Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-27@03:12:42 GMT

نروژ در زیر آب جاده می سازد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۸۸۱۱۸

این تونل‌های بتنی که اولین تونل‌های شناور جهان خواهند بود، به ارتفاع صد پا (حدود ۳۱ متر) در زیر سطح آب پایین می‌روند و در داخل آنها جاده‌هایی برای حرکت خودروها ساخته می‌شودبه گزارش بلاغ،نروژ دارای مناظر کم‌نظیر کوهستانی، کوههای یخی و دره‌هایی عمیق و مملو از آب مشهور به «فیورد» یا «آبدره» است.

به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز؛ اگرچه این آبدره‌ها یا در واقع باریکه‌های عمیق از دریا که به داخل خشکی نفوذ کرده و اطراف آن را دیواره‌هایی با شیب تند گرفته، بر زیبایی‌های نروژ افزوده‌اند اما رفت و آمد را در این کشورِ واقع در شمال اروپا بسیار سخت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل همین آبدره‌ها، ساکنان نروژ مجبورند مسیر ۷۰۰ مایلی میان جنوبی‌ترین و شمالی‌ترین نقطۀ کشور را با کشتی با صرف نزدیک به ۲۱ ساعت زمان طی کنند.

راه دیگری وجود ندارد و به دلیل شیب تند و عمق زیاد دره‌های فیورد، امکان ساخت پل روی آنها برای تسهیل رفت و آمد ممکن نیست. به همین دلیل روزانه هفت کشتی این مسیر را با سرعت ۳۰ مایل در ساعت طی می‌کنند و به جابجایی ساکنان مشغولند.

دولت نروژ قصد دارد برای حل این مشکل، پروژه‌ای ۴۰ میلیارد دلاری را به اجرا بگذارد و در چهارچوب این پروژه، مجموعه‌ای از تونل‌های شناور زیر آبی را جایگزین کشتی‌های آبدره‌ها کند.

این تونل‌های بتنی که اولین تونل‌های شناور جهان خواهند بود، به ارتفاع صد پا (حدود ۳۱ متر) در زیر سطح آب پایین می‌روند و در داخل آنها جاده‌هایی برای حرکت خودروها ساخته می‌شود.

با این کار زمان سفر بین شهرهای نروژ به نصف کاهش می‌یابد و همزمان محیط زیست منطقه نیز دستخوش تغییر نمی‌شود.

اگرچه اسم این سازه «تونل شناور» است اما درواقع شناور نیست. این تونل‌ها با مجموعه‌ای از کابل‌ها به بستر دریا و یا به پونتون‌های شناور در سطح دریا که در فواصل تقریبا ۸۰۰ فوتی از یکدیگر قرار دارند، وصل و ثابت شده‌اند. به این ترتیب حرکت کشتی‌ها و حتی حرکت زیردریایی‌ها تاثیری بر موقعیت جغرافیایی تونل‌ها نخواهد داشت.

مطالعات و شبیه سازی‌های لازم برای تامین ایمنی تونل‌های شناور انجام شده است. این تونل‌ها در مقابل هر نوع انفجار یا حادثۀ غرق کشتی در اطراف آن مقاوم هستند.

دیگر اینکه این سازه‌ها نیز مانند تونل‌های معمولی دارای راه‌های اضطراری هستند و رانندگان می‌توانند در صورت حادثه، خود را به سطح آب برسانند.

قرار است پس از ساخت اولین قسمتِ این تونل شناور، تمام سناریوهای احتمالیِ خطرآفرین نیز عملا روی آن آزمایش شود.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، بهره برداری از این تونل در سال ۲۰۵۰ میلادی آغاز خواهد شد.

به گفتۀ مهندسان این پروژه، اگرچه نروژ در ساخت تونل شناور پیشتاز بوده اما تنها کشورِ فعال در این زمینه نیست. چین و ایتالیا نیز در تلاش برای اجرایی کردن پروژه‌هایی مشابه هستند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۸۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد بشارتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون درباره رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت عنوان کرد: در سال‌های اخیر جمعیت به سمت میانسالی سوق پیدا کرده است و این شاید از جهتی خوب باشد، اما منفی هم محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مردم فرزندآوری در ذهنشان سخت شده و به نوعی ایده آل گرا شده‌اند، گفت: کاهش جمعیت نسل جوان در بلندمدت اثرات منفی خود را می‌گذارد. شرایط باید به گونه‌ای باشد که اذهان نسبت به فرزندآوری سهل گیر‌تر شوند. بشارتی در ادامه افزود: مردم نسبت به فرزندآوری باید خوش بین شوند چرا که جامعه اگر به سمت کهنسالی سوق پیدا کند، آسیب‌هایش زیاد است. جامعه جوان پویا است و آینده کشور را می‌تواند بسازد، وگرنه در آینده باید به فکر این باشیم که چه کسانی و چطور از سالمندان نگهداری کند و چه کسانی به فکر ساختن مملکت باشند.

این هنرمند شناخته شده اظهار داشت: الان مدتی است که در آثار تلویزیونی شاهد انعکاس توجه به فرزندآوری هستیم منتها فقط با تبلیغات کار پیش نمی‌رود، اثرش باید در جامعه دیده شود و در کنارش تبلیغات هم صورت بگیرد. هنرمند هم دراین زمینه نقش موثری دارد. وی با اشاره به سیاست‌های تشویقی دولت برای جوانی جمعیت گفت: اینها باید عملی شود، هنوز اول سال هستیم و گرانی اجناس، کرایه خانه‌ها، ماشین و احتیاجات مردم سر به فلک کشیده دراین زمینه باید خیلی مراقبت شود تا مردم بتوانند به فرزندآوری فکر کنند. دولت می‌بایست تمهیدات عملی را جلوی پای خانواده‌ها بگذارد

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الحاق یک فروند شناور آتشخوار به ناوگان بندرجاسک
  • افتتاح ۲۰ کیلومتر از جاده شهرکرد به ناغان
  • «مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد
  • ۳ شناور حامل کالای قاچاق در آب‌های استان بوشهر توقیف شد
  • توقیف ۳ شناور با ۱۱ میلیارد تومان قاچاق در بوشهر
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی