Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@15:37:07 GMT

ملخ دریایی در 9 شهرستان در خوزستان مشاهده شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۴۵۹۷

ملخ دریایی در 9 شهرستان در خوزستان مشاهده شده است

محمد قاسمی نژاد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا شهرستان هندیجان را کانون آلودگی ملخ دریایی در خوزستان بیان کرد و افزود: در بهبهان، ماهشهر، شوش، ایذه، شادگان، کارون، اهواز و هفتکل نیز این آفت هنوز به صورت پراکنده (فاز انفرادی) دیده شده است.
وی گفت: در هیچکدام از شهرستان ها (حتی در هندیجان که بیشترین شدت را دارد) این آفت هنوز به حالت طغیان درنیامده و خسارت خاصی در مزارع گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قاسمی نژاد اضافه کرد: سمپاشی به وسیله 2 فروند پهپاد از سه روز پیش در هندیجان آغاز شده است.
وی بیان کرد:بیشتر مساحت سمپاشی در خارج از مزارع و در منابع طبیعی و بنادر خوزستان انجام شده است.
قاسمی نژاد ادامه داد: برای پیشگیری از انتشار این آفت و مبارزه با آن، سمپاشی ها با تمرکز بر مثلث «هندیجان، زیدون در بهبهان و ماهشهر» در حال انجام است.
وی در ادامه با تشریح برنامه های این سازمان برای مبارزه با آفت ملخ دریایی گفت: هم اکنون 95 گروه ردیابی و 17 گروه سمپاشی در خوزستان در این زمینه تشکیل شده است.
وی افزود: 10 باند فرودگاه خاکی در خوزستان آماده سازی شده و 9 باند دیگر نیز در حال آماده سازی است.
به گفته وی، علاوه بر 2 فروند پهپاد سمپاشی که به هندیجان اعزام شده، یک هواپیمای سمپاش نیز مستقر است که به دلیل شرایط محیطی و گل و لای، هنوز امکان پرواز پیدا نکرده و به محض مهیا شدن شرایط از آن استفاده می شود.
معاون جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با ملخ در خوزستان و شهرستان ها هم اکنون تشکیل شده و با حمایت استانداری و همگرایی که برای مقابله با این آفت وجود دارد، آمادگی کامل برای پایش و سمپاشی بوجود آمده است.
وی ادامه داد: آخرین یافته ها از سازمان حفظ نباتات و فائو دریافت و بر اساس آن برنامه ریزی صورت می گیرد.
قاسمی نژاد با اشاره به گزارش سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) درباره موج دوم ورود آفت ملخ دریایی، گفت: دسته های بزرگ این آفت در حال حرکت به سمت دلگان و کنارک در استان سیستان و بلوچستان هستند.
وی همچنین افزود: ملخ دریایی (صحرایی) جزو آفات درجه یک برای تمام پوشش های سبز به شمار می رود و هیچ گیاهی (حتی چوب و درخت) از آن در امان نیست.
قاسمی نژاد گفت: این آفت توانایی بالایی برای زندگی در مناطق صحرایی دارد و از عرض دریاها هم عبور می کند، به همین دلیل به نام ملخ دریایی و ملخ صحرایی مشهور است و جزو آفات عمومی است که به طور خاص جزو بلایای طبیعی نیز شمرده می شود، بر همین اساس تمام عملیات مبارزه با آن بر عهده دولت و قوای سه گانه است.
وی با اشاره به ظهور این آفت در 2 فاز انفرادی و تهاجمی گفت: در سال های ترسالی و سال هایی که بارندگی در کانون این آفت (عربستان و سودان) مناسب باشد، ملخ به سایر کشورها و قاره ها هجوم می برد، به طوری که بر روی باد تا 200 کیلومتر نیز قدرت پرواز و حرکت دارد.
به گفته وی، بدترین سال های طغیان این آفت در دنیا سال 1337 و در ایران 1340 بوده است.
سه روز پس از اخطار فائو، نخستین ورود دسته های ملخ دریایی در تاریخ هشتم بهمن امسال در منطقه بندرلنگه هرمزگان محرز شد. 12 بهمن نیز جهاد کشاورزی هندیجان مشاهده این آفت را تایید کرد.
«حفیظ جانوف» نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) شنبه هفته جاری که برای بازدید از یک مزرعه آزمایشی طرح مشارکتی افزایش بهره وری گندم (ایران- سیمیت) در دشت آزادگان به خوزستان سفر کرده بود، از آمادگی فائو برای مقابله با آفت ملخ دریایی در ایران خبر داد و گفت: کارشناسان فائو برای تحلیل شرایط آفت ملخ دریایی به ایران سفر می کنند.
9754/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 استان سیستان و بلوچستان سودان سه گانه کشاورزی ملل متحد 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب ماه صورتی می‌شود

چهارشنبه، پنجم اردیبهشت، ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

به گزارش ایمنا، در شب‌های پس از پنجم اردیبهشت، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

دیگر خبرها

  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • کشف ۴ و نیم میلیارد تومان البسه قاچاق در غرب تهران
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • کشف بیش از ۴ میلیارد تومان البسه قاچاق در غرب تهران
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • امشب ماه صورتی می‌شود
  • تعریض جاده کوشکک در گتوند