Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه پرس تی وی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب 1357 را یافتن هویت و استقلال سیاسی برای مردم ایران دانست و افزود: قبل از پیروزی انقلاب، شاهد عقب افتادگی هایی در حوزه های اقتصادی، علمی  و فناوری ایران بودیم، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی می توان دستاوردهای متنوعی را در حوزه سیاست خارجی و امنیت منطقه ای و بین المللی شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعبداللهیان ادامه داد: از میان این دستاوردها می توان به بر هم زدن ترتیبات تحمیلی امنیتی منطقه‌ای اعمال شده از سوی آمریکایی‌ها و برخی متحدان این کشور اشاره کرد که بزرگ‌ترین ضرر این ترتیبات برای ایران آن بود که اگر آمریکایی ها اراده می کردند، در کمتر از چند ساعت هم چیز در نظامی سیاسی حاکم بر ایران فرو می ریخت.

وی در خصوص کمک های نظامی ایران به ارتش سوریه به درخواست این کشور و نقش این کمک ها در تضعیف گروه تروریستی داعش عنوان کرد: در زمانی که تقریبا بخش بزرگی از کنشگران اصلی در دنیا به دنبال تغییر نظامی سیاسی سوریه بودند، ایران تنها کشوری در جهان بود که در کنار متحد خودش سوریه قرار گرفت و با یک منطق روشن و دقیق از سوریه دفاع کرد.

او افزود: جمهوری اسلامی اجازه نداد تروریست ها بشار اسد را سرنگون کنند و آینده سیاسی این کشور  را در دست بگیرند. ایران بود که مانع آن شد که تروریست ها بر دمشق حاکم شوند و اجازه نداد که از سوریه، تروریست ها وارد عراق و از عراق وارد مرزهای جمهوی اسلامی ایران شوند.

امیرعبداللهیان در خصوص حضور آمریکایی ها در سوریه و تصمیم اخیرا دونالد ترامپ مبنی بر بازگردان نیروهای نظامی آمریکا از این کشور گفت: حضور در سوریه برای آمریکا هیچ دستاوردی نداشت، آن ها علاقه‌مند بودند که با چند کشور تجزیه شده از دل سوریه و عراق مواجه شوند چرا که علی رغم حرف هایی که برخی از سیاستمداران و استراتژیست های آمریکا در این سال ها زدند، وجه غالب سیاست های آمریکا در سوریه بحث تجزیه در این کشور بود.

او ادامه داد: ورود داعش یک کارکرد ویژه داشت، از جمله فراهم کردن مقدمات تجزیه سوریه و عراق. داعش آن‌چنان رعبی را ایجاد کرد تا در سوریه و عراق شیعه، مسیحی، سنی و کرد از هم جدا شوند که بعد از آن، فضا برای اقدام بعدی در سطح سیاسی یا دموکراتیک فراهم باشد.

وی تلاش آمریکا و متحدانش در متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم را مذبوحانه توصیف و خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جدی آمریکا در منطقه، ایجاد یک چتر امنیتی برای صهیونیست ها است و این چیزی است که ترامپ مثل بسیاری از روسای جمهور امریکا در مبارزات انتخاباتی خود به اسرائیلی ها قول داد و برای این مساله تعهداتی را هم پذیرفت. متقدم که سیاست های ترامپ و همچنین اوباما، هرگز مبارزه با تروریسم نبود بلکه عدم مبارزه با تروریسم بود.

دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی ایران در امور بین الملل در خصوص اتفاقات در عربستان در طی سال های اخیر گفت: تحولات جدی در عربستان سعودی در حال وقوع است. جوهره این تحولات، همان تداوم نظام سلطه خاندانی و حاکمیت یک خانواده به نام آل سعود بر عربستان است. در این کشور دیکتاتوری همچنان حاکم است، اما قرار است محمد بن سلمان، در توافق با آمریکا و تعامل با رژیم صهیونیستی، یک پوسته دموکراتیکی برای این دیکتاتوری در عرصه حاکمیتی عربستان سعودی ایجاد کند. این کشور، گفتمانی منطقی را که ثمره انقلاب اسلامی ایران در منطقه است، برنمی تابد و قصد دارد تا با روش خودش در منطقه حکمرانی کند. تفاوت عربستان امروز با عربستان دیروز این است که در عربستان دیروز، رابطه با رژیم صهیونیستی وجود داشت اما به صورت پنهانی اما در عربستان امروز این رابطه علنی شده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص راه حل ایران برای رفع بحران یمن عنوان کرد: بیاد دارم در هفته سومی که سعودی ها به یمن حمله کردند، در حاشیه نشست سازمان همکاری های اسلامی با عادل الجبیر، وزیر خارجه سابق عربستان سعودی ملاقات داشتم و به او گفتم آقای وزیر، راه حل در یمن صرفا سیاسی است و تجاوز شما به یمن نتیجه ای نخواهد داد. الجبیر که تازه به قدرت رسیده بود،گفت شما خواهید دید که یمن فقط راه حل نظامی دارد و ما در کمتر از سه هفته، حوثی ها را در شمال یمن نابود خواهیم کرد. اما ماه ها بعد ثابت شد که حرف ایران درست است؛ ایران از همان ابتدا طرح چهار ماده ای را که مبتنی بر راه حل سیاسی بود، ارائه داد و با مذاکراتی که اخیرا در سوئد انجام شد، شاهد قطعات جدید پازل راه حل سیاسی در یمن خواهیم بود.

امیرعبداللهیان در خصوص چرایی حمایت آمریکا از گروه های تروریستی همچون مجاهدین خلق عنوان کرد: در سال های پایان عمر صدام، به عنوان دیپلمات در سفارت ایران در بغداد فعالیت می کردم. یادم هست آن زمان، پرونده مجاهدین خلق یکی از پرونده های باز میان و ما حکومت عراق بود. یافته های من از ملاقات هایی که با مقامات امنیتی عراق و همچنین اعضای طرد شده منافقین داشتم، این بود که تا چه اندازه منافقین در جنایت ها و سرکوب شیعه و کرد به صدام خدمت می کنند. آن ها در عراق، برای انجام حملات تروریستی در ایران، برنامه ریزی می کردند و با توجه به حمایت صدام از آن ها، بسیار فعال بودند. اما امروزه، فعالیت های آن ها بیشتر به شبکه های مجازی محدود شده و پروپاگاندای بزرگ را علیه ایران به راه انداختند. عربستان  و امارات اکنون یکی از حامیان مالی مجاهدین هستند و در کنار آمریکا، آغاز مجدد فعالیت های این گروه تروریستی را دنبال می کنند. اما من مطمئنم که سعودی ها و آمریکایی ها در استفاده از این ابزار تاریخ مصرف گذشته، هیچ نفعی را نخواهند برد.

او در پایان در خصوص مساله خروج آمریکا از برجام و آینده این توافق‌نامه بین المللی گفت: نقطه روشن این ماجرا این است که اروپا در روابط خود با آمریکا تجدیدنظر کرده و قصد دارد تا به هویتی مستقل از آمریکا دست یابد. اما مساله اینجا است که تا چه زمانی باید برای تحقق این امر منتظر ماند؟ ما باید روابط‌مان با اتحادیه اروپا را حفظ و کانال های جدیدی را برای ارتباط با اروپا، چین، روسیه و منطقه ایجاد کنیم. خانم موگرینی، دید مثبتی نسبت به برجام دارد اما او باید با بیش از 20 کشور اروپایی چانه‌زنی کند که هرکدام مشکلات خاص خودشان را دارند و برجام بخشی از نگرانی های آنان است. بنابراین، باید توجه ویژه ای به این مساله داشت که خوشبختانه دولت ما نیز بر اهمیت این موضوع واقف است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت میزبان نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق و هیات همراه بود.

در این دیدار امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از سفر نیچروان بارزانی به تهران، روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق را در حوزه رسمی و مردمی روابطی قدیمی، دوستانه و ناگسستنی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه سفر آقای بارزانی به تهران را فرصتی مهمی در تقویت روابط ایران و اقلیم کردستان عراق به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط فیمابین از این پس با شتاب بیشتری به پیش رود.

امیرعبداللهیان همچنین ارتقاء نقش اقلیم در چارچوب قانون اساسی عراق را مورد اهتمام جدی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به روابط برادرانه میان مقامات اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران افزود: این روابط در خدمت مناسبات دوستانه و سازنده میان دو کشور ایران و عراق قرار دارد.

رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست.

نیچروان بارزانی با تجلیل از نقش سردار سلیمانی در تقویت امنیت منطقه افزود: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

وی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

بارزانی همچنین با اشاره به دیدار بسیار خوب خود با رهبر معظم انقلاب، این ملاقات را بسیار شیرین، مفید و راهگشا توصیف کرد و افزود: با توجه به صحبت های امروز مقام معظم رهبری و نیز مباحث مطرح شده در دیدار امروز با دکتر رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق منافع مشترک در روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی و تجاری حداکثر تلاش و همکاری را خواهیم داشت.

در پایان این دیدار امیرعبداللهیان از نقش اقلیم در استقبال و میزبانی از زائران امام حسین(ع) و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد