Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-06@19:26:04 GMT

افتتاح خط‌ آهن قزوین ـ رشت در اسفند‌

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۲۵۴۵

افتتاح خط‌ آهن قزوین ـ رشت در اسفند‌

خیرالله خادمی با اشاره به بازدید امروز از همه فازهای پروژه خط‌آهن، بیان کرد: این مسیر ریلی آماده است و در اسفندماه امسال با حضور رئیس‌جمهور افتتاح رسمی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه راه‌آهن قزوین-رشت ابرپروژه ریلی کشور محسوب می‌شود افزود: این خط ریلی بزرگترین و خاص‌ترین پروژه ریلی کشور است، در کنار طول مسیر، محل عبور آن از کوهستان‌های صعب‌العبور و مکان‌‌های دارای جغرافیای خاص است و همین کار پروژه را سخت‌تر کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکمیل روسازی و زیرسازی خط‌آهن قزوین-ر‌شت

وی ادامه داد: زیرسازی، روسازی و هر پنج ایستگاه مسیر امروز مورد بازدید قرار گرفت و مسائل تکمیلی‌ برای خط که لازم است تا دو هفته آینده به اجرا برسد، توصیه شد.

‌مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: زیرسازی خط‌آهن قزوین-رشت به صورت کامل اجرا شده است، همچنین بخش روسازی مسیر کل پروژه به اتمام رسیده و برخی خطوط فرعی ایستگاه‌‌ها در حال نصب و تنظیم است که تا دو هفته آینده به اتمام می‌رسد و به این ترتیب روسازی مسیر هم به پایان می‌رسد.

احداث ۲۸ کیلومتر تونل و گالری در پروژه خط‌آهن

وی افزود: خط‌آهن قزوین-رشت از نظر طول مسیر، پروژه‌ای مطرح و بزرگ است، ضمن آنکه از منظر اجرا و عبور از مناطق سخت جغرافیایی دارای ویژگی‌های خاص است و نیازمند فعالیت‌های مهندسی پیچیده‌ای بود؛ تونل‌های طویل در این پروژه احداث شد، ۲۸ کیلومتر تونل و گالری در این مسیر احداث شده است ضمن آنکه ۹ کیلومتر پل بزرگ  و طویل در این خط ریلی داریم که همه ‌توسط متخصصان و طراحان داخلی اجرا شده است و نماد رشد و توسعه عمرانی کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با بیان اینکه این مسیر دارای احجام و ابعاد بسیار بزرگی است، افزود: ۲۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری در پروژه انجام شد و تاثیر آن در شبکه ریلی کشور منحصربه‌فرد است

پیشرفت ۹۸ درصدی هر پنج ایستگاه راه‌آهن قزوین-رشت

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های مسیر ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این مسیر ریلی پنج ایستگاه وجود دارد که چهار ایستگاه در طول مسیر پیشرفت فیزیکی ۹۸.۶ درصد دارد و ایستگاه رشت هم ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آماده است و ترمینال مسافری و ساختمان اصلی تا ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ضمن آنکه محوطه‌سازی ایستگاه رشت هم به پایان رسید. 

خادمی بیان کرد: در حال آماده‌سازی خود هستیم تا بیست و دومین مرکز استان هم به شبکه ریلی متصل شود و وعده‌ای که برای اتصال پنج شبکه استان به شبکه ریلی داده بودیم، محقق شود.

کاهش ۱۶ روزه مسیر ‌و ۳۰ درصد از هزینه حمل کالا از طریق خط‌آهن قزوین-رشت

وی بیان کرد: این خط ریلی بخش انتهایی کریدور شمال به جنوب کشور است و بخش سخت این مسیر ریلی محسوب می‌شود، خط‌آهن از بندرعباس تا تهران نسبت به این مسیر سختی چندانی نداشت اما خط آهن قزوین - رشت از کوه‌های زیادی عبور کرد و خط بخشی از کریدور شمال به جنوب محسوب می‌شود.

معاون وزیر راه با بیان اینکه مسافران زیادی هم می‌توانند از این خط ریلی استفاده کنند، گفت: ‌تکمیل این خط ریلی می‌تواند تحول بسزایی در جابه‌جایی مسافر بین‌المللی ایفا کند ضمن آنکه در جابه‌جایی مسافر داخل کشور هم تاثیرگذار است و استان گیلان را به شبکه ریلی وصل و دسترسی ما را به بنادر شمالی و جنوبی کشور تسهیل می‌‌کند.

وی افزود:‌ از ویژگی‌های خاص این پروژه تاثیر بسیار مهم آن در مبادلات کالای بین‌المللی است‌، اگر خط آهن رشت - آستارا هم تکمیل و شبکه ریلی خود را به شبکه ریلی کشورهای آذربایجان، روسیه و در نهایت اروپا را تکمیل کنیم، بدین ترتیب حلقه ارتباطی شرق به غرب یا آسیا به اروپا یا جنوب شرق آسیا به سمت اروپا توسط ایران تکمیل می‌‌شود.

خادمی اظهار داشت: مبادلات کالا‌ از آسیای جنوب شرق به سمت اروپا یا روسیه ‌در مدل حمل‌ونقل دریایی ۳۶ روز به طول می‌انجامد اما با استفاده ازاین خط ریلی به ۱۶ روز کاهش می‌یابد و این تاثیر زیادی از نظر زمان دارد؛ ضمن آنکه هزینه استفاده از این مسیر نسبت به مسیر مشابه، ۳۰ درصد کمتر است و این‌ موجب کاهش قیمت تمام شده کالا می‌‌شود ضمن آنکه ایجاد وابستگی مبادلات بین‌المللی به سرزمین ایران می‌کند و این از ویژگی‌های خاص خط آهن قزوین - رشت است.

ارزش خط‌آهن قزوین-رشت ۵هزار میلیارد تومان

وی با بیان اینکه امیدواریم با بهره‌برداری از این مسیر ریلی، اهداف بزرگ ما در سند چشم‌انداز تا اندازه‌ای محقق شود، افزود: قرارداد اولیه این پروژه از سال ۸۵ امضا‌ و در سال ۸۶ اجرا آغاز شد.

معاون وزیر راه افزود: ۱۸۵۰ میلیارد تومان از این پروژه هزینه شد اما ارزش روز آن بیش از ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و این خط ریلی ‌جزو پروژه‌های بزرگ و خاص ما محسوب می‌شود.

پیش‌بینی قطار مسافری در خط آهن قزوین-رشت برای نوروز ۹۸

وی گفت: این خط ریلی در همین اسفندماه با حضور رئیس جمهور و مقامات عالی کشور به بهره‌برداری می‌رسد و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران هم در نوروز امسال قطار در این مسیر ریلی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: مسافران نوروزی عید امسال می‌توانند از این خط‌آهن استفاده کنند و قطعا خط برای نوروز آماده خواهد شد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۲۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • پروژه روشنایی معابر نواحی صنعتی رضی و مشگین شهر افتتاح می‌شود
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • افتتاح فاز سوم کمربندی نسیم شمال در قزوین
  • افتتاح مرحله سوم محور نسیم شمال قزوین
  • فاز سوم کمربندی نسیم شمال در قزوین افتتاح شد
  • قطعه سوم کمربندی نسیم شمال قزوین افتتاح می‌شود
  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور