Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-محققان با کمک فناوری نانو مسکن‌هایی درست کرده‌اند که خاصیت اعتیادآوری بسیار کمی دارند.

  جامعه پزشکی آمریکا به دلیل تجویز داروهای ضددرد در شرایط سختی وامانده که راه پیش و پس ندارد، زیرا این داروها محتوی مواد افیونی قوی‌ای مثل مورفین هستند که بسیار اعتیادآورند و جایگزین مناسبی هم ندارند.


محققان با کمک فناوری نانو مسکن‌های نانویی درست کرده‌اند که به راحتی می‌توانند از نظر ضددرد بودن جایگزین داروهایی مثل مورفین باشند، ولی خاصیت اعتیاد آوری آن‌ها بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان فرانسوی تشریح می‌کنند که این دارو را از ترکیب موادی ساخته‌اند که دقیقا روی گیرنده‌های مرتبط با مواد مخدر تاثیر می‌گذارند. تاکنون محققانی که قصد ساخت مسکن‌هایی داشتند که اعتیادآور نباشد، با مشکل بزرگی مواجه بودند که آن عبور دارو از سد خونی مغز بوده است.


سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشکی BBB محدوده جداکننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است. به طوری که اگر مواد رنگی به درون خون تزریق شود اثری از این ماده درون مغز دیده نخواهد شد، زیرا این پرده یا سد از مویرگ‌های ویژه‌ای تشکیل شده که برخلاف ساختار عادی در مویرگ‌ها دارای منافذ معمولی نیستند و اتصال بین سلولی در آن‌ها از نوع اتصال محکم است و در نتیجه بسیاری از مولکول‌ها و ریزمولکول‌ها و همچنین باکتری‌ها قادر به گذشتن از آن‌ها (از طریق انتشار) و رسیدن به مایع مغزی نخاعی در مغز نیستند.


از همین رو محققان فرانسوی رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند و به جای تمرکز روی مغز، دقیقا بخشی از بدن را هدف قرار دادند که ناراحتی و درد دارد. این داروی جدید روی موش‌هایی که پا درد داشتند، آزمایش شد و ثابت کرد که نه تنها درد آن‌ها را کم می‌کند، بلکه اثر آن‌ها حتی از داروهای ضددرد مورفینی نیز بیشتر است.

 
با هدف قرار دادن سیستم عصبی بخشی از بدن برای تسکین درد به جای مغز، این دارو علاوه بر خاصیت ضددرد، حالت اعتیادآوری کمتری نسبت به داروهای مدرن نیز دارد. این دارو به طور مستقیم به قسمت‌هایی از بدن که احساس ناراحتی دارد، وارد می‌شود و به جای اینکه روی کل بدن تاثیر بگذارد، فقط روی همان قسمت تاثیر می‌گذارد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمانی دهک‌های پایین در مراکز دولتی کرمانشاه رایگان است
  • «تهدید بی خاصیت»
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • رشد اقتصادی روسیه رقم خورد
  • سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم