Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@01:09:13 GMT

دسته گلی برای حوزۀ هنری و سینما آزادی

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۶۸۰۰

دسته گلی برای حوزۀ هنری و سینما آزادی

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- کارگردان و تهیه کنندۀ فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» برای سینما آزادی به عنوان مهم ترین سینمای حوزۀ هنری، دسته گل فرستاده است.



ماجرا از این قرار است که حوزه هنری از نمایش این فیلم در سینماهای خود سرباز زده است چرا که برای خود خط مشی جداگانه و کارشناسانی دارد که کاری ندارند فیلم مجوز دارد یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوش شان نیاید پخش نمی کنند و رفتاری دارند که انگار سینماها مال خودشان است و مصادره ای نبوده است.

در بهار سال 1391 بود که رییس حوزه هنری گفت :« فیلم های غیر ارزشی، مسأله دار و فیلم هایی که از خطوط قرمز را مطابق تشخیص کارشناسان ما رعایت نکنند نمایش نخواهیم داد.»

تعریف «مسأله دار» را هم این گونه معرفی کردند‌: «فیلم هایی که در مسایل اخلاقی و عفت عمومی از خطوط قرمز تجاوز می کند».

منتها معلوم نیست که فیلم «آشغال ها» از کدام خط قرمز عبور کرده که به تریج قبای آقایان برخورده است؟
البته قبلا به این رفتار واکنش نشان داده شد. چون متقابلا شورای صنفی فیلم های پرفروشی چون «کلاه قرمزی» را در اختیار حوزه هنری و مشخصاً سینما آزادی قرار نداد.

به این بهانه می توان چند نکته را یادآور شد:

1.تحریم، بد است یا نه؟ اگر ترامپ، تحریم کند بد است ولی اگر خودمان، خودمان را تحریم کنیم بد نیست؟
حافظ می گوید: کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم.

اگر تحریم بد است علی الاطلاق بد است. اگر تحریم بد است از هر که سر بزند بد است. حوزه هنری با این کار از تحریم، قبح زدایی می کند.

2.سینما آزادی را حوزه هنری نساخته و متعلق به مدیران آن هم نیست. این سینما پیش از انقلاب به نام سینما شهرفرنگ شناخته می شد. البته سینما شهر قصه هم ذیل آن فعالیت می کرد. در دهه 80 و بعد از آتش سوزی هم به همت شهرداری تهران احیا شد. یکی از بهترین حس ها وقتی بود که دیدم سینما دوباره برکشیده است. اگرمتعلق به بخش خصوصی بود شاید توجیه داشتند هر چند سینماهای متعلق به بخش خصوصی هم نمی توانند سر خود عمل کنند و باید با شورای صنفی نمایش هماهنگ باشند.

3. مردم از فیلم «آشغال های دوست داشتنی» استقبال می کنند. یعنی این فیلم را می پسندند. این کارشناسان که هستند که خودشان را هم بالاتر از قانون می دانند و هم کاسۀ داغ تر از آش شده اند؟

4. جالب این است که همین حوزه هنری که برای دیگران متر و معیار تعیین می کند خودش تهیه کنندۀ فیلمی شده که خبرگزاری منتسب به یک نهاد انقلابی دربارۀ آن می نویسد: « برای اولین بار در تاریخ انقلاب، فیلمی با بودجۀ یک نهاد انقلابی ساخته می شود که در آن دو نهاد خدوم و مخلص و فداکار انقلاب که آرامش و ثبات کشور مرهون آنهاست روی هم اسلحه می کشند.»

بنا بر این حتی در بین خودی ها هم تشخیص سره از ناسره یکسان نیست.

5. کار سینما نمایش فیلم مجوز‌دار است نه ورود محتوایی به یک فیلم. مثل این است که یک دکۀ مطبوعاتی بگوید من از روزنامه اصلاح طلب خوشم نمی آید ونمی آورم و دیگری بگوید من از روزنامۀ اصول گرا خوشم نمی آید و نمی آورم!

در حالی که صدور مجوز و نظارت کار هیأت نظارت بر مطبوعات است و تشخیص محتوا هم با مخاطب است و ربطی به دکه دار ندارد. سینما هم متولیان خاص خود را دارد.

نمی شود که پس از دریافت مجوز فیلم نامه و مجوز تولید و مجوز اکران و اعمال سانسور برای نمایش و رها شدن از توقیف 6 ساله و راه ندادن به جشنواره فجر برای جلب نظر مدیران سینما ازادی هم بکوشند. البته شخص مدیر سینما آزادی را سال هاست می شناسم و به قاعده مخالفتی ندارد و ناگزیر است به خواست حوزه هنری تن در دهد اما ورود محتوایی سینما ها به فیلم ها عجیب است.

