Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@22:14:10 GMT

باید از سطحی انگاری درنگاه به قومیتها فاصله بگیریم

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۲۱۹۱

باید از سطحی انگاری درنگاه به قومیتها فاصله بگیریم

اهواز- ایرنا- معاون امور حقوقی و مجلس وزیر اقتصاد از نگاه اشتباه برخی سیاستمداران به قومیتها در جامعه انتقاد کرد و گفت: این نگرش یک خطای راهبردی است که باید اصلاح شود و ما باید از سطحی انگاری در این مبحث فاصله بگیریم .

به گزارش ایرنا اسماعیل جلیلی شامگاه یکشنبه در همایش همگرایی اقوام خوزستان در سینما هلال اهواز افزود: تلاش هایی که با نگاه تعارض با قومیت ها در کشور شد، نتایج مناسبی را در پی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به لحاظ تاریخی یک قوم بر اساس فرهنگ، زبان و مشترکات نژادی و یا منطقه ای تعاریف خاصی دارد و امروزه در دولت ها و حکومت ها حل مسائل قومیتی با توجه و نگاه راهبردی ویژه صورت می گیرد.
نماینده ادوار مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توسعه و پیشرفت کشور که امروزه همه شعار آن را سر می دهند تنها با اتحاد قومیت ها میسر می شود .
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه این اتحاد به لحاظ تاریخی در بین قومیت های کشور ما وجود دارد، یادآور شد: اما مهم ، طراحی راه توسعه است که در آن توسعه بطور متوازن در مناطقی که قومیت ها در آن حضور دارند مورد توجه قرار گیرد ، لذا نیاز است ثروت به درستی در این مناطق توزیع شود.
وی منظور از توزیع ثروت را سرمایه گذاری، ایجاد زیرساخت ها، برخورداری از حداقل خدمات مورد نیاز زندگی شرافت مندانه عنوان کرد.
جلیلی تصریح کرد: هنر دولت ها و حکومت ها در تقویت قومیت یا بهره گیری از ظرفیت آنها ایجاد انسجام و اتحاد ملی است اما متاسفانه برخی سیاستمداران نگاه اشتباهی را به بحث قومیت در جامعه تسری می دهند و این یک خطای راهبردی است.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه با بهره گیری درست از ظرفیت اقوام ، همگرایی در کشور افزایش می یابد، ادامه داد: اما اگر نگاه تعارضی باشد و قومیت ها به عنوان مزاحم نگریسته شده و در توزیع منابع در کشور دقت نشود، فارغ از بخش تاریخی اتحاد، این همگرایی به واگرایی تبدیل شده و فرصت ها به تهدید بدل می شوند.
جلیلی تاکید کرد : نگاه مدیران، مسئولان، سیاست مداران ، دولتمردان و افرادی که مسئولیت می پذیرند باید تغییر کند.
وی اضافه کرد: اکنون خوزستان نماد انسجام و اتحاد قومیتی است و این درحالی است که در این استان اقوام مختلف حضور دارند.
این نماینده ادوار مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پس اگر امروز صحبت از قومیت می کنیم منظور آن رویکرد قوم گرایی یا طایفه گرایانه محض و محدود کننده نیست و نباید فراموش کرد که ما در کنار هم ، معنی پیدا می کنیم.
همایش همگرایی اقوام در استان خوزستان به همت بنیاد فرهنگی و اجتماعی زاگرس نشینان برگزار شد.
/9931/6002/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اقوام خوزستان توزيع عادلانه ثروت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود

ایسنا/فارس  مدیرکل صدا وسیمای فارس از برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در شیراز خبر داد.

احمد پهلوانیان امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای عشایری استان با اعلام این خبر گفت: تنوع در  موسیقی، زبان و گویش‌های مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم بسیار متنوع، پوشش‌های زیبای زنان و مردان، غذا های سنتی  و... در جای جای استان، گویای اقوام مختلف در آن سرزمین است و فارس با این ویژگی، به حق ایرانی کوچک و سرزمین رنگین کمان اقوام است.

وی با تأکید بر وحدت اقوام ایرانی بیان کرد: مؤلفه ایران قوی در سایه «وحدت اقوام ایرانی» شکل گرفته است و توسعه وحدت بین اقوام و ترویج این فرهنگ وظیفه همگانی است.

پهلوانیان با تأکید بر ظرفیت‌های اقوام و عشایر در استان یادآور شد: می‌طلبد مدیران ارشد استان و رسانه با هدف ایجاد وحدت، نمایش جذابیت‌ها، فرهنگ، تمدن و هویت اقوام، عشایر و ایلات ساکن در استان و با تکیه بر دو اصل هویت‌محوری و عدالت‌گستری، عملیات رسانه‌ای ویژه‌ای را طراحی کنند.

مدیرکل صدا و سیمای فارس از برگزاری اولین  جشنواره تولیدات رسانه ای اقوام و عشایر کشور در سطح ملی و با محوریت استان فارس  در بهمن‌ماه خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره می‌تواند یک رویداد ارزشمند فرهنگی در پاسداشت اقوام و عشایر و معرفی فرهنگ و هویت این بخش و پررنگ‌تر شدن جایگاه اقوام و عشایر کشور باشد.

وی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی اقوام و عشایر، بسترسازی تقویت وحدت و افزایش تعامل بین اقوام کشور، توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و آئینی اقوام ایرانی، توجه به عشایر به عنوان قطب مولد کشور و توجه به نقش تاثیرگذار زنان عشایر در عرصه‌های مختلف و نقش مدیریتی آنان در تحکیم بنیان خانواده را بخشی از  اهداف این جشنواره عنوان کرد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: این جشنواره  در دو بخش تولیدات مراکز استان‌ها و بخش مردمی مدنظر است که شامل تولیدات رادیویی، تلویزیونی، و مجازی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در هاوانا صدام به من گفت فرصت تاریخی است که تمامی حقوق‌مان را از ایران پس بگیریم/ ضربتی به ایران بزنیم که تمام کره‌ی زمین صدایش را بشنود
  • وحیدی: قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • مهدی نصیری و توهم اتحاد
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است