Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:52:34 GMT

استراتژی خطرناک ترامپ - بولتون در آمریکای لاتین

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۵۸۹۶

استراتژی خطرناک ترامپ - بولتون در آمریکای لاتین

تهران- ایرنا- اظهارات روز گذشته دونالد ترامپ و جان بولتون در مورد ونزوئلا و تحولات جدید در آمریکای لاتین نشان می دهد دولت واشنگتن همچنان در مسیر اجرای طرحی کلان گام برمی دارد تا منطقه آمریکای لاتین دستخوش تغییرات مورد نظر کاخ سفید شود.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اظهارات جدیدش تحولات در ونزوئلا را یک روز جدید برای آمریکای لاتین توصیف کرد و گفت: سوسیالیسم در حال مرگ است و آزادی و دمکراسی دوباره متولد می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترامپ همچنین با بیان اینکه زمان افول سوسیالیسم در نیمکره ما فرا رسیده است، گفت: این مساله نه فقط در ونزوئلا بلکه در نیکاراگوئه و کوبا نیز وجود دارد. روزهای سوسیالیسم و کمونیسم نه تنها در ونزوئلا بلکه در نیکاراگوئه و کوبا نیز رو به پایان است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ نیز در اظهارنظر جدید خود دولت های فعلی ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را سوسیالیسم بی ثبات کننده نیمکره غربی دانست و گفت: از ژانویه، کاراکاس نخستین ضلع این مثلث است که فروریخت.
وی افزود: کاسترو، مادورو و اورتگا می دانند که آمریکا به دنبال سرنگونی مثلث ترور در هر گوشه ای از هاوانا، کاراکاس و ماناگوئا است.
اظهارات این دو مقام ارشد آمریکا در مورد تحولات ونزوئلا و دولتهای چپ گرای آمریکای لاتین نشان می دهد که دولت کنونی واشنگتن طرح کلان خود را برای اجرای سیاستهای مدنظرش در آمریکای لاتین گام به گام رو به جلو پیش می برد.

* راهبرد خطرناک واشنگتن برای آمریکای لاتین
دولت ترامپ از زمان به قدرت رسیدن نگاه ویژه ای به آمریکای لاتین داشته و نه تنها سیاست های دولت باراک اوباما در ایجاد روابط با کشورهای چپ گرا را تغییر داده بلکه در مسیر براندازی نرم دولت های انقلابی آمریکای لاتین و همسو کردن بیشتر کشورهای این منطقه با سیاست های کاخ سفید حرکت کرده است.
باید پذیرفت که در دولت ترامپ، آمریکای لاتین دیگر حیاط خلوت محسوب نمی شود و به دلایل مختلف دولتمردان امریکایی منطقه آمریکای لاتین را به شدت جدی گرفته اند.
دولت ترامپ انگیزه های فراوانی برای اجرای راهبرد افراطی جدیدش در ذهن داشته که از جمله دستیابی به منابع غنی کشورهای این منطقه، جلوگیری از نفوذ گسترده چین و روسیه در امریکای لاتین و همسو کردن کشورهای این منطقه با سیاست های کاخ سفید هستند.
ترامپ و بولتون با اظهارنظر جدیدشان در مورد تحولات ونزوئلا و اشاره ای به آینده نیکاراگوئه و کوبا نشان داده اند با دقت اوضاع امریکای لاتین را زیر نظر دارند و تلاش دارند با راهبرد جدیدشان این منطقه را دگرگون کنند.
ترامپ در حالی به شدت از نقش سوسیالیسم در ونزوئلا انتقاد کرده و عامل شرایط نابسامان اقتصادی این کشور را ایدئولوژی سوسیالیستی خوانده که به نظر می رسد به دنبال پیاده کردن نظام سرمایه داری در آمریکای لاتین است؛ ایدئولوژی که هر روز به منتقدانش در غرب افزوده می شود.
انچه مسلم است دیدگاه افراطی دولت ترامپ در قبال دولت های چپگرای آمریکای لاتین است . به نظر می رسد دولت واشنگتن در حال اجرای گام به گام طرح تحت فشار گذاشتن یک به یک دولت های انقلابی و چپ گرا در این منطقه و روی کار قرار دادن دولت های همسو با سیاست های کاخ سفید است.
ترامپ و بولتون در حالی روز گذشته بیشتر سخنانشان را به تحولات ونزوئلا اختصاص دادند که اثبات شده دولت واشنگتن طرحی جدی برای براندازی دولت نیکلاس مادورو و حمایت از دولتی دست نشانده در کاراکاس دارد.
اشاره ترامپ به آغاز دوران جدید در ونزوئلا و آمریکای لاتین نشان می دهد که این منطقه دستخوش تحولات جدیدی در آینده خواهد بود و فقط ونزوئلا در تیررس این راهبرد کلان کاخ سفید قرار نداشته است. ترامپ در حالی روز گذشته برای اولین بار به ارتش ونزوئلا اولتیماتوم داد تا دیگر از رئیس جمهوری مشروع این کشور حمایت نکند که این اقدام مغایر با قوانین بین الملل زنگ خطری را برای کشورهای چپ گرای دیگر آمریکای لاتین به صدا درمی آورد.
ترامپ و مشاور امنیت ملی اش که سابقه طولانی در اتخاذ استراتژی های ویران گر داشته، خواب خطرناکی برای کشورهای چپ گرای آمریکای لاتین و کل این منطقه دیده اند؛ خوابی که بعدها می تواند به بی ثباتی و هرج و مرج تمام عیار در این منطقه که سال هاست آرامش نسبی داشته، تعبیر شود.

** ونزوئلا و شرایطی پیچیده
در حالیکه فشارهای آمریکا علیه دولت کاراکاس هر روز تشدید می شود، دولت ترامپ به کنار رفتن زودهنگام مادورو از قدرت و قرار گرفتن خوان گوایدو رهبر مخالفان در راس امور ونزوئلا امیدوار است . ترامپ و بولتون در روزهای اخیر بارها از آغاز دورانی جدید در ونزوئلا سخن به میان آورده اند. این دو مقام آمریکایی در حالی از انتقال قدرت مسالمت آمیز در ونزوئلا سخن گفته اند که در عین حال اعلام کرده اند همه گزینه ها در قبال تحولات ونزوئلا روی میز است.
مادورو که پس از سال 2013 مسیر اجرای سیاست های اجتماعی دوران هوگو چاوز( حمایت از اقشار کم درآمد) را در پیش گرفت، به دلیل وابستگی بیش از حد به درامد نفتی و عدم توجه به اصلاحات ساختاری در حکومت با مشکلات جدی روبرو شد . این در حالی است که فساد مالی نیز چالش ها را دوچندان کرد. در زمان اجرای این سیاست های اجتماعی توسط مادورو، قیمت نفت بالا بود اما زمانیکه بهای نفت به شدت کاهش یافت، دردسرهای دولت مادورو نیز آغاز شد. مادورو نتوانست برای برنامه های اجتماعی دوران چاوز بودجه رسانی کند و هزینه های دولت در صنعت نفت دولتی نیز کاهش یافت که این منجر به کاهش تولید نفت شد. کمبود کالاهای مصرفی از جمله مواد غذایی همزمان با روند افول اقتصاد ونزوئلا مشاهده شد. از سال 2013 تولدی ناخالص داخلی ونزوئلا تا 50 درصد کاهش یافت و شمار ونزوئلایی هایی که زیر خط فقر زندگی می کردند به 90 درصد افزایش یافت.
ونزوئلا در حالی ماههاست با بدترین چاش های اقتصادی و اجتماعی روبرو بوده که آمریکا و شرکایش به ویژه دولت های راست گرا در آمریکای لاتین تلاش دارند با هر ابزاری دولت مادورو را سرنگون کنند. برخی کارشناسان معتقدند انتخاب فردی به نام الیوت ابرامز سیاستمدار جنجالی و افراطی با تفکرات مرتبط با جنگ سرد به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا شرایط را پیچیده می کند.
اوضاع پیچیده کنونی ونزوئلا پیش بینی ها را در مورد اینده تحولات این کشور سخت تر می کند اما دولت مادورو در این مقطع زمانی تحت شدیدترین فشارهای داخلی و خارجی قرار داشته و مشخص نیست آیا در برابر این چالش های جدی در نهایت جان سالم به در می برد یا باید منتظر ونزوئلا پسامادورو بود.
گزارش از: اطهر اینانلو
اروپام**9234** 1546

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آمريكا ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۵۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در سفر به کشور ونزوئلا با «نیکلاس مادورو» رییس جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

«نیکلاس مادورو» رییس جمهور ونزوئلا در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از سفر حجت الاسلام و المسلمین رمضانی به کشور ونزوئلا، روابط میان ایران و ونزوئلا را برادرانه، عمیق و قدیمی دانست و تصریح کرد: این روابط باید در راستای ارزش‌ها و اصول باشد. ما در جهانی زورگو زیست می‌کنیم. چاوز قرن ۲۱ را قرن ملت‌ها می‌دانست و ما بخشی از قرن ۲۱ هستیم، قرن ۲۱، قرن ما است. هیچکس نمی‌تواند حق آزادی و استقلال و زندگی در صلح و حق پیوند معنویت و فرهنگ و دین را از ما بگیرد.

رییس جمهور ونزوئلا با اشاره به اینکه دوستی ایران و ونزوئلا نه سیاسی و موقت، بلکه واقعی و راهبردی است، بر ارتباط میان ملت‌های ایران و ونزوئلا تاکید کرد.

نیکلاس مادورو با اشاره به ملاقات‌هایش با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، ایشان را فردی باهوش دانست که تحلیل دقیق و عمیقی از جهان و تحولات آن دارند.

وی تاکید کرد: ما همواره از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران استفاده می‌کنیم و از دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تقاضا دارم که سلام ویژه من را به حضرت حجت الاسلام و المسلمین خامنه ای برساند.

صهیونیست‌ها امروزه آمریکا را اداره می‌کنند

رییس جمهور ونزوئلا در ادامه در تحلیل شرایط کنونی جهان اظهار کرد: جهان وارد دوره تحول جدیدی شده است. حدود ۱۰۰ سال از نازیسم و فاشیسم می‌گذرد، اما امروز شاهد حضور جریان‌های نازیستی و فاشیستی در آمریکا و کشورهای غربی هستیم. تمام مشکلات امروز جهان ناشی از همین نگاه فاشیستی و نازیستی است که در تمام ارکان کشورهای غربی نفوذ دارد.

وی ادامه داد: صهیونیست‌ها امروزه آمریکا را اداره می‌کنند و قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی در دست آنها است. هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا را صهیونیست‌ها کنترل می‌کنند. دو قدرت اصلی یعنی قدرت نظامی و شبکه‌های اجتماعی در کنترل آنها است. صهیونیست‌ها با قدرت نظامی، صلح را به خطر انداختند و با قدرت شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک، ایکس و امثالهم، افکار عمومی را دستکاری می‌کنند.

رییس جمهور ونزوئلا خاطرنشان کرد: البته ما امروز وارد جهان چندقطبی شده ایم که در آن، قطب‌های مختلف قدرت مانند چین، روسیه و ایران شکل گرفته اند. ایران در حوزه نظامی پیشرفت‌های خوبی داشته است و این کشور در حوزه شبکه‌های اجتماعی نیز باید مقتدرانه وارد شود. ما در ونزوئلا گام اول خود را توسعه علم و فناوری قرار داده ایم و تبادلات علمی بین ونزوئلا با ایران را آغاز کرده ایم که امیدوارم تبادلات علمی گسترش یابد.

عمیق و راهبردی بودن روابط بین ایران و ونزوئلا

حجت الاسلام و المسلمین «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در ادامه این دیدار، روابط بین ایران و ونزوئلا را عمیق و راهبردی دانست و تصریح کرد: ظلم کردن و پذیرش ظلم براساس مبانی دین ما نکوهش و در مقابل بر کرامت و عدالت، تاکید شده است.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره)، درس بزرگی به ملت ایران و ملل جهان دادند؛ آن درس این بود که ما می‌توانیم در برابر ظلم بایستیم و در مسیر تمدن سازی قرار بگیریم. امام خمینی (ره) به چهار اصل باور و ایمان داشتند که آن اصول شامل ایمان به پروردگار، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به مردم است. امام خمینی (ره) بر اساس این چهار باور و رکن ایمانی، انقلاب کردند و تغییراتی را در ایران و جهان به وجود آوردند و معادلات موجود جهانی را برهم زدند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: باید تغییراتی در جهان صورت بگیرد تا ثروت دنیا به صورت عادلانه به تمامی مردم دنیا تعلق بگیرد، نه اینکه ۹۰ درصد مردم جهان از ۱۰ درصد مواهب جهان بهره ببرند و بهره بردن از ۹۰ درصد مواهب جهان فقط سهم ۱۰ درصد مردم جهان باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی در ادامه با اشاره به بردگی مدرن اظهار کرد: ظلم‌هایی در جهان از طرف برخی از دولت‌ها صورت می‌گیرد که می‌توان آن را به بردگی مدرن برشمرد و باید بساط آن برچیده شود. در گذشته ۱۰۰ نفر یا ۱۰۰۰ نفر را به بردگی می‌گرفتند، اما امروزه ملت‌ها را به بردگی می‌گیرند لذا باید به حقوق انسان‌ها به معنای واقعی احترام گذاشت.

تبدیل شدن ایران به یک قدرت جهانی

وی ادامه داد: عدالت در تفکر شیعی، جایگاه محوری دارد و سمبل عدالت در این تفکر، امام علی (ع) است، متفکرانی نظیر جرج جرداق به این مساله توجه کردند. عقلانیت، معنویت و عدالت سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل بیت (ع) است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: حضرت مسیح (ع) برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد. ما شیعیان نیز معتقدیم که حضرت مهدی (عج) برای اقتدار ملت‌ها، خواهند آمد و حکومت دست صالحان می‌افتد و مستضعفان که تحت ستم قرار گرفتند بر جهان حاکم خواهند شد و ظالمان، مستکبران و ستمگران حذف می‌شوند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) خاطرنشان کرد: ایران از یک قدرت منطقه‌ای به قدرتی جهانی تبدیل شده است. توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف ناشی از رشد و قدرت علمی آن است. ایران در برخی از حوزه‌های علمی جز ۱۰ کشور برتر جهان است و در رتبه‌بندی علمی جهانی رتبه ۱۶ را دارا است. لذا ایران آمادگی دارد تا تجارب و دستاوردهای علمی خود را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد. ما آماده ایم تا تجاربی که طی این سالیان در ایران در شرایط تحریم به دست آورده ایم در اختیار کشور ونزوئلا قرار دهیم.

تاکید رییس جمهور ونزوئلا بر توجه اش به پیروان مکتب اهل بیت (ع)

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی در پایان این دیدار از رئیس جمهور ونزوئلا خواست که توجه ویژه ای به پیروان و محبان مکتب اهل بیت (ع) در ونزوئلا داشته باشد و نمایندگان آنها را در مراسم‌های مرتبط دعوت نماید. این درخواست به شدت مورد توجه رئیس جمهور ونزوئلا قرار گرفت و وی تاکید کرد که نمایندگان پیروان مکتب اهل بیت (ع) همیشه مورد دعوت ما هستند.

در این دیدار همچنین دکتر «عبدالحسین کلانتری» معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، «حجت الله سلطانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ونزئلا، «رامون بلاسکز» وزیر حمل و نقل ونزوئلا و رئیس کمیسیون ونزوئلایی همکاری با ایران، «ایوان خیل پینتو» وزیر امور خارجه ونزوئلا، «فردی آلفرد نازارس» معاون رئیس جمهور ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات ونزوئلا حضور داشتند.

کد خبر 6087340 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • فرار نافرجام از زندان + فیلم
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • کشور‌های آمریکای جنوبی خواستار بازداشت سران رژیم صهیونیستی شدند
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران
  • خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند