Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: نشست ورشو از ابتدای آن نشان از تأثیر ضعیف داشت. ابتدا عنوان نشست ضد ایران عنوان شد ولی با واکنش کشورها در خصوص آن و عدم شرکت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و کشورهایی چون روسیه برای امریکا محرز شد میزان غلظت ضد ایرانی این نشست را ولو در لفظ باید کم کند.

بر این اساس این نشست به موضوع کلی صلح و ثبات در خاورمیانه محدود شد تا ضد ایرانی بودن آن مانع شکست بیشتر آن نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «شیرین هانتر»، استاد دانشگاه «جورج تاون» آمریکا داشته است که در ادامه می آید.

*شما فکر می کنید نشست ورشو به هدفش درباره ایران دست یافت؟

نشست ورشو به هدف خود دست نیافت. این نشست در اصل مجمعی برای به وجود آوردن یک جبهه گسترده علیه ایران برپا شده بود ولی ترتیب دهندگان آن در مواجه با میزان بالای مخالفت ها مجبور شدند تمرکز اصلی نشست را به صلح و ثبات در خاورمیانه تغییر دهند.

این به این معنی است که نشست از همان آغاز شکست خورده بود. خود کنفرانس بیش از آنکه نشان دهنده همبستگی باشد تفاوت عمیق بین آمریکا و اروپا و حتی اختلاف در بین کشورهای عربی را درباره ایران نشان داد. همچنین نشان داد این اختلاف در مورد قدس شرقی و معامله قرن هم وجود دارد.

*امریکا در این نشست دوباره از کشورهای اتحادیه اروپا خواست از برجام خارج شوند ولی سه کشور اروپایی بر ماندن در این توافق تاکید دارند. آیا ما می توانیم این را به منزوی شدن دولت ترامپ از این نظر تفسیر کنیم؟

این نشست نشان داد به جز اسرائیل و کشورهای عربی چون امارات متحده عربی و بحرین هچ کشوری طرفدار سیاست های غیر قابل انعطاف در برابر ایران نیست. از این نظر این نشست نشان دهنده حمایت محدود از سیاست های ترامپ و در نتیجه منعکس کننده میزان منزوی شدن آمریکا در این مسأله بود.

*آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا - همه اعضای توافق هسته ای ایران - هیات های بلند پایه ای را به نشست ورشو نفرستاده بودند، کشورهای عربی نیز همینطور. چرا؟

غیبت برخی کشورها و نماینده های اروپایی به جز بریتانیا که رتبه های پایینی داشتند نه تنها  منعکس کننده عدم تمایل پیوستن به موضع خصمانه ترامپ نسبت به ایران بود بلکه منعکس کننده عدم تمایل به پیوستن به معامله قرن در مورد مسائل فلسطین نیز بود. موفقیت این توافق به هیچ وجه تضمین شده نیست و این کشورها نمی خواهند گزینه هایشان را محدود کنند.

*برخی معتقد هستند یکی از دستاوردهای این نشست عیان شدن عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل بود. نظر شما چیست؟

کسانی که در زمینه مسائل خاورمیانه فعالیت می کنند از این حقیقت که برخی کشورهای عربی با اسرائیل حداقل از اواسط دهه ۱۹۹۰ رابطه پنهانی داشته اند آگاه بودند. اکنون این رابطه ها گسترده تر شده اند. هرچند هنوز با رسیدن به سطح عادی فاصله دارند.

هیچ کدام از این کشورها به جز مصر و اردن به طور رسمی اسرائیل را به رسمیت نشناخته اند و با آن روابط دیپلماتیک ندارند. هرچند گرایش ها به نظر می آید به این سو باشد ولی وضع در صورتی ممکن است تغییر کند که در دولت ها یا گرایش های برخی کشورهای عربی تغییری به وجود آید.

کد خبر 4544888

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران اینستکس برجام شیرین هانتر ورشو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۱۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران جنگ‌افروزی در کشورهای عربی و غرب آسیا نظیر سوریه، عراق و لیبی را به دلیلِ آشوب‌آفرینی آمریکا در کشورهای حوزه نفوذ روسیه عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، عماد آبشناس در برنامه راهبرد شرقی رادیو گفت‌وگو با اشاره به روابط دیرین روسیه و اعراب گفت: پس از فروپاشی خلافت عثمانی، مشکلی در کشورهای عربی بروز کرد که ناظر بر هویت سیاسی آن‌ها بود و ازآن‌پس با چنین چالشی روبه‌رو هستیم. برخی از دانشجویان عرب به سمت غرب و قسمی به سمت شرق رفتند و موج تفکرات سوسیالیستی بخش بزرگی از جهان را در بر گرفت که در کشورهای عربی هم تأثیر بسیاری داشت.

دولت‌هایی در این کشورها سر کار آمدند که دیدگاه سوسیالیستی داشتند و از طرفی فضای اسلام‌گرایی هم شکل‌گرفته بود؛ امریکا و غرب هم نسبت به حکام دست‌نشانده خود سرمایه‌گذاری کردند.

وی با بیان این که شوروی از اعراب حمایت می‌کرد و عمدتاً روابط سیاسی و نظامی داشتند که امروز به حوزه اقتصادی کشیده شده است، گفت: انقلاب‌های عربی مورد حمایت سوسیالیست‌ها و شوروی بود و بیشتر گرایش‌های چپ داشتند.

آبشناس این روند را موجب قوی‌شدن ارتباط اعراب با شوروی و سپس با روسیه عنوان کرد و گفت: در برهه‌ای روسیه خود دچار مشکلاتی شد و غربی‌ها در پی تجزیه این کشور بودند و ایجاد 14 کشور از شوروی برای آن‌ها کافی نبود.

مدیر دفتر خبرگزاری اسپوتنیک در ایران با اشاره به این که روسیه ثبات نسبی گرفت و منافع و استراتژی‌های مشترک را پیش گرفت، گفت: آمریکا در برهه‌ای از زمان به نفت کشورهای عربی وابسته بود؛ ولی امروز به صادرکننده نفت تبدیل شده است. اما چین و هند به‌عنوان رقبای آمریکا به نفت منطقه غرب آسیا وابسته هستند و آمریکا می‌خواهند با سیطره بر این منطقه از جهان، در حقیقت بر رقبای خود سیطره یابد.

آبشناس با بیان این که آمریکا سیاست خود را تغییر داده و ازاین‌رو سیاست اعراب در روابط با آمریکا تغییر کرده و به سمت روسیه گرویده است، گفت: کشورهای حوزه خلیج‌فارس به آمریکا وابستگی امنیتی داشتند و امروز در صدد خروج از آن می‌باشند و لذا مجبور هستند موازنه بین‌المللی را با روسیه و چین برقرار کنند.

وی تأکید کرد: لابی‌های آمریکا دنبال گسترش سیطره بر دیگر کشورها و اقتصاد خودشان هستند.

وی سخنان خود را چنین ادامه داد: برخی کشورهای عربی نظیر سوریه، مصر، لیبی و... حوزه نفوذ شوروی بودند و آمریکا پس از فروپاشی شوروی سعی کرد این حوزه نفوذ در کشورهای عربی را از بین ببرد و ازاین‌رو در لیبی و سوریه و عراق جنگ‌هایی به راه انداختند؛ چراکه آمریکا به‌سرعت می‌خواست حوزه‌های عربی را از چنگ روسیه خارج سازد.

در نهایت روس‌ها در سوریه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و با همکاریِ جمهوری اسلامی ایران توان این ایستادگی را پیدا کرد و بسیاری شهید سلیمانی را مسئولِ این مسئله می‌دانند که روسیه را برای ایستادگی در برابر آمریکا تشویق کرد و ازاین‌رو پیش روی غرب به سمت شرق با همکاری ایران و روسیه متوقف شد تا امروز که روس‌ها در حوزه نفوذ آمریکا وارد شده است.

آبشناس کشورهای عربی را به‌صورت سنتی حوزه نفوذ آمریکا و غرب نامید و تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، طی 50 سال آینده شرق آسیا بازار اصلی مصرف نفت جهان خواهد بود و دیگر اروپا بازار نخواهد بود و کاملاً به آمریکا وابسته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • ۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • روسیه: رزمایش ناتو برای تقابل با ماست؛ ادعای حمله ترکیبی دروغ است
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • افشین قطبی شدیدا دلخور و به حضور در تیم ملی واکنش نشان داد