Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@02:07:34 GMT

دعوای میراث داران ارشاد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۹۵۹۱

دعوای میراث داران ارشاد

روزنامه صبح نو : دیروز مراسم تشییع مرحوم پوران شریعت رضوی؛ همسر مرحوم دکتر علی شریعتی و خواهر آذر شریعت رضوی، در خیابانی که به نام همسرش «علی شریعتی» نام داشت، برگزار شد. در این خیابان مکانی قرار دارد که یادآور سخنرانی‌های آتشین و انقلابی دکتر شریعتی است: حسینیه ارشاد. ماجرای تشییع دیروز از این قرار است که خانواده دکتر شریعتی قصد داشتند که نماز میت مرحوم شریعت رضوی در حسینیه ارشاد برگزار شود، اما متولیان حسینیه ارشاد از برگزاری مراسم در حسینیه ممانعت به عمل آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای احسان شریعتی؛ فرزند مرحوم شریعت رضوی، پس از انجام ممانعت، در مقابل در حسینیه ارشاد با اشاره به سخنان پدرش یادآور شد: خودش می‌گوید ارشاد ساختمان نیست و یک جنبش است. اگر اینجا را انتخاب کردیم و امروز می‌گویند حق ورود ندارید شرم بر ما. اینجا پایگاه آن جهان‌بینی بود که امروز بیش از ایران در سایر کشور‌ها گوش شنوا دارد و اینجا و این ساختمان برای ما یک نماد است والا ساختمان هیچ ارزشی برای تفکر شریعتی ندارد.

احسان شریعتی پس از این، از تجمع‌کنندگان که به روایت تصاویر چیزی در حدود چهارصد نفر بوده‌اند می‌خواهد که نماز را در مقابل در حسینیه بخوانند. این ممانعت حرف و حدیث‌هایی را برانگیخت. در عین حال فرماندار تهران نیز در واکنش به اظهارات احسان شریعتی به ایرنا گفت: مجوز تشییع پیکر پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی از حسینیه ارشاد صادر شده بود و نیروی انتظامی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته است. آقای عیسی فرهادی افزود: متولیان و خانواده مرحوم باید به منظور انجام مراسم هماهنگی‌های لازم را با هیات امنای حسینیه انجام می‌دادند که این کار صورت نگرفته بود. برگزاری مراسم در حسینیه، بازشدن در‌ها و سایر امور نیازمند هماهنگی با هیات امنای آن بود که باید از طرف متولیان مراسم یا خانواده متوفی انجام می‌شد، اما ظاهرا این اقدامات انجام نشده است.

ریاست هیات امنای حسینیه ارشاد اکنون در دست آقای علیرضا زرین وژده‌نژاد است که حسینیه ارشاد را به عنوان یک موسسه فرهنگی در وزارت ارشاد ثبت کرده است. او رییس صندوق اندوخته نیکان نیز هست و از سوابق سیاسی او اطلاع خاصی در دست نیست. «صبح نو» تلاش کرد که با آقای زرین تماس بگیرد، اما او پس از برقراری تماس و مطرح شدن سوال درباره مراسم دیروز، بلافاصله تلفن را قطع کرد و دیگر پاسخ تلفن را نداد.

ممانعت هیات امنا و متولیان حسینیه ارشاد در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این مراسم تشییع و ترحیم چهره‌هایی مانند ابراهیم یزدی، علی اکبر معین‌فر، محمد بسته‌نگار و ناصر میناچی که از چهره‌های ملی‌مذهبی بوده‌اند در حسینیه ارشاد برگزار شده بود و حتی احسان شریعتی در مراسم ترحیم ناصر میناچی (رییس سابق و موسس حسینیه ارشاد) سخنرانی کرده بود!

حال سوالی که مطرح است، این است که چرا باید از ورود پیکر همسر دکتر شریعتی به حسینیه ارشاد جلوگیری شود؟ پاسخ را باید در اهمیت هویتی حسینیه ارشاد و میراث‌داری آن جست‌وجو کرد؛ وگرنه برگزاری یک مراسم ساده اقامه نماز بر پیکر همسر دکتر شریعتی به‌خودی خود چندان اهمیتی ندارد. آنچه باعث شده است این عمل صورت بگیرد و واکنش تند و احساسی احسان شریعتی را به دنبال داشته باشد، دعوا بر سر میراث حسینیه ارشاد است. این احتمال وقتی قوت می‌گیرد که بدانیم میناچی از چهره‌های ملی‌مذهبی بوده است و احتمالا در وصیت خود به رییس کنونی هیات امنا از آن‌ها خواسته است که مراقب میراث حسینیه ارشاد باشد تا اشخاصی مانند دکتر شریعتی و خاندان او ادعای میراث‌داری نکنند. البته پیکر خود میناچی هم به‌رغم وصیتش در حسینیه ارشاد دفن نشد. حضور پررنگ چهره‌های ملی‌مذهبی و لیبرال در این مراسم هم یکی از نکات جالب توجه و حاشیه‌های مراسم دیروز بوده است. جالب این است که افکار مرحوم شریعتی با عنوان چپ اسلامی شناخته می‌شود و در حال حاضر مورد حمله لیبرال‌هایی مانند حزب کارگزاران است. نماز میت را هم شیخ احمد منتظری می‌خواند که این خود جالب توجه است.

در سال‌های دورتر نیز شهید مطهری هم (که از موسسان و سخنرانان اصلی حسینیه ارشاد بود) به‌دلیل اعمال دخالت‌های بیجای ناصر میناچی از آن جدا شده بود و کار را واگذار کرده بود. حالا و پس از گذشت کمتر از پنجاه سال دوباره دعوا بر سر حسینیه ارشاد نمایان شد و این بار به جای شهید مطهری، خاندان دکتر شریعتی از حسینیه ارشاد رانده می‌شوند.

منبع: فردا

کلیدواژه: مراسم تشییع مرحوم پوران شریعت رضوی حسینیه ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۹۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکسی از اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازگشت دوباره گشت ارشاد به خیابان ها و فیلم های منتشر شده از برخوردهای خشن علیه زنان نه تنها واکنش های چهره های سیاسی و فعالان مجازی را به همراه داشت، بلکه مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب نیز با انتشار توئیتی خبر از تذکر رهبر انقلاب به مسئولان درباره نحوه برخوردها داده بود. هرچند او نیز از سوی حامیان گشت ارشاد با حملات تندی روبرو شد اما سردار جعفری صحت تذکر رهبری را تایید کرد.

در ادامه اولین عکس از فضائلی و حضورش در یک مراسم بعد از حملات مذکور را مشاهده می‌کنید.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899700

دیگر خبرها

  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی؛ مرگ یا خودکشی؟
  • درگذشت یک پزشک زن بیمارستان شریعتی/ مرگ یا خودکشی؟
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • عکسی از اولین حضور مهدی فضائلی در یک مراسم بعد از حملات تندروها به او بخاطر توئیتش
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد