Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@19:20:56 GMT

مقصد وام‌های بانکی ۹۷

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۲۱۷۶

می‌توان گفت در این مدت به‌طور میانگین از هر ۱۱ ایرانی یک نفر وام دریافت کرده است. مقایسه حجم تسهیلات اعطایی شبکه بانکی در ۱۰ ماه ابتدایی سال‌جاری و بازه زمانی مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد که میزان تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال‌جاری در حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است. همچنین بخش خدمات در میان بخش‌های مختلف اقتصاد بیشترین سهم را از وام‌های پرداختی به خود اختصاص داده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نحوی که بیش از نیمی از وام‌های اعطاشده در ۱۰ ماه ابتدایی سال‌جاری به این بخش اختصاص داده‌ شده‌ است. بخش صنعت نیز با میانگین ۶۲۳ میلیونی هر فقره وام، از نظر حجم میانگین تسهیلات پرداختی در رتبه اول بین بخش‌های مختلف اقتصاد قرار دارد. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی در ۱۰ ماه نخست سال‌جاری «تامین سرمایه در گردش» در تمام بخش‌ها به جز بخش مسکن، مهم‌ترین دلیل برای دریافت وام بوده است. در بخش مسکن نیز تقاضای خرید مسکن مهم‌ترین عامل مراجعه به بانک برای دریافت وام بوده است.

بانک مرکزی در یکی از جدیدترین گزارش‌های خود هارمونی تسهیلات‌دهی شبکه بانکی کشور را به‌روزرسانی کرده ‌است. بر این اساس میزان تسهیلات اعطایی شبکه بانکی با انبساط ۱۶ درصدی نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته به بیش از ۵۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده‌است. در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری مطابق با رویه چندسال گذشته بخش خدمات بیشترین سهم را از تعداد و حجم تسهیلات پرداختی به خود اختصاص داده‌است. بیشترین میانگین تسهیلات اختصاص داده شده به بخش‌های مختلف نیز مطابق با رویه گذشته به بخش صنعت تعلق گرفته ‌است. میانگین میزان وام پرداختی به هریک از صنعتگران در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری حدود ۶۲۳ میلیون تومان بوده‌است که در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۷ درصد افزایش یافته‌است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی تامین سرمایه در گردش، چه در بخش صنعت و چه در مجموعه بدنه اقتصادی کشور مهم‌ترین دلیل مراجعه فعالان اقتصادی برای دریافت وام بوده‌است. تامین سرمایه در گردش سهم ۵۹ درصدی از مجموع تسهیلات اعطایی در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری را به خود اختصاص داده‌است.

به‌روزرسانی آمار تسهیلات

بانک مرکزی در یکی از جدیدترین گزارش‌های خود به انعکاس آمار میزان تسهیلات پرداختی شبکه بانکی کشور پرداخته‌است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری میزان تسهیلات اعطایی از سوی شبکه بانکی کشور به بیش از ۵۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده‌است. مقایسه این رقم با میزان اعتباردهی شبکه بانکی کشور در بازه زمانی مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که میزان تسهیلات اعطایی شبکه بانکی در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که میزان خلق نقدینگی در شبکه بانکی کشور طی ۹ ماه ابتدایی سال جاری حدود ۲۲ درصد گزارش شده‌است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی مبلغ ۵۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب بیش از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار وام به بخش‌های مختلف پرداخت شده‌است. به عبارت دیگر به‌طور میانگین از هر ۵/ ۷ ایرانی، یک نفر در سال گذشته وام گرفته است. همچنین پردازش آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که میانگین اعتبار تسهیلاتی اعطا شده به هر یک از متقاضیان وام در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری حدود ۶۷ میلیون تومان بوده ‌است. همچنین سرانه هر ایرانی از میزان وام پرداخت شده در زمان یاد شده رقمی حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بوده‌است. این رقم در مقطع زمانی مشابه از سال گذشته حدود ۶ میلیون تومان بود.

بیش از نیمی از حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار وام پرداخت شده در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری، مطابق با روند سال‌های اخیر به بخش خدمات پرداخت شده‌است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی بخش خدمات در دوره یاد شده حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ فقره وام در یافت کرده‌ است. میانگین وام پرداخت‌شده معادل ۴۹ میلیون تومان بوده‌ است. پس از خدمات بخش‌های کشاورزی و بازرگانی بیشترین سهم را از تعداد وام اعطا شده در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری به خود اختصاص داده‌اند. البته بخش صنعت به واسطه میانگین بالاتر هر فقره وام پرداختی در بین تمامی بخش‌ها با وجود داشتن سهم کمتر از تعداد وام پرداختی، سهم بیشتری را از مجموع ارزش وام‌های پرداخت شده به خود اختصاص داده‌است. میانگین وام پرداخت شده به صنعتگران در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری معادل ۶۲۳ میلیون تومان بوده‌ است و این بخش پس از بخش خدمات بیشترین سهم را از مجموع وام‌های پرداخت شده در مدت زمان مذکور به خود اختصاص داده‌ است.

هدف از دریافت وام

گزارش بانک مرکزی علاوه بر ارائه تصویر توزیع وام بین بخش‌های مختلف اقتصادی به این سوال نیز پاسخ داده‌است که این تسهیلات با چه هدفی پرداخت شده‌اند. بنگاه‌های اقتصادی و افراد حقیقی معمولا وام دریافتی را صرف خرید کالا، سرمایه‌گذاری در قالب توسعه، تعمیر و تجهیز و استفاده به‌عنوان سرمایه در گردش موردنیاز می‌کنند. یکی از مهم‌ترین کارکردهای نظام بانکی درایران تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی است. بر مبنای آمارهای بانک مرکزی، بانک‌ها در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری بیشترین حجم تسهیلات‌دهی خود را به این هدف اختصاص داده‌اند. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۰ ماه سال جاری حدود ۳۱۶ هزار میلیارد تومان بوده ‌است. این رقم معادل ۸/ ۵۸ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل (۲۸۷ هزار میلیاردتومان) معادل ۱۰ درصد افزایش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۰ ماه سال جاری معادل ۱۲۱هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از تخصیص ۴/ ۳۸ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش تمام بخش‌های اقتصادی (۳۱۶ هزار میلیارد تومان) است.

سایر اهداف دریافت وام سهمی کمتر از ۱۰ درصد از مجموع وام‌های تخصیص داده‌شده را به خود اختصاص داده‌اند که در این بین «ایجاد» با داشتن سهم ۷/ ۹ درصدی پس از تامین سرمایه در گردش بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌است. البته بر مبنای آمارهای بانک مرکزی در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری، اهداف متفرقه در مجموع سهم ۱۱ درصدی از میزان وام پرداخت شده از سوی شبکه بانکی کشور را به خود اختصاص داده‌است.

در میان بخش‌های مختلف اقتصادی، مسکن تنها بخشی است که تقاضای مصرفی در آن انگیزه زیادی برای دریافت وام در مقایسه با سایر اهداف ایجاد کرده ‌است. بر مبنای گزارش بانک مرکزی حدود ۴۴ درصد از تسهیلات پرداختی به این بخش صرف خرید مسکن از سوی متقاضیان شده‌ است. در حالی که ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری ماهانه به‌طور میانگین ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای خرید مسکن در کشور پرداخت شده‌است. این در حالی است که تسهیلات تقاضا شده از سوی عرضه بخش مسکن در دوره یاد شده حدود یک‌چهارم این رقم بوده‌ است. تامین سرمایه در گردش، به جز بخش مسکن، در سایر بخش‌ها بیشترین سهم را از نظر تعداد و ارزش تسهیلات پرداختی به خود اختصاص داده ‌است.

 

 

   

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: صنعت اقتصاد بانک مرکزی سرمایه مسکن بانک مرکزی تسهیلات دهی وام های بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۲۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، سید ابراهیم رئیسی که به دعوت رسمی رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان به این کشور سفر کرده بود، در روز نخست سفر علاوه بر دیدار دوجانبه با نخست وزیر، نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه را نیز به اتفاق وی برگزار کرده و پس از حضور در مراسم امضای ۸ سند همکاری، در نشستی مطبوعاتی نتایج رایزنی‌های خود را تشریح کردند.
روسای مجالس ملی و سنا و فرمانده کل ارتش پاکستان نیز با دکتر رئیسی ملاقات کردند.

همچنین روسای جمهور دو کشور نیز با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند و دیدار با جمعی از نخبگان، فعالان اقتصادی و علمای مذهبی پاکستان پایان‌بخش برنامه‌های روز نخست سفر دکتر رئیسی بود.
در روز دوم سفر نیز دکتر رئیسی به شهرهای لاهور و کراچی به عنوان پایتخت‌های فرهنگی و اقتصادی پاکستان سفر کرد. حضور در مجموعه قلعه شاهی و ادای احترام به اقبال لاهوری، حضور در دانشگاه جی‌سی‌یو لاهور و سخنرانی برای جمعی از فرهیختگان و دانشجویان این شهر و حضور در ضیافت نخبگان ایالت پنجاب دیگر برنامه دکتر رئیسی بود.

در ادامه رئیس جمهور عازم کراچی شد و در بدو ورود سروزیر و استاندار ایالت سند به دیدار وی آمدند. حضور در مزار محمدعلی جناح و ادای احترام به قائد اعظم پاکستانی‌ها، حضور در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه کراچی و دریافت دکترای افتخاری و دیدار و گفتگو با جمعی از تجار و فرهیختگان مذهبی و فرهنگی ایالت سند نیز برنامه‌های سفر دکتر رئیسی به شهر کراچی بود.

کد خبر 6087125

دیگر خبرها

  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • مقصد جدید نیمیر عبدالعزیز: کاملا غیر منتظره
  • محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر
  • چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • سیلاب؛ قطار تهران- گرگان را مجبور به توقف کرد
  • عکس/ رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد
  • رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد