Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@02:56:07 GMT

میزان سفر با مترو باید به 10 میلیون مسافرت برسد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۶۷۲۴

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، شهربانو امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران با حضور در همایش "پروژه تهران، پایتخت تغییر دیابت" متن سخنرانی محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران برای این همایش را قرائت کرد.



امانی در ابتدا با عذرخواهی، عدم حضور رییس شورا در این همایش را شرکت در مراسم ترحیم خواهر آیت الله هاشمی رفسنجانی در زادگاهشان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





این عضو شورای اسلامی شهر تهران که از طرف رییس شورا سخنرانی می کرد افزود: اگر بخواهیم بطور اصولی به این موضوع بپردازیم باید بگوییم با توسعه بی رویه شهرنشینی در جامعه ما، فرهنگ وساختار زندگی شهری در ایران ایجاد نشده است، طی نیم قرن گذشته نسبت ساکنین شهر به روستا در ایران از 30 به 70 ، بالعکس شده است و جمعیت شهرنشین ما بیش از دوبرابر شده اما این رشد بی رویه، بدون ایجاد زیرساخت، فرهنگ و سبک زندگی متناسب با آن بوده است.



عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در فرهنگ روستا نشینی که قدمتی چندهزار ساله در ایران دارد، شغل براساس کار فیزیکی تعریف شده است ، حمل ونقل درون روستا با اتکا به پیاده روی بنیان گذاشته شده و تغذیه نیز بر بستر مواد طبیعی شکل گرفته است، اما در زندگی شهری هرسه این بنیانها تغییر می کند، مشاغل عمدتا خدماتی، حمل ونقل با استفاده از خودرو و تغذیه از فست فودها و مواد مضر صورت می گیرد وبه همین علت سلامت شهروندان به شدت تهدید می شود.



امانی در ادامه افزود: به همین علت ما دچار گسترش شدید بیماری‌ها و آسیب‌های جسمی و روحی در شهرها از جمله دیابت هستیم و بیش از دوبرابر متوسط جهانی شاهد رشد این بیماری در تهران می باشیم.



این عضو شورا در ادامه قرائت کرد: امروزه بیماریهای ناشی از آلودگی هوا، استرس، کم تحرکی و پیامدهای آن مانند فشارخون وبیماریهای قلبی و سوانح رانندگی از علل اصلی مرگ در شهرها هستند که مقابله با این عوارض نیازمند اقدامات فرهنگی، اطلاع رسانی و تغییر سبک زندگی و بازنگری در روندهای گذشته و انتخاب یک رویکرد علمی برای توسعه شهر به عنوان دو رویکرد اصلی است.



عضو شورای شهر تهران عنوان داشت: توسعه تهران به دلیل آنکه خارج از یک رویکرد علمی انجام شده است امروزه عوارض زیادی بر شهر تحمیل کرده است، سیاست خودرو محوری که موجب شده ما حتی بیش از برنامه، بزرگراه بسازیم موجب استفاده عمومی از خودروهای شخصی، تاکسی و سایر خودروها شده و ترافیک، آلودگی هوا و مصرف روزانه 20 میلیون لیتر بنزین را در تهران پدید آورده است.



امانی ادامه داد: تراکم فروشی و شهرفروشی در قالب تبدیل باغها و تغییر کاربری اراضی به تجاری و اداری و افزایش تراکم موجب ایجاد گره های ترافیکی و زیستی در برخی نقاط مرغوب شمال ومرکز شهر شده است.



وی اشاره داشت: اما رویکرد علمی، امروزه در جهان TOD یا توسعه مبتنی بر حمل ونقل عمومی نام دارد، در توسعه حمل ونقل محور، بارگذاری شهری و توزیع مراکز خدماتی ، رفاهی ومسکونی شهر براساس دسترسی به سیستم حمل ونقل عمومی غیرآلاینده صورت می گیرد.



عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بنابر استاندارهای مدیریت شهری، دست کم نیمی از سفرهای درون شهر باید با استفاده از این سیستم صورت بگیرد در حالیکه ما در تهران از حدود بیست میلیون سفر تنها، دو میلیون سفر را با مترو انجام می دهیم.



امانی گفت: اگر متروی تهران با ظرفیت اصلی خود که روزانه ده میلیون سفر است فعالیت کند، ترافیک و آلودگی هوا بشدت کاهش می یابد، استرس و عوارض عصبی، روانی و سوانح ناشی از سفر با خودرو کاسته می شود و با توجه به پیاده روی در مبدا ومقصد مترو که بطور متوسط برای هر هر سو 300 متر است، هر شهروند با دو سفر درون شهری روزانه 1200 متر پیاده روی مفید خواهد داشت که کم تحرکی وی را جبران می شود.



وی با قرائت بخش پایانی سخنرانی که به خدمان آیت اله هاشمی رفسنجانی اشاره داشت افزود: آیت اله هاشمی رفسنجانی، که اهمیت زیادی به مسایل زیربنایی کشور از جمله سلامت، حمل ونقل عمومی و توسعه علم می دادند و با پیگیری ایشان بسیاری از پروژه ها از جمله متروی تهران، بنیاد بیماری های خاص به مدیریت خانم دکتر فاطمه هاشمی ، دانشگاه آزاد اسلامی، فاضلاب تهران به نتیجه رسید.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۶۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند

تین نیوز سید حسین میرافضلی :

بسیاری از کارکنان و مسافرین شهر تهران روزانه بین ۲تا۳ ساعت از عمر ارزشمندشان را در ترافیک های دردناک و آزار دهند و ضایع کننده عمر و نابودکننده آرامش در شهر تهران و کلان شهرها از دست می دهند . طی نیم قرن گذشته روند افزایش ترافیک شیب تندی داشته و اکنون در شرایط غیر قابل تحملی قرار گرفته ایم. ابتدا لازم است عواقب و خسارت های ترافیک دردناک تهران و کلانشهرهای ایران را مرور نمائیم که از جمله آنها عبارتند از:
۱- انتشار ده ها هزار تن co2 در هوای فضای تهران و کلان شهر ها که منجر به مرگ بیش از ده هزار نفر در سال و دچار شدن ده ها هزار نفر به انواع بیماری های سخت و دردآور کوتاه مدت و بلند مدت و دردهای لاعلاج می گردند.
۲- اتلاف و ضایع شدن ده ها میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در ترافیک تهران و کلانشهر ها که منجر به از بین رفتن بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه های ملی  بین نسلی می گردد.
۳- انواع تصادفات جزئی و سخت که منجر به جراحت و کشته شده هزاران نفر از هموطنان عزیزمان می گردد.
 آیا ترافیک درد بی درمان است؟ شاید هیچ شهری در جهان شدت و وسعت دامنه ترافیک شهر تهران را نداشته باشد.  
همه عقلا و حکومت ها و دولت های توسعه یافته جهان در جهت درمان این درد جانکاه اقدامات اثرگذار و ارزشمندی انجام داده اند و مردم خود را به آرامش نسبی رسانده اند و شر دیو خون آشام ترافیک های سنگین را از سر ملتشان کوتاه نمودند. شهر استامبول در طول روز حدود ۲۵میلیون نفر ساکن و مسافر دارد طول این شهر حدود صد کیلومتر و عرض آن بطور متوسط ۱۵ کیلومتر است اما ترافیک این شهر خصوصا در مکان های پر تردد کمتر از شهر تهران است چرا؟
ستون فقرات حمل و نقل استامبول اتوبوس است بیش از ۸ هزار اتوبوس جدید و کم مصرف در این شهر فعال هستند. سرفاصله اتوبوس ها از یکدیگر حدود ۶۰ثانیه است متروی استامبول از نظر طول و تعداد خطوط کمتر از نصف تهران است اما از نظر تعداد واگن به طول خطوط، شرایط  بسیار مناسب تری دارد لذا از بهره وری بالاتری برخوردار است. سرفاصله هر قطار مترو حدود سه دقیقه است. راه حل اساسی معضل ترافیک تهران در درجه اول دو مطلب است 1-  تامین ۵هزار اتوبوس مدرن مورد نیاز تهران 2-  تامین کمبود ۱۵۰۰ واگن مترو مورد نیاز
 لازم نیست بابت بحران ترافیک تهران،  شهرداری به اعدام محکوم شود اما هر روز تاخیر در تامین اتوبوس و واگن های مورد نیاز تهران و کلانشهر ها خیانت به ملت و کشور است و عاملین چنین خیانتی بی شک می بایست شناسایی ومحاکمه و متناسب با نقش خود در این ظلم ها مجازات شوند. ممکن است در بررسی جامع و عمیق عاملین این معضل و بحران بزرگ صدها نفر محاکمه و بیش از صد نفر محکوم به انواع مجازات ها شوند اما چنین بررسی و محاکمه ای لازم است تا کسانی که به عمد یا با ترک فعل نقشی در عدم تامین اتوبوس های مورد نیاز شهر  و واگن های مورد نیاز مترو داشته اند عادلانه محاکمه و مجازات شوند.  ابتدا لازم است کلیه مسئولین و افراد دارای عنوان کارشناسی که بهر طریق ممکن در تامین اتوبوس ها و واگن های مورد نیاز تهران و کلانشهر ها نقشی داشته اند به نسبت سهمی که داشته اند شناسایی شوند.
اکنون دولت و مجلس و شوراهای کلانشهرها می بایست از هر طریق ممکن به سرعت بودجه مورد نیاز برای واردات هر چه سریعتر واگن های مترو و اتوبوس های مورد نیاز را تامین نمایند و قوانین مورد نیاز را مصوب نمایند. تاخیر در اجرای این طرح فوریت دار ملی هزینه های جبران ناپذیری به دنبال دارد و حتی ساعتی تاخیر قابل توجیه نمی باشد
لازم است همه مناطق با تجمع جمعیت شهر به خطوط مترو متصل شوند و این هدف بزرگ با تمام توان سرعت ممکن اجرائی گردد.  خطوط ویژه اتوبوس از شمال تا جنوب و شرق تا غرب از ابتدا تا انتهای مناطق جمعیتی شهر ایجاد گردد. چنانچه دو هدف فوق محقق گردد و مردم بتوانند بدون معطلی با قطار یا اتوبوس سفرهای درون شهری را انجام دهند ضرورت استفاده از خودروهای شخصی شدیدا کاهش خواهد یافت و بدین ترتیب بستر برای افزایش قیمت بنزین نیز فراهم خواهد شد. ضرورت دارد بسترهای قانونی و ابزار تشویقی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حرکت بزرگ ملی مهیا گردد.
 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • رشد ۷۸ درصدی احداث راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه! | ویدئو