Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبا صادقی، پزشک و دارنده رتبه سوم رشته حفظ معارف حدیث چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، گفت: رشته تحصیلی بنده با قرآن ارتباط ظاهری ندارد اما ارتباط باطنی و درونی دارد، همه ما باید سعی کنیم قرآن را در باطن خود جای دهیم اگر چه ظاهراً شغل ما ارتباطی با این مصحف شریف نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در پاسخ به خلأهای موجود در جامعه اظهار کرد: اگر بخواهیم تعارفات را کنار بگذاریم جامعه از خلأهای قرآنی پُر است، باید دید نسل جوان ما با قرآن چه میزان آشنایی دارند، انتظار ورود به حوزه تفسیر در گام‌های اولیه نیست اما گاه برخی از آنان در روخوانی و روان‌خوانی ساده هم با اشکالاتی مواجه هستند.

ضرورت آشنایی هرچه بیشتر جوانان با کلام وحی
صادقی با بیان اینکه روخوانی و روان‌خوانی ساده زمینه انس هرچه بیشتر با قرآن را فراهم می‌کند، بر ضرورت آشنایی هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان با کلام وحی از طریق شرکت در دوره‌های آموزش قرآن مدارس و مؤسسات قرآنی تأکید و از فاصله گرفتن نسل جوان از مبانی الهی انتقاد کرد.
این پزشک قرآنی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات اخلاقی و اقتصادی به فاصله گرفتن انسان از قرآن باز می‌گردد، تصریح کرد: اگر جوانان با روح قرآن گره خورده و اجازه رسوخ آیات در جسم و روان‌شان را بدهند قطعا زمینه گناه و ورود آنان به نابسامانی‌های اخلاقی و رفتاری برچیده می‌شود.

مسابقات؛ پلی برای رسیدن به اهداف متعالی قرآن
صادقی اضافه کرد: مسابقات قرآن پلی برای رسیدن به اهداف متعالی قرآن است و نباید تنها در مرحله‌های مختلف مسابقات باقی ماند. اگر بخواهیم جامعه قرآنی را با عموم مردم قیاس قرار دهیم قطعاً اخلاق اسلامی و قرآنی بین این قشر از جامعه بیشتر رعایت می‌شود ولی اگر بخواهیم اخلاق را بین خود جامعه قرآنی بررسی کنیم متوجه می‌شویم متأسفانه غرور به وفور در اکثر رشته‌ها به‌ویژه رشته‌های آوایی وجود دارد و امروز به عنوان یک معضل مطرح است.
وی اظهار کرد: رقابت متسابقان رشته‌های آوایی حتی بین خودشان هم بسیار شدید است که بعضاً رقابت‌ها را به حاشیه می‌کشاند، رقابت سازنده بسیار مفید است اما آنان رقابتی دارند که گویا فقط آمدند صوت و آوای برتر شناخته شود و علاقه‌مندند نفر برتر خود آنان باشند و این اصلا اخلاق قرآنی نیست و وقتی هم به رشته‌های دیگر همچون رشته معارف نگاه می‌کنند اصلا این رشته‌ها را رشته به حساب نمی‌آورند، بنده از دوستانم در رشته‌های معارف عذرخواهی می‌کنم اما شرکت‌کنندگان رشته‌های آوایی به رشته‌های معارف به چشم مسابقه کتابخوانی ساده نگاه می‌کنند در صورتی‌که مسابقات معارف اصلا اینطور نیست و اگر هم فرض بر بودن باشد درست نیست این‌گونه بیان شود.

جامعه قرآنی الگوی جامعه هستند
صادقی تأکید کرد: جامعه قرآنی به‌ویژه جوانان باید بیشتر روی خودشان کار کنند چون ما به عنوان الگوی قرآنی در جامعه دیده می‌شویم وقتی ما سر مسابقه‌ای اینقدر رقابت داریم و به جای اینکه از مسابقات در مسیر سازندگی استفاده کنیم در مسیر شکننده گام بر می‌داریم، مسلما هیچ پیشرفتی نه در جامعه و نه در وجود خود احساس نمی‌کنیم.

رشته‌های معارفی انسان را به فهم مبانی الهی نزدیک‌تر می‌کند
وی با بیان اینکه رشته‌های معارفی انسان را به فهم مبانی الهی نزدیک‌تر می‌کند، اضافه کرد: اگر بخواهیم به گذشته تمام شرکت‌کنندگان رجوع کنیم به نظر بنده اکثراً به عنوان اینکه مسابقه‌ای برگزار می‌شود دوست دارند اول شوند، شرکت می‌کنند ولی اصلاً تفاوتی بین این مسابقات و دیگر مسابقات را قائل نیستند که اخلاق قرآنی باید در مسابقات رعایت شود که این مهم به طرز فکر و تربیت ما متسابقان از دوران کودکی باز می‌گردد.
صادقی در پایان ادامه داد: والدین به کودکان آموزش دهند گام اول برای پیشرفت در حوزه قرآن شرکت در مسابقات قرآن و کسب رتبه نیست، والدین آموزش دهند فراگیری قرآن زمینه ارتقای ارزش شخصیتی در گام اول و در صورت پیشرفت افزایش شخصیت دیگران در گام دوم را فراهم می‌کند. حلقه مفقوده تحقق اخلاق قرآنی والدین هستند و مربیان در مرتبه دوم قرار دارند، متأسفانه والدین نسل جدید ما هستیم وقتی ما همین‌طور پیش می‌رویم چرخه معیوبی ایجاد می‌شود؛ لذا اگر قصد اصلاح داریم باید از خودمان شروع کرده و طرز تفکر خود را درست کرده و به نسل آینده انتقال دهیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی رشته های معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن اوقاف استان مرکزی صبا صادقی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان کشورمان در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان و حافظان قرآن کریم اعلام شد.

در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی علاوه بر دعوت از شرکت‌کننده رشته قرائت تحقیق که به صورت یک سنت هر ساله صورت می‌گرفت، امسال برای اولین بار از شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم نیز دعوت شد.

بر همین اساس در رشته قرائت تحقیق حمیدرضا نصیری و در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا زاهدی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی خواهند بود.

این دو قاری و حافظ قرآن کریم در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که سال گذشته در استان خراسان شمالی و شهر بجنورد برگزار شد، رتبه‌های دوم رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را دریافت کردند

حمیدرضا نصیری، مهندس کامپیوتر در خانواده قرآنی متولد شد. در جلسات عمومی و سنتی قرآن این شهر حضور پیدا کرد و از همین طریق استعداد او در زمینه قرائت قرآن، مشخص شد. این قاری ممتاز کشورمان از محضر اساتید پیشکسوت قرآنی زنجان چون «محمود رنگرز» بهره برده است. اساتیدی همچون احمد ابوالقاسمی، محمدحسین سعیدیان و سیدمحسن موسوی‌بلده در این دوره بیشترین تأثیر را بر تلاوت این قاری ممتاز گذاشتند.

محمدرضا زاهدی علاوه بر شناخته شدن در زمینه حفظ قرآن کریم، به عنوان یک قاری نیز شناخته می‌شود. او متولد شهریورماه ۱۳۸۱ در تهران است سعید حاجیان، حافظ، قاری و مدرس قرآن کریم یکی از اصلی‌ترین استادان محمدرضا زاهدی در دوران یادگیری قرآن کریم بوده است. او سال ۱۳۹۷ در حالی که ۱۶ سال سن بیشتر نداشت در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در امارات در بخش حفظ حضور یافت و در پایان موفق به کسب رتبه خاصی نشد. شاید بهترین رتبه این حافظ کل قرآن همان رتبه دوم مسابقات سراسری قرآن کشورمان در سال ۱۴۰۲ و در چهل و ششمین دوره باشد.

یادآور می‌شود مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در دو مرحله مقدماتی (مجازی) و نهایی (حضوری) برگزار می‌شود، سبکی که ایران طی سال‌های اخیر مبدع آن بوده است. این مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن برگزار می‌شود.

آخرین قاری ایرانی که حائز رتبه نخست این مسابقات شده، حامد علیزاده در سال ۱۳۹۶ بود. قاریان ایرانی علاوه بر دریافت چندین رتبه نخست، صاحب چندین رتبه دوم، سوم و چهارم در کهن‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان اسلام شده‌اند. سال گذشته و در شصت و سومین دوره این مسابقات علیرضا بیژنی که همراه با امین پویا به عنوان استاد راهنما عازم این مسابقات شده بود، موفق به دریافت رتبه دوم شد.

کد خبر 6088402 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند