Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مرتضی نعمت اللهی عضو هیات داوران بخش مجسمه در یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره سطح کیفی آثار این دوره گفت: به طور حتم در این دوره سطح کمی آثار قابل توجه بود تا جایی که من نیز این میزان از استقبال را پیش‌بینی نمی‌کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا نیز باید برگزارکنندگان جشنواره، این میزان از استقبال و رشد کمی آثار را مورد بررسی قرار دهند تا بدانیم چه عواملی در این روند دخیل بوده است زیرا در سال‌های گذشته شاهد چنین رشد گسترده‌ای در ارسال آثار نبوده‌ایم بنابراین کنکاش در این باره یک نیاز است تا بدانیم آیا سیاست‌های دبیر جشنواره در این راستا مؤثر بوده یا عوامل دیگری دخیل است.

وی ادامه داد: حضور هنرمندان نسل جوان در این دوره از جشنواره بسیار قابل توجه بود که شاید دلیل آن رشد و گستردگی دانشگاه‌های هنری و فارغ‌التحصیلان در این زمینه باشد اما به طور حتم استقبال جوانان از این رویداد عامل مهمی در رشد کمی یازدهمین دوره جشنواره است.

نعمت اللهی درباره تفکیک رشته های هنری در این دوره از جشنواره بیان کرد: به طور حتم تفکیک رشته های هنری بر سطح کمی و کیفی این دوره از جشنواره تأثیرگذار است زیرا هر هنر به تناسب سبک و سیاق خود دارای تفاوت‌های خاصی است بنابراین تفکیک رشته‌ای مانند مجسمه سازی امکان بررسی تخصصی آثار را فراهم می‌کند لذا افرادی که دارای سطح کیفی لازم نیستند و در تعریف مشخص این هنر نمی‌گنجند، وارد این عرصه نخواهند شد.

وی تاکید کرد: تفکیک شاخه‌های هنری  فرصت و انگیزه مناسبی را برای هنرمندان به خصوص افرادی که دارای  سبک و سیاق خاص‌تری هستند فراهم می‌کند تا بتوانند آثار و نگاه نوتری را به نمایش بگذارند. در واقع این دیدگاه به رشد کمی و کیفی در بخش هنر نو کمک می‌کند.

عضو هیات داوران بخش مجسمه در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر بیان کرد: به طور حتم هنرمندان از نظر اقتصادی محدودیت‌ها را دیده و احساس کرده‌اند که پاپیه ماشه می‌تواند متریال مناسبی برای کار آن‌ها باشد بنابراین گستردگی آثار در این بخش، نشان دهنده عامل مهمی در پشت صحنه است که قطعا باید به آن توجه کنیم.

نعمت اللهی درباره معیارهای داوری در این دوره گفت: به طور حتم معیارهای اولیه داوری ما، بر مبنای مباحث آکادمیک بود، به این معنا که سعی کردیم در آثار برداشت‌های هنرمند از فرم، فضا، شناخت متریال و سپس طراحی و اجرا و خلاقیت را مد نظر قرار دهیم. در واقع قرار گرفتن مجموعه نکاتی که به آن اشاره کردم، در کنار یکدیگر، کار را ساده می‌کند زیرا نشان می‌دهد که هنرمند تا چه اندازه با معیارهای آکادمیک آشنایی دارد.

وی بیان کرد: کار مدرن تعریف خود را دارد و به نوعی جا افتاده است اما مساله معاصر بودن اندکی پیچیده‌تر است و باید نسبت به آن احتیاط  کرد اما تمام داوران  این دوره از جشنواره به این مساله و معاصر بودن اثر توجه داشتند.

وی خاطر نشان کرد: ما در هیات داوران بیشتر روی این مساله که آثار دارای رویکرد، نگاه، نفس و برخورد تازه باشد، تأکید داشتیم اما اینکه تعریفی جامعی از معاصر ارائه کنیم، کار را اندکی مشکل می‌سازد.

عضو هیات داوران بخش مجسمه در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، حضور گالری‌ها را کار فوق‌العاده‌ای دانست و گفت: به نظر من حضور گالری‌ها در این دوره از جشنواره کار بسیار فوق‌العاده‌ای است زیرا می‌تواند به حضور بسیاری از هنرمندان برجسته کمک کند.

نعمت الهی ادامه داد: بسیاری از هنرمندان علاقه‌ای به حضور در فستیوال‌ها ندارند اما گالری‌ها به دلیل نوع کاری که با این گروه دارند، می‌توانند هنرمندان را به این عرصه بیاورند و در این بخش اقتصاد هنر و مباحث جنبی نیز مطرح می‌شود.

عضو هیات داوران بخش مجسمه در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر در پایان گفت: ما شاهد حضور استعدادهای جوان با ایده‌های تازه‌ای هستیم اما آیا شرایط و بستر مناسبی برای شکوفایی این استعدادها وجود دارد؟ متأسفانه ما همیشه در این مرحله با یک سری علامت سؤال‌های بزرگ روبه‌رو می‌شویم. به طور حتم پتانسیل‌های زیادی برای رشد در بین هنرمندان جوان وجود دارد که هم گسترده و هم متنوع است اما همیشه باید امیدوار باشیم که بستر فراهم شود و اینکه چه عواملی به بهبود این بستر و مناسب شدن آن کمک می‌کند.

‌ ‌یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند ‌برپاست. در این ‌جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی ‌دبیری ‌اجرایی را ‌عهده دار ‌هستند. ‌

کد خبر 4546523 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: مجسمه سازی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۵۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کرم‌الهی دبیر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در احکامی جداگانه دبیر اجرایی و دبیر هنری این دوره از جشنواره تئاتر ایثار را منصوب کرد.

بر این اساس، حمید ساروخانی به عنوان دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.

همچنین محمد لارتی به عنوان دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.

حمید ساروخانی و محمد لارتی از هنرمندان و فعالان عرصه هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی و از جمله مدیران با سابقه اداره‌کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور هنرمندانی از سراسر کشور و به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

«جلوه‌های ایثار و شهادت در دوران انقلاب و دفاع مقدس»، «جلوه‌های ایثار و شهادت در زندگینامه شهدا، ایثارگران، شهدای محور مقاومت (شهدای مدافع حرم)، شهدای امنیت، سبک زندگی ایثارگرانه و ایثار اجتماعی در دوران معاصر»، «جلوه‌های ایثار و از خودگذشتگی همسران معظم جانبازان، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا در دوره معاصر» و «جلوه‌های ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخی به خصوص تاریخ معاصر انقلاب» از مهمترین موضوعات این دوره از جشنواره است.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی در ۲ بخش صحنه ای و خیابانی از روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ به مدت ۴ روز در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6098087 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • جشنواره فرهیختگان جوان فردا آغاز می‌شود
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد