Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@16:09:22 GMT

میزان مصرف روزانه بنزین اعلام شد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۸۲۷۳

میزان مصرف روزانه بنزین اعلام شد

پول‌نیوز - علیرضا صادق‌آبادی - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران - مقدار ارزش افزوده ایجاد شده از محل ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای کشور را سالانه ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ارزش افزوده ایجاد شده از محل راه‌اندازی فازهای سه‌گانه این پالایشگاه امنیت انرژی کشور را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر این‌که با راه‌اندازی فاز سوم این پالایشگاه دیگر واردکننده بنزین نیستیم، افزود: تا مهرماه امسال ایران همواره واردکننده بنزین بود، اما با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در سال ٩٧ دیگر واردکننده بنزین نیستیم که البته مواردی همچون سهمیه‌بندی بنزین در سال‌های گذشته، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، متنوع‌سازی سبد سوخت و توسعه صنعت سی‌ان‌جی از عوامل موثر در به صفر رساندن واردات بنزین بوده است.

راه‌اندازی نشدن ستاره روزانه ۶,۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می‌کرد

وی با اشاره به این‌که در صورت نبود پالایشگاه ستاره خلیج فارس امروز مجبور بودیم روزانه ٣۶ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم و این مقدار روزانه ١٨ میلیون دلار و سالانه ۶.۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می‌کرد، گفت: اگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه‌اندازی نمی‌شد، امروز هم‌چنان واردکننده بنزین بودیم، افزون بر آن، هزینه‌های زیادی از محل برداشت کمتر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، اجاره کشتی‌های بزرگ برای نگهداری میعانات گازی و تحویل سوخت مایع به مصرف‌کنندگان بر کشور تحمیل می‌شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: با دریافت فرآورده‌های تولید پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، ذخایر بنزین کشور در وضع مطلوبی قرار گرفته و امکان صادرات بنزین نیز فراهم شده است.

صادق‌آبادی، با اشاره به جبران کمبود خوراک پتروشیمی‌ها از محل تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: با بهبود فناوری در فازهای موجود پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و راه‌اندازی فاز چهارم، می‌توانیم برداشت بیش‌تری از میدان مشترک پارس جنوبی داشته‌ باشیم و ظرفیت پالایشی روزانه بیش از ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه محقق خواهد شد.

وی افزود: افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با راه‌اندازی فاز چهارم این پالایشگاه و رفع گلوگاه‌های فازهای یکم تا سوم این پالایشگاه و نیز اجرای پروژه‌های کاهش نفت‌کوره در پالایشگاه‌هایی نظیر اصفهان، بندرعباس، تبریز و ... به‌منظور ایجاد ارزش افزوده از مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های کوتاه‌مدت صنعت پالایش ایران است که البته پروژه‌های کاهش نفت کوره دارای پیچیدگی‌های بسیاری است و به منابع مالی نیاز دارد.

معاون وزیر نفت با اشاره به این‌که چنانچه سالانه ٨ تا ٩ درصد به مصرف بنزین کشور اضافه شود، باید سالانه یک فاز پالایشگاهی را وارد مدار کنیم که این امکان‌پذیر نیست، تاکید کرد: با توجه به شیب تند مصرف سوخت، در صورت به‌کار نگرفتن برنامه‌ها و راهکارهای مهار مصرف، فاصله مطلوب ایجاد شده بین تولید و مصرف بنزین کشور در شرایط کنونی تا دو سال آینده از میان می‌رود.

جذابیت اقتصادی دلیل اصلی قاچاق سوخت

بنا بر اعلام وزارت نفت، صادق‌آبادی با اشاره به اهمیت به کارگیری سیاست‌های مصرف بهینه سوخت در کشور گفت: سهمیه‌بندی یا افزایش قیمت نیز به تنهایی کنترل‌کننده مصرف بنزین در کشور نیست و باید سیاست‌های مختلفی را به‌طور همزمان اجرا کرد.

وی با بیان اینکه تا زمانی که جذابیت اقتصادی وجود دارد، قاچاق سوخت نیز وجود خواهد داشت، تاکید کرد: کارت هوشمند سوخت به‌تنهایی متضمن کاهش قاچاق فرآورده در کشور نیست.

او هم‌چنین درباره ارتباط صنعت پالایش با بخش‌های دانشگاهی کشور گفت: پژوهش در صنعت باید مسئله‌محور باشد و بتواند مشکلات را حل کند؛ برای نمونه در مسئله آلودگی‌های منطقه ری بیشترین همکاری با جهاد دانشگاهی انجام و منبع آلودگی شناسایی شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بنزین پول نیوز شرکت ملی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان

رضا محمدی ‏گفت: این صندوق در ‏جهت توسعه زیرساخت‌های صنایع کشور و توسعه روزافزون ایران اهداف و پروژه‌های بزرگی را برای خود برنامه‌ریزی کرده است؛ ‏یکی از این پروژه‌ها، شیرین‌سازی و ‏انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های فارس و اصفهان و از دریای عمان به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی است که یکی از ابر پروژه‌های کشور در ‏حوزه آب ‏محسوب می‌شود.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وی با بیان اینکه این پروژه با هدف تأمین پایدار آب در جهت مصارف صنایع بزرگ و کوچک و ‏همچنین شرب در کشور هدف ‏گذاری و برنامه ریزی شده است، یادآورشد: به منظور رفع مشکلات آبی ‏صنایع در استان‌های فارس و سیستان و بلوچستان به زودی ۲ مگا ‏پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریا ‏از خلیج فارس و دریای عمان با تأمین مالی صندوق توسعه ملی شروع به فعالیت خواهد کرد.

محمدی با اشاره به رسالت صندوق توسعه ملی در انجام این مهم افزود: برای انجام این پروژه، تأمین ‏مالی حدود ۲ میلیارد دلاری از ‏طرف صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: طرح‌های انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از وعده‌های ‏رئیس جمهور در ابتدای فعالیت بود‎؛ لذا صندوق توسعه ملی برای به ثمر رسیدن این ‏وعده برای آینده‌ی روشن‌تر این سرزمین اقدام خواهد نمود‎. ‏

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!