حتی صدا وسیما هم این کار را نمی کند و مثلا از رضا رشید پور نمی خواهند فلان روزنامه را نشان دهد و آن یکی را نه یا علنی نمی کنند.

6. سینما آزادی سینمای خاطرات ماست. پیش از انقلاب به خاطر فضای مذهبی خانواده تنها یک بار پا به سینما شهر فرنگ گذاشته ام و آن هم برای تماشای فیلم «پاپیون» بود. اما بعد از انقلاب و تا قبل از آتش سوزی در 20 سال قبل تا دل‌تان بخواهد. هم سینما آزادی و هم شهر قصه. اصلا سینما برایم در دو سینمای آزادی و عصر جدید تعریف می شد. اما با این رویکرد تازگی ها بدم می آید به سینمایی بروم که افزون بر تحمیل‌های دیگر تحمیل و تحریم مضاعفی را هم به اجرا می گذارد؟

خوش بختانه با افتتاح پردیس‌های مختلف سینمایی تحریم آزادی چندان کارگر نیست و تنها خودشان را ضایع کرده‌اند اما به هر رو این سینما برندی داشت. خاطرات شیرینی داشتیم و خیلی بد است که کسانی بخواهند به تمام آن خاطرات پشت پا بزنند.

مثال مشهوری درباره کارخانه کوکاکولا شنیده‌ایم که به کارمندان خود گفت: اگر یکی از سالن‌های تولید ما آتش بگیرد جبران می‌کنیم. اما اگر تصویر یک شیشه نوشابه با سوسکی در آن در روزنامه‌ای چاپ شود چگونه جبران کنیم؟ اهمیت برند به حسی است که به مخاطب می دهد.

برای منِ مخاطب سینما آزادی اما حالا یادآور تحریم و تنگ‌نظری است و از این پس ترجیح می‌دهم تا جایی که ممکن است در باغ کتاب یا پردیس های کورش و مگا مال و چهارسو فیلم ببینم. نمی گویم هرگز. چون برای هیچ موضوعی «هرگز» را به کار نمی برم اما امیدوارم این رفتار حوزه هنری بی پاسخ نماند. گذشت روزگاری که حوزه هنری تحریم کند و مردم نتوانند فیلم ببینند.

تنها حُسن این اتفاق این است که مردم بدانند اگر صاحبان این تفکر حوزۀ عمل گسترده تری پیدا کنند چه می کنند و اگر شهرداری هم دست آنها بود بر سر باغ کتاب و نهادهای دیگر چه می آوردند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محسن امیر یوسفی آشغال های دوست داشتنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۶۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد

نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری برگزار و بخش‌های رقابتی و ترویجی و کارگاه‌های پیش‌بینی شده برای این رویداد تشریح شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، نشست خبری رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


در این نشست، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه و رییس حوزه هنری اصفهان و حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی،   میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، علی عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی، الهام زارع زاده دبیر اجرایی این جایزه و جمعی از اصحاب رسانه حضور داشتند.

در ابتدای جلسه، احمد نوری رییس این جایزه ضمن خیر مقدم به حضار و اصحاب رسانه گفت: داستان، موضوع با اهمیتی است که در  قالب‌های مختلف هنری از سینما و تئاتر گرفته تا هنر‌های تجسمی نیز موثر است، لذا در گفتگو‌هایی که با دوستان ملی و کشوری نسبت به اهمیت داستان و بازآفرینی داشتیم، رفت و برگشت‌هایی انجام و نتیجه آن برگزاری اولین جایزه ملی داستان و بازآفرینی شد.

قلب حرکت فراتهران، مساله روایت است

در ادامه، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه حوزه هنری اصفهان به عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی هنر انقلاب محسوب می‌شود، گفت: مفتخریم که اصفهان پایگاه جایزه داستان و بازآفرینی است.


وی ادامه داد: قلب حرکت فراتهران، مساله روایت است، آن هم به تکیف قانونی و هنری حوزه هنری. روایت هویت انقلاب اسلامی که در دوره جدید حوزه هنری شکل گرفته است، روایت ایرانی است که هم در فرم و هم محتوا حرف‌هایی برای گفتن دارد.  


لشکری اظهار داشت: پایگاه گفتمان هنر انقلاب اسلامی و قله این اتفاق حوزه هنری است و ما در روایت آن را ادامه دادیم، البته آن را در داستان محدود نکردیم، به عنوان مثل  در کنسرت نمایش کنلل، ایران را از زاویه‌ای هنری و خلاقانه روایت کردیم. حال ما بنا داریم اتفاق جدیدی در  حوزه روایت داستان نیز رقم بزنیم.

 بازافرینی داستان انقلاب در یک جایزه ملی

در ادامه برنامه، میلاد عرفان پور بیان داشت: ما در دوره جدید حوزه هنری، شاهد نهضت تحولی هستیم. با حضور استاد دانشگر در حوزه ادبیات داستانی، داستان، رمان و در بحث روایت، تولید و ترویج آثار و تربیت هنرمندان ادبیات داستانی را پیش می‌بریم و این مساله مهم، در فراتهران نیز درخشش پیدا کرده است.
 ما هم در معاونت راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، در حوزه داستان همین نگاه داریم که بنا نیست همه اتفاقات در تهران بیافتد مثلا هفته گذشته، نشست افتتاحیه مدرسه روایت در استان سمنان انجام شد.


وی در پایان سخنانش تاکید کرد:جایزه داستان و بازآفرینی، یک اتفاق ملی و بازافرینی داستان انقلاب است. ما تلاش داریم اتفاق نواورانه‌ای در  این رویداد بیافتد.

در ادامه، علی عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی،   از مشهود بودن موارد نشانه شناسی در پوستر این جایزه حرف زد و افزود گفت: در اهمیت روایت می‌توان به جنایت غزه اشاره کرد، این جنابت حتما باید روایت شودآن هم به شیوه‌ای درست، تا ماجرا و مفاهیمش به درستی منقل شود. در تعریف بازآفرینی نیز کشف کنش یا سخن آغازین لحاظ می‌شود. بازآفرینی هم در پژوهش و هم در خلق اثر هنری بسیار اهمیت دارد.  

 بحث داغ جریان سازی در جایزه ملی داستان و بازافرینی

در ادامه الهام زارع زاده دبیر اجرایی این جایزه بیان داشت:  جامعه ما مصرف کننده جدی داستان است و در کارزاری هستیم که توسط داستان (استوری) به ما هجمه وارد می‌شود ما این به این نیاز و هجمه نمی‌توانیم  پاسخگو باشیم.


زارع زاده در ادامه افزود: همه توجه جایزه ملی داستان و بازافرینی است که  هنرمندان به این مهم ورود کنند که چطور می‌توان با گنجینه‌های ملی و تمدنی‌چون موسیقی، نگارکری، معماری، آیین‌ها و اسطوره‌ها زمینه داستان و بازآفرینی را فراهم آورد و ما در پی این هستیم که این جشنواره بتواند این جریان سازی را انجام دهد.
وی در توضیح ساختار جشنواره اظهار داشت: ما دو دسته فعالیت عمده را طراحی کردیم، شامل فعالیت‌های رقابتی و ترویجی.


در قسمت رقابیتی تولید و بررسی داستان پنج بخش رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستار نویسی و طرح داستان را لحاظ کرده‌ایم.

تشریح بخش‌های رقابتی- ترویجی جایزه

دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به اینکه بخش حمایت از طرح‌های داستانی بخشی ویژه‌ای در راستای حمایت و تولید اثر است، گفت: بخش رقابتی از امروز شروع می‌شود، تا تیر ماه ادامه دارد و بنا به استقبال مخاطبان این زمان می‌توانند تمدید شود. اختتامیه آن احتمالا در پاییز ۱۴۰۳ خواهد بود و ما میزبان اصحاب رس
امین سلیمانی: انه در اصفهان خواهیم بود.


وی ادامه داد: بخش ترویجی شامل دو قسمت کارگاهی است؛ کارگاه‌های داستانی و علمی. کارگاه‌های داستانی در استان‌ها برگزار شده به توسط یکی از نویسندگان مهم رهبری می‌شود. در آن مخاطبان و هنرمندان با روش‌های بازآفرینی آشنا می‌شوند. کارگاه‌های علمی نیز در اصفهان با نظر علی عباسی برگزار می‌شود و زمینه مطالعه و پژوهش پژوهشگران را ایجاد می‌کند. درضمن هیات داوران متعاقبا اعلام می‌شود و مخاطبان می‌توانند از طریق سایت جشنواره با ما در ارتباط باشند.


بر اساس این گزارش، در پایان این برنامه، رونمایی پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی انجام شد.

دیگر خبرها

  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • ۲ اثر به جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد راه یافت
  • اجرای نمایش «سپیده» در حوزه هنری
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی سینما آزادی
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «بهار رنگ ها» در برج آزادی
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما