Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:55:54 GMT

کودک همسری روابط اجتماعی را مختل می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۸۰۶۰

کودک همسری روابط اجتماعی را مختل می‌کند

یک جامعه شناس گفت: کودک همسری به لحاظ اخلاقی کار پسندیده‌ای نیست و مورد مذمت فراوان جامعه قرار می‌گیرد.

فرهاد طهماسبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه کودک‌همسری موضوعی است شرعی و حقوقی، اظهار کرد: کسانی به لحاظ شرعی معتقدند با توجه به سن تکلیف فرد می‌تواند ازدواج کند چراکه به سن بلوغ شرعی رسیده باشد و در تاریخ اسلام دیده شده که فرد در سن ۱۸ سالگی صاحب فرزند هم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در بعد کفو بودن افراد باید هم‌سطح و شرایط همدیگر و وظایف زناشویی را داشته باشند، اگر نتوانند انجام دهند آن وقت سن شرعی معنا پیدا نمی‌کند.

یک جامعه شناس گفت: به لحاظ بعد حقوقی باید فرد شرایط لازم را برای ازدواج از نظر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و بداند آئین حقوق مدنی در مورد تشکیل خانواده چه گفته و از این لحاظ با چالش‌هایی مواجه‌ایم که البته قوانین حقوقی ما در این راستا ناقص است.

طهماسبی با بیان اینکه امروز کودک‌همسری در بین مردان هم رواج پیدا کرده است، افزود: البته به لحاظ اخلاقی این کار پسندیده نیست و مورد مذمت فراوان جامعه قرار می‌گیرد و از نظر ارتباطات اجتماعی این موضوع قابل قبول نیست و باید اصلاح شود؛ وقتی کودک‌همسری را رواج می‌دهیم روابط اجتماعی مختل می‌شود.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: ارتباطات اجتماعی ما در سنین خاصی نه در سن کودکی رواج پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه آمار سازمان ثبت احوال حاکی از آن است که در پنج سال اول ازدواج، ۳۰ تا ۴۰ درصد طلاق‌ها در این رنج رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: ارتباط کودک‌همسری با افزایش طلاق را نمی‌توان با قاطعیت بیان کرد چون تعداد کودکانی که ازدواج می‌کنند قابل توجه نیست.

طهماسبی افزود: در جمعیت لرستان ۳۰۰ هزار نفر در سن ازدواج قرار دارند و یک صدم درصد آنها منجر به کودک‌همسری می‌شود، البته عوامل فقر فرهنگی و اقتصادی در این مهم تأثیر دارد.

این جامعه شناس با بیان اینکه موضوع کودک همسری تبعات ناگوار به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دینی در جامعه دارد و باید با این پدیده مقابله شود، عنوان کرد: در این راستا دولت، دستگاه قضائی و ائمه جماعات باید روشنگری کند که فرد باید دارای شرایط ازدواج باشد و سپس اقدام به این امر کنند.

طهماسبی افزود: مجلس باید تلفیقی از ارزش‌های اخلاقی، دینی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را درنظر بگیرد و به دنبال این باشد تا قانونی در این راستا اجرایی شود که همه مطالب فوق را با هم لحاظ کند و سپس تصمیم بگیرند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کودک همسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۸۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،     مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در بین ۱۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر از کودکان ۳ تا ۶ استان اجرا شد.

پروین محمدپوری، با اشاره به برنامه های اجرایی معاونت پیشگیری بهزیستی استان در سال گذشته افزود: در این مدت پنج هزار و ۱۲۳ تماس با دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی بهزیستی برای مشاوره تلفنی با خط ۱۴۸۰ انجام و همچنین طرح آگاه‌سازی با تأکید ویژه بر خود مراقبتی برای یکهزار و ۳۳۱ نفر از دختران و زنان استان از سوی دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا شد.

محمدپوری، با بیان اینکه مأموریت اصلی دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است،گفت: ارائه خدمات تخصصی به موقع به گروههای هدف، مطالعه و تحلیل وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی، ارائه راهکار لازم به نهادهای مربوطه و شناسایی مناطق آسیب زا در انجام مداخلات لازم را از اهداف دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته هم گفت: در این مدت ۹ هزار و ۶۵۳ تماس شامل اختلالات حاد خانوادگی، کودک آزاری، سالمند آزاری، همسرآزاری و معلول آزاری با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده که از این تعداد سه هزار مورد پذیرش مداخله انجام و پنج هزار نفر از خدمات سیار بهره مند شدند.

دیگر خبرها

  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند
  • افشاگری جنجالی مهناز افشار از ازدواج‌ها و روابط قبل از ازدواجش با رامین + ویدئو
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج