Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به ارزیابی لوایح مرتبط با FATF پرداخت و گفت: پیوستن به چنین کنوانسیون‌هایی اساسا ربطی به حل مشکلات تحریم و نظایر آن ندارد و در حقیقت الحاق ایران به لوایح مرتبط با FATF اصلا به شروط ما در قصه تحریم، رفع تحریم، برجام  ارتباطی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هم اکنون اراده پلید آمریکا بزرگترین و اساسی‌ترین مانع در رفع مشکل تحریم‌هاست، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها هر روز بهانه‌جویی‌های تازه‌ای پیدا می‌کنند و بعد با خروجشان از برجام عملا زیر بار هیچ کدام از تعهداتشان در قصه برجام نرفتند.

عضو مجمع تشخیص مصاحت نظام ادامه داد: اگرچه کسانی با فرافکنی سعی دارند مسائل را به جا‌های دیگری ارجاع دهند، ما باید با هوشمندی برخورد کنیم تا تحت تاثیر این فضاسازی‌ها و جوسازی‌های کشور‌های هم‌پیمان و همسو با ایالات متحده قرار نگیریم.

وی ادامه داد: در شرایط عادی پیوستن به کنوانسیونی مثل پالرمو می‌تواند محل بحث باشد، ولی اکنون روی صحبتم برای تایید یا رد آن نیست، فقط می‌خواهم بگویم که پیوستن به این کنوانسیون درهر یک از شرایط تحریم و غیرتحریمی حکمی جداگانه دارد.

وی با اشاره به اینکه پذیرش کنوانسیون‌هایی همچون پالرمو در شرایط تحریم سبب بسته شدن تمام مسیر‌های دورزدن تحریم‌ها می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مطرح شده در شفافیت مالی که طبق پالرمو اصرار به ایجادش دارند، این است که همه منافذ و ارتباطات بین‌المللی را که به سختی به دست آورده‌ایم و می‌توانیم به واسطه آن تحریم‌ها را دور بزنیم و کسب درآمد کنیم، از بین می‌رود.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که کسی اکنون در راس FATF است، در سمت دستیاری و معاونت خزانه داری آمریکا قرار دارد و در این شرایط مجبور می‌شویم که اطلاعات مربوط به دور زدن تحریم‌ هارا خیلی ارزان از دست بدهمیم.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: در این شرایط طرف مقابل می‌تواند مطلع شود که شما چگونه تحریم‌ها را دور می‌زنید و طبیعتا دست خودتان را می‌بندید.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی در کشور همه می‌دانند که در تلاشیم تا هر راهی را برای دور زدن تحریم‌ها پیدا کنیم، موضوعی که همه قبول دارند و با اعمال تحریم‌های ظالمانه لاجرم چاره‌ای جز این نداریم که به سمت دور زدن تحریم‌ها برویم در حالی که موافقت با پالرمو اجازه دور زدن تحریم‌ها را از ما می‌گیرد.

صفارهرندی در پایان یادآور شد: وقتی طرف مقابل برای عضویت در FATF چنین مراحلی را پیش رویمان می‌گذارند و مدام می‌گویند که مثلا گام بعدی را به شما می‌گوییم که چه می‌شود، باید به این مسئله توجه کنیم، چرا که هیچ تضمینی برای اجرای معاهدات طرف مقابل با امضای پالرمو وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام احزاب و تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۱۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع/ اعلام مسیرهای جایگزین
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • ممنوعیت‌های تردد درمحدوده صادقیه برای برگزاری مراسم سوگواری امام صادق(ع)/اعلام مسیرهای جایگزین
  •  اتوبان شهید خرازی مسدود شد | شهروندان از مسیرهای جایگزین استفاده کنند
  • سیل برخی از راه‌های روستایی و فرعی خراسان جنوبی را مسدود کرد
  • سیل برخی از راه‌های روستایی و فرعی را مسدود کرد
  • هو شدن مشاور ویژه مکرون هنگام انتقاد از حامیان فلسطین
  • تداوم بارش‌های همدان تا فردا صبح/ مسافران نگران مسدود شدن جاده‌ها نباشند
  • ریزش کوه برخی مسیرهای مواصلاتی استان بوشهر را مسدود کرد