Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی میر اشرفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ترخیص 25 قلم کالاهای اساسی از گمرکات کشور در این مدت 2 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی میانگین ماهیانه ارزش کالاهای اساسی ترخیص شده از گمرکات را یک میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: هیچ گونه کمبودی در کالاهای اساسی در کشور ما وجود ندارد چرا که به اندازه سال گذشته و حتی در برخی از اقلام بیشتر از سال پیش واردات داشتیم و ارز مورد نیاز آن تاکنون تامین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل گمرکات ایران با اشاره به اینکه نگاه گمرک ایران بیشتر به کشورهای همسایه خود است، اضافه کرد: با توجه به اینکه با کشور عراق به لحاظ مسایل فرهنگی، اجتماعی، دینی و مذهبی اشتراکات زیادی داریم به همین دلیل بیشترین توجه در تجارت خارجی در ایران به سمت این کشور است.
میراشرفی یادآور شد: براساس برآوردهای انجام شده تا پایان سال جاری حجم صادرات کالا به عراق به 9 تا 10 میلیارد دلار خواهد رسید که حدود 50 درصد آن از طریق مرز باشماق صادر می شود.
وی گفت: می طلبد همه دستگاه های مرتبط با تجارت خارجی از جمله گمرک عنایت ویژه به مرزهای مشترک ایران با عراق داشته باشند.

** فعالیت مجدد دستگاه ایکس ری گمرک باشماق تا پایان امسال
رئیس کل گمرکات ایران به وضعیت مرز باشماق مریوان و بازارچه مله خورد سروآباد در استان کردستان اشاره کرد و افزود: مرز باشماق یکی از بزرگترین مرزهای ایران اسلامی با کشور عراق است.
میراشرفی اضافه کرد: در بازدیدی که روز یکشنبه هفته جاری از مرز باشماق مریوان داشتیم از نزدیک در جریان مشکلات گمرکی این مرز قرار گرفتیم.
وی اظهار داشت: دستگاه ایکس ری موجود در مرز باشماق مریوان مدتی است خراب شده و در این سفر وعده تعمیر آن را تا پایان سال جاری دادیم.
رئیس کل گمرکات ایران یادآور شد: گمرک به سمت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه هایی همچون تجهیز گمرکات کشور به دستگاه ایکس ری پیش خواهد رفت.
وی افزود: علاوه بر ایکس ری هایی که در مرز باشماق داریم بخش خصوصی را هم ترغیب خواهیم کرد در دیگر مرزهایی که توجیه دارند اقدام به نصب این دستگاه کنند.
میراشرفی اضافه کرد: در خصوص ساماندهی و استفاده از شیوه جدید ارزیابی کالاها به سمتی خواهیم رفت که از پتانسیل مرز در راستای آبادانی کشور و استان های مرزی همچون کردستان نهایت استفاده شود.
وی گفت: در خصوص بازارچه های مرزی هم گمرک نگاه کمک به مردم مرزشنین را دارد لذا در راستای رونق این بازارچه ها و رعایت قوانین و مقررات تجاری در آن نهایت تلاش خود را بکار می گیریم.

** ایجاد دروازه مشترک مرزی بین ایران و عراق
رئیس کل گمرکات ایران به تشریح ایجاد دروازه مشترک مرزی نیز پرداخت و افزود: به منظور تسهیل تجارت در مرزها در دو مسیر باید گام برداریم یکی از آنها هماهنگی ها در بین دستگاه های داخلی است که این مهم مدیریت واحد مرزی را بدنبال خواهد داشت.
میراشرفی اضافه کرد: مسیر بعدی هماهنگ شدن با کمرگ کشور مقابل است که این به معنای ایجاد دروازه مشترک تجاری خواهد بود.
وی یادآور شد: اسفند ماه امسال مسئولان گمرک اقلیم کردستان عراق در گمرک ایران حضور پیدا می کنند و در خصوص برنامه ای که ما بتوانیم دروازه مشترکی داشته باشیم، بحث و تبادل نظر خواهیم کرد.
رئیس کل گمرکات ایران اظهار داشت: با تحقق برنامه مذکور علاوه بر کاهش کنترل شاهد تسهیل تجارت در مرز، کاهش مدت زمان ترخیص کالا و به تبع انتفاع تجار، بازرگانان و مصرف کنندگان خواهیم بود.
رئیس کل گمرکات ایران در سفر خود به کردستان از مرز باشماق مریوان، بازارچه مرزی مله خورد سروآباد نیز بازدید کرد و نشستی با تجار و بازرگانان در نقطه صفر مرزی مریوان داشت، بازدید از ساختمان جدید گمرک سنندج و نشست با حضور کارکنان اداره کل گمرک کردستان از دیگر برنامه های میر اشرفی در سفر دو روزه (یکشنبه و دوشنبه) به استان کردستان بود.
9936/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امور اقتصادی و دارایی بخش خصوصی دلار رعایت قوانین و مقررات گمرک 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۵۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته

ناظر گمرکات استان کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری حوزه نظارت گمرکات استان کردستان در سال گذشته از لحاظ وزنی به رقم چهار میلیون و ۳۵۹ هزار تن و از حیث ارزش به عدد پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات استان کردستان، فرامرز امیدی اظهار کرد: در دوازده ماه سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۵۹۴ هزار تن انواع کالای ایرانی به ارزش ۸۳۱ میلیون دلار از گمرکات کردستان به خارج از کشور صادر شده است که از این میزان بیش از یک میلیون و ۱۰۲ هزار تن به ارزش نزدیک به ۵۱۸ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۱۲ درصد و به لحاظ ارزش ۱۷ درصد رشد داشته است.

وی عمده کالاهای صادراتی را محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی‌، مصالح ساختمانی، انواع جام (شیشه) و فرش اعلام کرد و افزود: این کالاها به مقصد کشورهای خریدار از جمله عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت فرستاده شده است.

ناظر گمرکات کردستان با اشاره به کالاهای ترخیصی از گمرکات کردستان، خاطرنشان کرد: مجموع واردات قطعی و ورود موقت طی سال ۱۴۰۲ به گمرکات استان ۱۱۵ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۶۷۲ میلیون دلار بوده است که از این میزان سهم واردات قطعی ۴۰ هزار تن به ارزش ۳۹۱ میلیون دلار بوده و در مجموع ارزش مجموع واردات قطعی و ورود موقت با رشد ۱۳۰ درصدی همراه بوده است.

امیدی اضافه کرد: بیشتر کالاهای وارداتی از گمرکات استان شمش طلا، شمش آلومینیوم، کالاهای واسطه‌ای، ماشین‌آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان است که از کشورهای عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و در کمترین زمان ممکن ترخیص می‌شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته تشریفات گمرکی بیش از دو میلیون و ۵۹۶ هزار تن انواع کالا به ارزش بالغ بر سه میلیارد و ۷۸۴ میلیون دلار انواع کالای عبور خارجی (ترانزیتی) از گمرک مرزی باشماق صورت پذیرفته که تحلیل آماری آن بیانگر رشد ۵۵ درصدی ترانزیت مبدأ در این گمرک است.

ناظر گمرکات کردستان، مجموع درآمدهای وصولی گمرکات استان کردستان در سال ۱۴۰۲ را بیش از پنج هزار و ۲۱۱ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد ۹ درصدی برخوردار بوده است.

امیدی افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۲۶۱ هزار و ۵۵۹ تردد کامیونی و ۳۹ هزار و ۵۲۹ تردد خودرو سواری از مرزهای استان به وقوع پیوسته است.

وی تعداد پرونده‌های تعیین ارزش شده در سال ۱۴۰۲ توسط گمرکات کردستان را ۱۶۵۰ فقره پرونده قضائی به ارزش بیش از چهار هزار میلیارد و ۵۰۹ میلیون ریال دانست که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از لحاظ تعداد ۱۲ درصد و به جهت ارزش ریالی ۳۶ درصد رشد داشته است.

ناظر گمرکات کردستان از رشد ۳۴ درصدی وزنی خروج موقت به میزان ۵۴ هزار تن و به ارزش ۲۲۹ میلیون دلار از گمرکات کردستان خبر داد.

کد خبر 747794

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (۱۲ماهه سال ۱۴۰۲)
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • کشف گوشی قاچاق در نوار مرزی استان آذربایجان غربی