Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:27:31 GMT

چرا باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ مقاوم می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۷۱۶۲

چرا باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ مقاوم می‌شوند؟

باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها دغدغه اصلی در حوزه تحقیقات پزشکی در سراسر جهان به حساب می‌آیند اما چرا آنتی‌بیوتیک‌ها ظرفیت مقابله با باکتری‌ها را از دست می‌دهند؟

به گزارش ایسنا، متخصصان علوم پزشکی در یک بررسی جدید به ارزیابی این موضوع پرداختند که چرا برخی از باکتری‌ها در برابر داروها مقاوم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این نیز مطالعه‌ای انجام گرفت که تاکید کننده گسترش سریع بحران مقاومت آنتی بیوتیکی در تمامی نقاط جهان است. در این مطالعه محققان هشدار دادند درصورتیکه باکتری‌ها بتوانند با سرعت بالا و موثری که اکنون از آن برخوردارند خود را در برابر آنتی بیوتیک‌ها مقاوم سازند، به زودی تمامی آنتی بیوتیک‌ها خواص خود را برای مقابله با این عوامل بیماری‌زا از دست می‌دهند.

این شرایط نشان‌دهنده اهمیت درک دقیق چگونگی عملکرد این میکروارگانیسم‌ها در از بین بردن اثرات درمانیِ آنتی‌بیوتیک‌هاست. در بررسی جدید گروهی از متخصصان کانادایی مشخص کردند باکتری‌ها چگونه می‌توانند پس از مقاوم شدن در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها آن‌ها را از بین ببرند.

متخصصان به منظور فهم چگونگی عملکرد باکتری‌ها در از بین بردن خواص داروها به مطالعه جزئیات مکانیزمی پرداختند که اجازه می‌دهد یکی از این داروهای آنتی‌بیوتیک به غشای باکتری نفوذ کرده و عملکرد خود را داشته باشد.

در این مطالعه متخصصان آنتی بیوتیک "پلی‌میکسین" را مورد بررسی قرار دادند. آنتی بیوتیکی که پزشکان در درمان مننژیت و عفونت‌های مجاری ادراری، چشم‌ها و خون تجویز می‌کنند.

متخصصان اظهار داشتند: مکانیزمی که آنتی بیوتیک داخل غشای باکتری نفوذ می‌کند به این شکل است که باکتری دارای بار الکتریکی منفی به سمت دارو با بار الکتریکی مثبت کشیده می‌شود. در شرایط مقاومت آنتی‌بیوتیکی، غشای باکتریایی همچون مانعی در برابر آنتی بیوتیک عمل کرده و اجازه نمی‌دهد دارو به داخل باکتری نفوذ کند. در شرایط عادی شاهد این اتفاق نیستیم زیرا غشا به اندازه‌ای نازک است که مانعی برای آنتی بیوتیک به حساب نمی‌آید.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، در واقع در شرایط مقاومت آنتی بیوتیکی غشای باکتری سخت‌تر شده و نفوذ به آن سخت‌تر می‌شود. همچنین بار الکتریکی منفی باکتری ضعیف‌تر شده و به سختی می‌تواند به سمت آنتی بیوتیک با بار الکتریکی مثبت کشیده ‌شود.

این مطالعه برای اولین بار این تغییرات میکروسکوپی را با قاطعیت نشان داده است.

یکی از متخصصان ارشد این مطالعه از دانشگاه مک‌مستر می‌گوید: در این بررسی به دنبال آن بودیم تا مشخص شود که چگونه باکتری عملکرد دارو را متوقف می‌کند چرا که با فهم این موضوع امکان تولید آنتی بیوتیک‌های بهتر وجود دارد.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنتی بیوتیک باکتری باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک مقاومت آنتی بیوتیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل