Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@21:41:51 GMT

چرا نباید نوشابه انرژی‌زا بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۵۱۱۴

به گزارش پارس نیوز، 

نوشابه‌های انرژی‌زا این روز‌ها بسیار در دسترس‌اند، مخصوصاً در میان جوانان. گفته می‌شود که این نوشابه‌ها انرژی فوری به بدن می‌دهند و بسیاری از افراد به این نوشابه‌ها وابسته شده‌اند. اما مصرف مداوم نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند به سلامت شما آسیب بزند.

اگر شما هم به این نوشابه‌ها عادت کرده‌اید و آن‌ها را منبع فوری انرژی برای خود می‌دانید پس لازم است نسبت به عوارض جانبی آن بیشتر آگاه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عاملی برای سکته مغزی

طبق یافته‌های جدید، نوشابه‌های انرژی‌زا می‌توانند ریسک سکته مغزی را افزایش بدهند. مصرف این نوشابه‌ها اول می‌تواند موجب مشکلاتی، چون سرگیجه شود؛ اما مصرف مداوم آن می‌تواند مشکلات جدی‌تری مانند سکته مغزی ایجاد کند. نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا منجر به عارضه‌ای به نام سندرم تنگی عروق مغزی (RCVS) می‌شوند که می‌تواند زمینه‌ی سکته مغزی را فراهم کند. شایع‌ترین علامت این سندرم، سردردی ناگهانی شدید است. این سردرد بسیار شدید بوده و می‌تواند بدترین سردردی باشد که فرد تا به حال تجربه کرده است. علائم دیگری مانند مورمور شدن و کرختی در اندام‌های مختلف بدن نیز وجود دارد.

مصرف بیش از حد کافئین

نوشابه‌های انرژی‌زا پُر از کافئین هستند که می‌تواند خوابتان را مختل کند. کافئین فشارخون و ضربان قلب را نیز افزایش می‌دهد و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند موجب کمبود کلسیم، مشکلات تنفسی، درد در قفسه سینه و حرکت غیرارادی عضلات شود. علائم اولیه‌ی اوردوز کافئین شامل سرگیجه، اسهال، بی‌خوابی، افزایش تشنگی، آسیب پذیری، سردرد و تب می‌شود؛ بنابراین مصرف بیش از حد کافئین بی‌نهایت خطرناک است.

دهیدراسیون و ضعف

نوشابه‌های انرژی‌زا ممکن است انرژی فوری تولید کنند، اما هیچ ارزش غذایی ندارند. افراد معمولاً برای انرژی فوری حین تمرینات یا انجام فعالیت‌های سنگین نوشابه انرژی‌زا می‌نوشند. این نوشابه‌ها موجب دهیدراسیون و ضعف می‌شوند و اثر منفی بر کلیه‌ها می‌گذارند.

افزایش وزن

نوشابه‌های انرژی‌زا قند فراوانی نیز دارند. قند می‌تواند موجب افزایش وزن شود. این نوشیدنی‌ها، تعداد کالری‌های مصرفی‌تان را بالا برده و قند اضافی آن‌ها منجر به چاقی تان خواهد شد.

اضطراب

عارضه‌ دیگری که نوشابه‌های انرژی‌زا ایجاد می‌کنند اضطراب است. کسی که مرتباً نوشابه انرژی‌زا مصرف می‌کند کم و بیش دچار اضطراب می‌شود که به دلیل کافئین زیاد می‌باشد.

جایگزین‌های سالم‌تر

شما می‌توانید نوشابه‌های انرژی‌زا را با نوشیدنی‌های سالم‌تر جایگزین کنید. نوشابه‌های انرژی‌زا اعتیادآورند؛ بنابراین پیش از اینکه به این نوشیدنی‌ها وابسته شوید باید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تری باشید که عارضه‌ی جانبی نیز نداشته باشند.

آبمیوه‌های طبیعی و اسموتی

سعی کنید آبمیوه‌های طبیعی و بدون قند بنوشید. همچنین می‌توانید اسموتی‌هایی از میوه‌های انتخابی خودتان تهیه کنید.

چای سبز

چای سبز بی‌نهایت سالم است و فواید دیگری نیز برای سلامتی‌تان دارد.

پروتئین شِیک

اگر اهل ورزش و فیتنس هستید، پروتئین شِیک انتخاب بسیار خوبی برای شماست.

آب نارگیل

آب نارگیل بهترین منبع طبیعی الکترولیت‌هاست که برای مدتی طولانی بدن را هیدراته نگه می‌دارد.

آب‌لیموی تازه

‌می‌توانید عصاره‌ی یک لیموترش را بگیرید و با آب ترکیب کنید و بنوشید.

غذا‌های سالمی مانند غلات کامل، سبزیجات برگ‌دار و میوه‌های تازه نیز انرژی‌زا هستند.

یک چُرت مرغوب نیز انرژی خوبی به شما خواهد داد!

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انرژی سلامت مشکلات سکته مغزی قلب مصرف بیش از حد نوشابه قند وزن چاقی سبزیجات انرژی سبزیجات قلب مشکلات نوشابه پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۵۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز

روح اله کهن هوش نژاد کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در یک تعریف ساده، به توانایی یک کشور برای تأمین تقاضای انرژی فعلی و آتی و همچنین تاب‌آوری در مقابل هرگونه اختلال در عرضه، امنیت انرژی گفته می‌شود، گفت: امنیت انرژی ایران با معضلی به نام ناترازی انرژی روبروست. بر اساس آمارهای رسمی، مهمترین ناترازی در حوزه گاز طبیعی است که حداقل ۷۰ درصد ترکیب منابع تأمین‌کننده انرژی کشور را تشکیل می‌دهد. در میان بخش‌های مختلف، دو بخش خانگی و صنعت هر کدام با حدود ۸۰ درصد، بالاترین وابستگی را به گاز طبیعی دارند. ناترازی گاز مخصوص زمستان نبوده و در سال گذشته حتی در تابستان نیز شاهد ناترازی بودیم. چنانچه متوسط ناترازی تابستان و زمستان را در نظر بگیریم، تولید باید ۱۰۷۵ میلیون مترمکعب در روز برسد که در حال حاضر حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز است.

وی ادامه داد: نتیجه این مسأله افزایش مصرف سوخت مایع شامل گازوئیل و عمدتاً مازوت در صنایع بوده است. این در حالیست که تقاضا روبه فزونی بوده اما تولید به دلیل میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین تأمین‌کننده انرژی هیدروکربنی عدم سرمایه‌گذاری و در دسترس نبودن فناوری‌های جدید به دلیل تحریم‌ها، روند نزولی داشته و به سختی می‌تواند حتی وضع موجود را حفظ کند.

به گفته این کارشناس انرژی چنانچه روند فعلی ادامه یابد و گاز همه بخش‌ها تأمین گردد و از صادرات صرف نظر شود، حداکثر تا افق ۱۴۱۰ نیازمند واردات گاز از جمله در قالب LNG خواهیم بود.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه دلایل دچار شدن به این ناترازی تحلیل‌های زیادی توسط صاحب‌نظران ارائه شده است خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین دلایل را می‌توان فقدان حکمرانی یکپارچه انرژی دانست که علیرغم گذشت بیش از ۲۰ سال از تشکیل شورای عالی انرژی، ایجاد مجتمع‌های متعدد پتروشیمی با خوراک گاز و گازرسانی به اقصی نقاط کشور بدون آینده‌پژوهی نسبت به توان تولید آتی اشاره نمود. متقابلاً راهکارهایی برای درمان ناکارآمدی‌های موجود ارائه شده که به نظر می‌رسد در دسترس تر ین راهکار، افزایش بهره‌وری است.

هوش نژاد خاطر نشان کرد: مشکل پایین بودن بهره‌وری در تمامی بخش‌های به وضوح مشاهده می‌شود به گونه‌ای که بر اساس آمارهای وزارت نفت در سال ۱۴۰۰، چنانچه گاز مصرفی کشور را بر اساس ارزش حرارتی به معادل بشکه نفت خام تبدیل کنیم به حدود ۵ میلیون بشکه نفت در روز می‌رسیم که تقریباً ۱۵ درصد آن در مراحل مختلف تولید و عرضه تلف می‌شود که شامل اتلاف در شبکه برق که عمدتاً نیروگاه‌های گازی هستند و سوزاندن گاز مشعل می‌شود.

وی ادامه داد: شدت مصرف انرژی در ایران نیز بالا بوده و با مقایسه آمارهای جهانی به این نتیجه می‌رسیم چنانچه بخواهیم با همین سطح رفاه و تولید ناخالص ملی به متوسط جهانی شدت مصرف انرژی برسیم، حداقل باید ۳۰ درصد از مصرف گاز را کم کنیم که تقریباً ۱.۵ میلیون بشکه در روز (بیش از صادرات فعلی نفت) می‌شود که بسیار قابل توجه است. راهکارهای بهینه‌سازی انرژی را در یک تقسیم‌بندی کلی به راهکارهای قیمتی و غیر قیمتی تقسیم نمود.

به گفته این کارشناس انرژی تجربه راهکارهای قیمتی (افزایش قیمت و شوک و درمانی و امثالهم) در ایران ناکارآمد بوده و منجر به تشدید تورم و نارضایتی‌های اجتماعی شده است. به همین دلیل باید به سراغ راهکارهای غیر قیمتی برویم. یکی از مهمترین راهکارهای غیر قیمتی، اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی و تأمین مالی این پروژه‌ها از طریق هدایت یارانه‌های دولتی به سمت این پروژه‌هاست که ممکن است در حال حاضر اقتصادی نباشند. این راه حل در دنیا تجربه شده و نتایج آن برای همگان آشکار شده است. در این زمینه خلأ قانونی وجود نداشته و طرح‌های مختلفی در داخل کشور وجود دارد لکن دولت‌ها هنوز از عهده اجرایی کردن آن بر نیامده‌اند.

کد خبر 6096837 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • معمای بنزین در ایران
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد