Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- شبکه بی‌بی‌سی در سی‌اُمین سالگرد صدور فتوای قتل سلمان رشدی، در یک مستند رادیویی برای اولین بار جزئیاتی را از زندگی او پس از صدور فتوای امام (ره) منتشر کرده است.

سی سال پس از آنکه امام خمینی (ره) در فتوای تاریخی خود، حکم به ارتداد و مهدورالدم بودن« سلمان رشدی» نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی داد، بی‌بی‌سی در گزارشی برای اولین بار محل اختفای او را پس از صدور فتوای امام فاش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی (ره) در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوای قتل سلمان رشدی، موج عظیمی را در میان مسلمانان جهان علیه نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی به وجود آورد که باعث شد این نویسنده هندی-انگلیسی از همان لحظه‌ی صدور حکم، مخفی شده و پلیس اسکاتلندیارد راساً مسئولیت حفاظت از او را با صرف هزینه‌های هنگفت بر عهده بگیرد.

اکنون در سی‌اُمین سالگرد این فتوای تاریخی، شبکه بی‌بی‌سی در یک مستند رادیویی ۱۰ قسمتی برای اولین بار جزئیاتی را از زندگی هولناک سلمان رشدی پس از صدور فتوای امام (ره) منتشر کرده است.

طبق مستند بی‌بی‌سی، سلمان رشدی بلافاصله پس از صدور فتوای امام خمینی از خانه و کاشانه خود در لندن فرار کرد و در ۵ ماه اول زندگی خود پس از صدور این فتوا با وجود آنکه تحت مراقبت شبانه‌روزی پلیس قرار داشت، از ترس جانش ۵۷ بار محل سکونت خود را تغییر داد.

محل اختفای سلمان رشدی پس از فتوای امام

«بیل بافورد» ناشر آمریکایی و از دوستان نزدیک سلمان رشدی که در آن زمان در انتشارات پنگوئن که کتاب آیات شیطانی را منتشر کرد کار می‌کرد، در بخشی از این مستند درباره روز صدور فتوا علیه سلمان رشدی می‌گوید: «من داخل نشستی در دفتر تحریریه بودم که یک نفر وارد اتاق شد و به من گفت که یک تماس از طرف سلمان رشدی دارم. وقتی گوشی را برداشتم از من پرسید که خبر را شنیده‌ام یا نه؟ وقتی پاسخ منفی مرا شنید گفت که علیه او یک فتوا صادر شده است. از او پرسیدم فتوا چیست؟ گفت چیزی شبیه به حکم اعدام. به او گفتم متاسفم که این خبر را می‌شنوم سلمان و او در جوابم گفت این فتوا علیه ناشر کتاب هم صادر شده است!»

بر اساس مستند بی‌بی‌سی، پلیس اسکاتلندیارد پس از صدور فتوای قتل سلمان رشدی تنها وظیفه حفاظت از او را برعهده گرفت و وظیفه پیدا کردن مخفیگاهی برای پنهان شدن برعهده خود او گذاشته شد.

«بیل بافورد» در ادامه این مستند رادیویی می‌گوید: «او (سلمان رشدی) سپس از من پرسید که آیا می‌توانم محل امنی در انگلیس برای او پیدا کنم و من خانه‌ای برای او در حومه جنوبی شهر «سافرون والدن» در شهرستان اسکس در شرق انگلیس مهیا کردم. بعدها مشخص شد که بسیاری از تبهکاران لندن نیز [برای پنهان شدن از پلیس] در آنجا برای خود مخفیگاه داشتند.»

سلمان رشدی پس از اقامت در این محل باز هم احساس امنیت نکرد و طبق آنچه در مستند بی‌بی‌سی آمده، مجبور شد تنها در عرض ۵ ماه ۵۷ بار مخفیگاه خود را تغییر دهد و سرانجام برای دو دهه به نیویورک نقل مکان کرد.

او که سی سال است زیر سایه مرگ زندگی می‌کند و برای ۱۳ سال نیز مجبور شد از ترس جانش با نام و هویت جعلی زندگی کند، اخیرا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفته است که دیگر از زندگی مخفیانه خسته شده است.

رشدی زمانی که کتاب موهن آیات شیطانی را نوشت ۴۱ سال داشت و اکنون ۷۱ ساله است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۲۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

به گزارش خبرآنلاین؛ بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگارهای الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد.

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899825

دیگر خبرها

  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است
  • ویژگی مخفی در آیفون شما؛ از این ویدیوها خبر دارید؟
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • وزارت بهداشت: زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان