزان را به توقف این تجاوز سبوعانه علیه ملت یمن وادار کند.

 جرمی هانت در گفت وگویی با روزنامه الشرق الاوسط عنوان کرده بود: «با محمد جواد ظریف مفصّل درباره یمن صحبت کرده‌ام. ما وضعیت انسانی آنجا را بحث کردیم. آنچه به من گفت این بود که ایران برای تحقق حل [بحران] در یمن نقش ایفا کرده. این تعهدات را گرفتیم و الان می‌خواهیم آن را عملی کنیم و حوثی‌ها بندر الحدیده را ترک کنند. همه می‌دانند که اگر این [اتفاق] فوری رخ ندهد، روند درگیری از سر گرفته می‌شود. این برای مردم یمن بد خواهد بود.»

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم

رئیس جمهور گفت:تهدیدها و تحریم ها به هیچ وجه ملت ایران را دچار کندی و توقف نکرده است و هم اکنون ایران کشوری پیشرفته و فناور است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری با همتای سریلانکایی خود با بیان اینکه بعد از انقلاب روابط خوبی ایران و سریلانکا برقرار شد، تصریح کرد: این روابط رو به توسعه است و طی گفتگو‌هایی که با رئیس جمهور و همکاران شان داشتیم قرار شد این همکاری‌ها در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعتی، تجاری و اقتصادی فرهنگی و علمی و فناورانه بین دو کشور ادامه یابد.

وی ضمن ابراز امیدواری برای توسعه روابط ایران و سریلانکا اظهار کرد: امیدواریم روابط ایران و سریلانکا به توسعه همکاری دو کشور و ملت بینجامد ظرفیت‌های خوبی در دو کشور است و تبادل آن‌ها به نفع هر دو کشور و منطقه خواهد بود.

آیت الله رئیسی از اعلام آمادگی کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و تاکید کرد: برای صدور خدمات فنی و مهندسی آمادگی داریم؛ حتماً در توسعه اقتصادی سریلانکا ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی مشارکت کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: به مردم و مسئولان سریلانکا می‌گویم که تهدید‌ها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده و حرکت مردم ایران را کند نکرده و پیشرفت ادامه داشته است ایران امروز را می‌تواند کشوری پیشرفته و فناور نامید.

وی از تشکیل کمیسیون مشترک میان ایران و سریلانکا خبر داد و بیان کرد: مقرر کردیم با پیگیری وزاری خارجه دو کشور کمیسیون مشترک هر چه سریع‌تر تشکیل شود و سازوکار روابط تجاری و اقتصادی و کشاورزی و علمی فناوری را مورد بررسی قرار دهند و این تصمیمات سریعاً اجرایی شود.

رئیس جمهور بیان کرد: مثل آنچه در این پروژه بزرگ گذشت، تأمین مالی از شما، و انتقال فناوری و صدور خدمات فنی مهندسی از ایران نمونه این طرح می‌تواند در حوزه‌های مختلف به پیشرفت کشور دوست و برادر سریلانکا کمک کند

آیت الله رئیسی جنایت و کودک کشی در غزه را موجب تأسف بشریت دانست و خاطر نشان کرد: پیروان همه ادیان در دنیا متأسفند کسانی که در شکل انسان جنایتی می‌کنند که هیچ درنده‌ای این همه جنایت مرتکب نمی‌شود؟ تأسف بارتر این است که این جنایت چرا مورد حمایت غربی هاست؟ با چه منطقی از نسل کشی حمایت می‌کنند؟ تأسف بارتر این است که چرا سازمان‌های حقوق بشری و شورای امنیت و سازمان ملل از کارآمدی افتاده‌اند و کاری برای مقابله با این جنایت در غزه نمی‌کنند؟

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا در ادامه این در نشست خبری تصریح کرد: جناب آقای رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی و اعضای محترم هیأت دولت ایران! ابتدا از پذیرفتن دعوت اینجانب و سفر شما به سریلانکا تشکر می‌کنم. امروز پروژه چند جانبه سد افتتاح شد که ۱۲۰ مگاوات برق را تامین می‌کند. از ایران برای مشارکت در ساخت این سد و انتقال دانش و فناری ساخت سد تشکر می‌کنم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه "توانستیم پروژه مشترکی را میان دو کشور به نحو مطلوبی اجرا و بهره برداری کنیم" بیان کرد: از مردم ایران تشکر می‌کنم و به آن‌ها به دلیل دستیابی به فناوری برق و انتقال آب و سدسازی تبریک می‌گویم. انتقال آب و تولید برق از مهمترین مذاکرات نشست‌های امروز بود.

رئیس جمهور سریلانکا حمایت ایران را موجب ثبات اقتصادی در کشور خود دانست و خاطر نشان کرد: از این تریبون از حمایت‌های ایران در برابر بحرانی اقتصادی چند سال گذشته کشورمان تشکر می‌کنم، این حمایت‌ها منجر به ثبات اقتصادی در کشورمان شد و آیت الله رئیسی گفتند این حمایت‌ها ادامه می‌یابد و حتماً منجر به رفاه در سریلانکا خواهد شد.

«رانیل ویکرمسینگه» با اشاره به امضای ۵ سند همکاری با ایران گفت: در طول گفتگو‌های امروز در نشست‌های دوجانبه مسائل سیاسی اقتصادی فرهنگی تجاری و.. مطرح شد و دو دولت به امضای ۵ توافق نامه در زمینه‌های فرهنگی، ورزشی و علمی و فناوری … پرداختند تا از این طریق به افزایش مناسبات دو جانبه و ارتباط میان مردم دو کشور اقدام کنیم. دو کشور در حوزه همکاری در کارگروه اقیانوس هند و نیز سازمان ملل متحد به تفاهم رسیدند. گفتگو‌های بسیار خوبی در خصوص چالش‌های کنونی جهان داشتیم و در برخی موضوعات توافق کردیم در حوزه امنیت غذایی و توسعه فناوری تفاهم کردیم.

وی بیان کرد: بسیار خوشحالم به اطلاع شما برسانم که ایران و سریلانکا برای ایجاد صلح آرامش و امنیت در اقصی نقاط دنیا از طرق صلح دموکراسی و گفتگو هم نظر هستند.

رئیس جمهور سریلانکا خاطر نشان کرد: امروز در نشست خودمان با ریاست جمهوری درباره سرزمین‌های اشغالی فلسطین و رفع آلام و درد‌های مردم فلسطین گفتگو کردیم سریلانکا بر این باور است که این موضوع از طریق مذاکره قابل حل و فصل اسات و باید بر اساس مرز‌های ۱۹۶۷ و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد حل و فصل شود. باید تهاجم به غزه بلافاصله متوقف شود. دولت سریلانکا صندوق حمایت از کودکان غزه تشکیل داده و یک میلیون دلار به صندوق کودکان سازمان ملل برای اعطا به کودکان غزه تخصیص داده شده است.

دیگر خبرها

  • کارگران به تولید هویت می‌بخشند
  • تحقق ۱۱۸ درصدی سهمیه اشتغال استان همدان در سال گذشته
  • ایران در غرب آسیا کشوری تصمیم‌ساز است
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • نماینده ایران رتبه دوم مسابقات «خیرالتلاوه» لبنان را کسب کرد
  • آموزش عامل شکل‌گیری روان است
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان