Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

 این روزها بسیاری از کشورهای دنیا درگیر مسائل مربوط به خشکسالی و کم آبی هستند و برای برون رفت از این مشکل، دست به دامن فناوریهای مختلف برای کمک به بارندگی بیشتر و دستیابی به منابع آبی جدید شده اند. در این میان تکنولوژیهایی مانند شیرین سازی و انواع تصفیه آب نیز مورد توجه قرار گرفته اند و در بسیاری از کشورها استفاده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ما نیز در بسیاری از این فناوریها توانمندی و دستاوردهای خوبی کسب کرده است که می تواند برای جبران کم آبی و استفاده از آب سالم به کار رود از این رو در نظر داریم با معرفی و تشریح ماحصل تلاش محققان کشور و بررسی مزیتهای استفاده از این فناوری های آبی گامی در جهت اطلاع رسانی دقیق و موثر در این زمینه برداریم.

اولویت بندی محورهای طرح های فناورانه تأمین آب 

دکتر جهانگیر پُرهمت، دبیر کارگروه آب ستاد توسعه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو ی درباره اولویت های ستاد اظهار داشت: اولویت های این ستاد در ۴ بخش آب، فرسایش، خشکسالی و محیط زیست هستند که ۱۰ اولویت مربوط به حوزه آب می شود.

وی با اشاره به اولویت های ستاد توسعه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در حوزه آب گفت: «فناوری­های شناسایی منابع جدید آب غیر متعارف»، «فناوری­های مرتبط با استفاده از آب­های شور و زه آب»، « توسعه و بومی ­سازی روش­های نوین کاهش مصرف آب و افزایش بهره ­وری (سیستم­های انتقال و شبکه ­های توزیع، آب و گیاه، آب و مزرعه، آب و حوضه، آب و واحدهای شرب، آب و واحدهای صنعتی)»، «فناوری ­های کاهش تبخیر بارش و کاهش تبخیر از سطوح آزاد آب (اعم از سطوح پلیمری و سیستم­های سایه ­بان و  سلول های خورشیدی) و طرح­های الگویی کاهش تبخیر»، «فناوری کاهش آلودگی زیست محیطی و آبی»، «فناوری­ های جدید در آبیاری»، «تهیه مدل بومی برآورد فرسایش آبی و بادی»، « طرح­های الگویی تعادل بخشی منابع و مصارف آب زیرزمینی»، «فناوری­های مدیریت منابع آب»، «فناوری­های مرتبط با حذف آلاینده های آب» اولویت های ستاد در زمینه آب به شمار می رود.

توسعه فناوری های ایرانی در زمینه آب

پرهمت عنوان کرد: در حال حاضر منابع آبی در کشور داریم که در دسترس نیستند و نیاز به شناسایی دارند بنابراین یکی از کارهای ستاد این است  که فناوریهایی که بتواند به شناسایی و اکتشاف منابع آبی غیر متعارف کمک کند  مورد حمایت قرار می دهد.

عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، گروه هیدرولوژی و منابع آب ادامه داد: به دلیل اینکه آب های شیرین یا آب های قابل استفاده ما در کشور محدود هستند و حدالامکان در حال استفاده از این منابع هستیم باید منابع جدیدی بیابیم؛ در این میان اگر بخواهیم منابع آب جدید را به کار بگیریم باید از آب های شور ، آب های غیر قابل دسترس (آبهای زیر زمینی و آب شور دریاها) بهره بگیریم؛ بنابراین برای تصفیه این آبها باید از تجهیزات فناورانه ای استفاده کنیم که در حال حاضر از سیستم های خارجی استفاده می شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل لازم است که فناوریهای ایرانی بومی سازی شوند و از دستاوردهای محققان در این زمینه بهره ببریم. در واقع توسعه فناوری کاهش آلاینده و تصفیه از اولویت های ستاد است.

پرهمت خاطر نشان کرد: به نظر  می رسد روش هایی که در حال حاضر برای افزایش بهره وری آب به کار گرفته می شوند کارآمد نیستند از این رو نیاز است که پای فناوریهایی به میان بیاید که به توسعه تکنولوژی ها در این زمینه بپردازد. همچنین به کارگیری روش هایی که بتواند در کاهش تبخیر بارش و کاهش تبخیر از سطوح آزاد آب باشد از اولویت های ما به شمار می رود.

وی با بیان اینکه آلودگی های زیست محیطی و بارندگی هایی که روی زمین جاری می شود مقدار زیادی از دوده های سرب دار را در جو روی سطح زمین می آورد و از سوی دیگر از زمین هم مواد نفتی و آلودگی های پسماندها وارد منابع زیرزمینی می شوند، گفت: فناوریهایی که بتواند آلاینده های زیست محیطی را کاهش دهد و ریزگردها را کنترل کند نیز از دیگر اولویت های ستاد است.

به گفته وی، بکارگیری فناوری­ های جدید در آبیاری، برآورد فرسایش آبی و بادی، اجرای پروژه هایی برای تعادل بخشی منابع و مصارف آب زیرزمینی و به کارگیری فناوری­های مدیریت منابع آب و حذف آلاینده های آب را اولویت خود قرار داده ایم.

جدول اولویت های ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی

ردیف  اولویت های ستاد توسعه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست ۱ فناوری­های شناسایی منابع جدید آب غیر متعارف ۲  فناوری­های مرتبط با استفاده از آب­های شور و زه آب ۳ توسعه و بومی ­سازی روش­های نوین کاهش مصرف آب و افزایش بهره­ وری ۴ فناوری­های کاهش تبخیر بارش و کاهش تبخیر از سطوح آزاد آب ۵ فناوری کاهش آلودگی زیست محیطی و آبی ۶ فناوری­های جدید در آبیاری ۷ تهیه مدل بومی برآورد فرسایش آبی و بادی ۸ طرح­های الگویی تعادل بخشی منابع و مصارف آب زیرزمینی ۹ فناوری­های مدیریت منابع آب ۱۰  فناوری­های مرتبط با حذف آلاینده های آب

پرهمت در ادامه با بیان اینکه اولویت های ستاد بر اساس شاخص های «امکان تجاری سازی و بهبود فضای کسب و کار و توسعه اشتغال»، «میزان پوشش نتایج توسعه فناوری در سطوح مختلف محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی»، «وجود ظرفیت­های مورد نیاز برای توسعه فناوری با تأکید بر مناطق کمتر توسعه یافته»، «زمان­بر بودن توسعه فناوری»، «امکان جلب مشارکت مالی از منابع مختلف با اولویت بخش خصوصی»، «سطح اثر بخشی توسعه فناوری در ارتقاء بهره­ وری»، «میزان سرمایه­ گذاری مورد نیاز»، «پوشش منافع اجتماعی توسعه فناوری»، «وجود الزامات و سیاست­های حمایتی در اسناد بالا دستی»، «امکان دسترسی به آمار و اطلاعات  پایه» تعیین شده اند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خشکسالی فناوری معاونت علمی و فناوری محیط زیست زیست محیطی خاک بهره وری زمین شاخص کسب و کار پوشش خاک زمین زیست محیطی کسب و کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۴۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در زمینه ارائه خدمات مشاوره مامایی و روانشناسی فعالیت می‌کند.

این هسته فناور فعالیت خود را از ۱۹ دی‌ ۱۴۰۲ در زمینه مشاوره مامایی و روانشناسی آغاز کرده و متخصصان بسیاری از سوی هسته فناور به ارائه خدمات تخصصی به مردم و دانشجویان می‌پردازند.

مخاطبان این هسته فناور فقط دانشجویان نیستند، بلکه مردم نیز جزئی از تشکیلات و مجموعه هسته فناور هستند تا برمبنای مشورت با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی دغدغه‌های خود را در این زمینه مطرح کرده و به پاسخ‌های درست و اصولی دست پیدا کنند.

همچنین دانشجویان علاوه بر طی دوره‌های آموزشی در دوره‌های تکمیلی هم حضور پیدا می‌کنند و اتاق فکر هسته ساماندهی شده تا مطالب علمی دانشجویان در زمینه‌های روانشناسی و مشاوره مامایی منتشر شود.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی جزئیات فعالیت‌های هسته فناور «ویسپهر» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت‌و‌گویی را با فاطمه شیرمحمدی مدیر این هسته فناور ترتیب داده است.

ارائه راهکار برای ایجاد کسب و کارهای نوین در حوزه روانشناسی و مامایی

شیرمحمدی که عنوان فارغ‌التحصیل رشته‌ میکروبیولوژی و مدیر هسته‌ فناور روان برخط «ویسپهر» را با خود دارد، اظهار کرد: این هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و استان گلستان است.

وی اضافه کرد: هسته فناور روان برخط ارائه‌کننده خدمات مشاوره مامایی و روانشناسی به تمامی افراد در نقاط مختلف ایران است که به صورت برخط (آنلاین) واز طریق وب‌سایت است.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط یادآور شد: هسته فناور همچنین برگزارکننده‌ دوره‌های آموزشی و کارگاه به صورت حضوری (در شهر گرگان) و غیرحضوری (آنلاین) با حضور متخصصین و استادان برتر است.

شیرمحمدی متذکر شد: ویزیت مشاوره‌ای به صورت آنلاین و در بستر گوگل‌میت، اسکایپ یا تماس تلفنی انجام می‌شود و انتخاب هرکدام از روش‌ها برعهده‌ کاربر است و دانشجویان می‌توانند برای دسترسی به خدمات ما و ثبت نوبت مشاوره به آدرس اینترنتی www.veyspehr.com مراجعه کنید.

وی با بیان اینکه با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی در استان‌های گلستان، مازندران، تهران، اصفهان، خراسان شمالی، ایلام، یزد و ... همکاری می‌کنیم، ادامه داد: این همکاری با شیوه به‌روز و جدیدترین متدها انجام می‌شود و استادانی که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند دانشجویان را با به‌روزترین مطالب آشنا می‌کنند.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط درباره اینکه آیا دانشجویان در زمینه مقاله‌نویسی هم تبحر پیدا می‌کنند؟ چنین پاسخ داد: بله. دانشجویان رشته‌های مامایی و روانشناسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد آموزش مقاله‌نویسی را هم فرامی‌گیرند تا بتوانند پس از تکمیل دوره‌های آموزشی و کارآموزی با همراهی و کمک استادان متخصص در اتاق فکر هسته به انتشار مطالب علمی در بخش مقالات سایت بپردازند.

شیرمحمدی تشریح کرد: در تلاشیم از طریق بستر هسته بهترین مشاوران و متخصصان را به افراد معرفی کنیم و تاکنون موفق به ویزیت مشاوره‌ای آنلاین در بخش مامایی و روانشناسی بوده‌ایم و توانسته‌ایم کارگاه‌های حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برگزار کنیم.

هسته فناور «ویسپهر» با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی در استان‌های گلستان، مازندران، تهران، اصفهان، خراسان شمالی، ایلام، یزد و ... همکاری دارد و دانشجویان مطالب را با جدیدترین متدها فرامی‌گیرند

وی افزود: با توجه به قرارداد ۶ ماهه هسته فناور روان برخط  با دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به مدت دو سال، ۱۰ درصد از هر فعالیتی که برای هسته سود مالی داشته باشد، متعلق به دانشگاه است.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط اضافه کرد: هزینه و صرف زمان زیاد برای رفت و آمد به مراکز و کلینیک‌های مشاوره در شهر‌های بزرگ، دغدغه‌ بسیار مهمی برای افراد به شمار می‌رود.

شیرمحمدی عنوان کرد: برخی دانشجویان علاقه‌مند هستند در کارگاه و دوره‌های اساتید برتر کشور در بخش روانشناسی و مامایی شرکت کنند و در نتیجه افراد با استفاده از سایت می‌توانند در سریع‌ترین زمان به متخصصان متصل شوند و از خدمات مشاوره‌ای ما استفاده کنند.

وی گفت: همچنین دانشجویان در تمامی استان‌های کشور می‌توانند از کارگاه و دوره‌های آموزشی ما از طریق سایت مطلع شده و به صورت آنلاین شرکت کنند.

مدیر این هسته‌ فناور اضافه کرد: ازمهم‌ترین چالش‌های استارت‌آپ و کسب و کار‌های نو، نحوه‌ درست تبلیغات و معرفی خود به دیگران بوده؛ بنابراین ساخت مسیر درست تبلیغات در ابتدای مسیر بسیار مهم است.

شیرمحمدی مطرح کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان کارگاه‌های متعددی را درراستای آموزش واحد‌های فناور با موضوعات و عناوین مختلف (تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه، چگونه محصول شرکت‌ها را تجاری‌سازی کنیم؟) به صورت رایگان برگزار می‌کند.

وی با قدردانی از حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان و دادگر مسئول مرکز رشد این دانشگاه و مرضیه عزیزی عضو هیئت علمی روانشناسی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم همکاری گسترده‌تر در سطح کشور با متخصصین روانشناسی و مامایی در بخش ویزیت آنلاین داشته باشیم و دوره‌های حضوری در سایر شهر‌ها برگزار کنیم.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط «ویسپهر» در ادامه توضیح داد: از مسئولان درخواست می‌‌کنیم برای کسب و کار‌های نو و آنلاین وام‌هایی با مبالغ مشخص در نظر بگیرند تا بنوانیم با استفاده از این مبالغ به بهبود سطح فنی و کیفی سایت بپردازیم.

انتهای پیام/

حسین بوذری

دیگر خبرها

  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد