Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان در گفت وگو با ایکنا از گیلان، از اجرای طرح «پیشگیری از آسیب های اجتماعی و کاهش طلاق» در استان با مشارکت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان خبر داد و اظهار کرد: ارائه خدمات مشاوره دینی و آموزش مهارت های ارتباطی موثر و جلوگیری از رفتارهای پرخطر برای زوجین در حفظ و تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق توسط مبلغات، مبلغین، مداحان و اقشار تاثیرگذار و توانمند از مهمترین برنامه‌های طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و حفظ بنیان خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کارگاه های آموزشی با حضور اساتید مجرب استان توسط امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در حال برگزاری است، افزود: یکی از اهداف مهم این برنامه‌ها دریافت مشاوره‌های تخصصی زوج‌های جوان و خانواده‌هاست.

این کارشنای دینی تصریح کرد: گیلان جزو 10 استان اول کشور در زمینه طلاق است که باید گام هایی جدی در حوزه آسیب‌های اجتماعی با موضوع خانواده برداشته شود.

یاری با تاکید بر اینکه عمل به دستورات اسلام سبب خوشبختی خانواده‌ها می‌شود، گفت: براساس آموزه‌های دینی و روایی، ایجاد محبت، مودت و عشق در زندگی نیازمند مهارت‌هایی است که آگاهی زوجین از این مهارت‌ها موجب تحکیم بنیان خانواده و رشد و تعالی همسران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زن و مرد به ویژه در آغاز زندگى با بهره گیرى از عنصر قناعت و ساده زیستى مى‌توانند در نهایت تنگدستى پیوند مشترک خود را شیرین و با دوام کنند، متذکر شد: یکى از وظایف مشترک اعضاى خانواده که در بن بست ها و فراز و نشیب ها، زندگى را گوارا مى‌سازد و موجبات دوام آن را فراهم مى‌کند رضایتمندى به قضاى الهى است که نشات گرفته از سبک زندگی ایرانی - اسلامی است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان عنوان کرد: متاسفانه شاهد شکل‌گیری سبک‌های جدید زندگی در برخی از خانواده‌ها هستیم که باید تمام زوایای الگوهای غیر ایرانی - اسلامی ارزیابی و بررسی شده و همه نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه با هوشیاری ورود کنند.

وی با بیان اینکه آموزش را ابتدا باید از خانواده شروع کنیم، گفت: یکی از مشکلات خانواده‌ها تلفن های همراه و استفاده نادرست فرزندان از فضای مجازی است که با آموزش‌های مناسب می توان جلوی ورود آسیب به خانواده ها را گرفت.

عضو شورای فرهنگی عمومی گیلان با بیان اینکه خانواده جایگاه ویژه‌ای در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، اضافه کرد: فروپاشیدن بنیان خانواده از جمله مهمترین اهداف دشمنان انقلاب است.

وی تاکید کرد: تصویب قوانین جامع و اصلاحگر متناسب با وضعیت فرهنگی و اجتماعی کنونی ازدواج و خانواده، آموزش مهارت‌های زندگی در مراحل مختلف از طریق نهادهای فرهنگی و آموزشی و فرهنگ‌سازی عمومی درخصوص شناخت خانواده سالم در کشور از طریق رسانه‌ها از عواملی است که می‌توان به آنها به ‌عنوان عواملی که در کاهش طلاق موثر هستند، نگاه کرد.

یاری توجه به نیازهای معنوی و عاطفی را یکی دیگر از مولفه های مهم در حفظ بنیان خانواده برشمرد و یادآور شد: قناعت، گذشت، خود را جای دیگری قرار دادن، رعایت ادب و احترام، توجه به حقوق متقابل، پرهیز از کنترل شدید و سوءظن، دوری از تجمل گرایی و عدم مقایسه همسر با دیگران از جمله عواملی است که می تواند ثبات و پایداری خانواده ها را برای یک عمر حفظ کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان در پایان با بیان اینکه کارگاه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی و حفظ بنیان خانواده برای بیش از یکصد نفر پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: این کارگاه های آموزشی از 28 آذرماه امسال آغاز شده و تا پایان سال جاری ادامه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم  و فناوری آنا، علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر میگردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۳.۱ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد.

وی افزود: سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده  ۶.۵ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد.

این مسئول اضافه کرد: سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند میشود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت داد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت افزود: نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند؛ چراکه بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است
  • فریاد «مرگ بر اسراییل» در قلب اروپا بیانگر نابودی استکبار است
  • بازدید عمومی مردم، مدیران و کارشناسان همراه با خانواده از رویداد حمل‌ونقل دانش‌بنیان
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد