Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، روانشناس مرکز آموزشی درمانی خلیلی گفت: باید پذیرفت که بازی های رایانه ای به عنوان یک پدیده مدرن در زندگی ما وجود دارد و جذابیت آن به قدری است که فرزندان را به هر طریقی به خود جذب می کنند. «مریم منصوری» افزود: بازی های رایانه ای مزیت هایی هم دارند و به عنوان یک ورزش ذهنی- آموزشی، می توانند موجب افزایش تمرکز، تلاش برای پیروزی، افزایش هماهنگی اعضای بدن، بالارفتن سرعت واکنش و نتایج مثبتی از این قبیل شوند، اما این پدیده هم با استفاده بی رویه، می تواند به اعتیاد منجر شود که مانند هر اعتیاد دیگری، زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین نادیده گرفتن یا حذف این بازی ها، راه حل مناسبی نیست و باید برنامه ای برای کنترل استفاده از آن وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس ادامه داد: به هم ریختن الگوی منظم زندگی یا شب بیداری و از بین رفتن تنظیم خواب و خوراک روزانه، ترجیح به ماندن در خانه و بازی کردن به جای رفتن به مدرسه، قرارهای دوستان و ورزش و بازی های فیزیکی، افزایش زمان بازی های رایانه ای به صورت صعودی، اضطراب و عصبانیت هنگام قطع دسترسی به اینترنت در بازی های آنلاین یا قطع برق و خرابی رایانه، اشتیاق برای بازگشت هر چه سریعتر به منزل و مشغول به بازی شدن، از جمله علایمی هستند که در خصوص وابستگی به این بازی ها مشاهده شده است. وی با اشاره به برخی جنبه ‌های مثبت بازی ‌های رایانه ‌ای و کمک آنها به رفتار درمانگران برای تنظیم رفتار کودکان ادامه داد: امروزه باید دنیای تکنولوژی را تبدیل به فرصت ‌ها کرد، برخی از این بازی ها دارای تاثیرات مثبتی هستند، از جمله یادگیری را آسان و توجه کودکان را جلب می ‌کند و کودکان برای اینکه نقش‌ های یک بازی را یاد بگیرند، به مهارت‌ های گوناگونی نیاز دارند که شاخص ‌ترین آنها مهارت حل مسئله‌ است، همچنین باعث افزایش دقت دیداری و تفکر خلاق می ‌شود و با استفاده از برنامه ‌های بسیار متنوعی که در بازار وجود دارند، به کودکان امکان می‌دهد تا نقاشی ‌ها یا داستان ‌هایی را خلق کنند، با این گروه از بازی ها می توان مفاهیم و مبانی ریاضیات را با کمک شکل‌ های مختلف و ساده به کودک آموزش داد، اما پدر و مادرها باید نقش موثری برای تنظیم زمان و نوع بازی‌های مورد استفاده داشته باشند تا اثرات منفی این بازی ها کاهش یابد. منصوری با بیان اینکه روانشناسان سه شیوه تربیتی مهم شامل «سهل گیرانه»، «سخت گیرانه» و «مقتدرانه» را در برخورد خانواده ها با فرزندان تشخیص داده ‌اند، گفت: شیوه اول «سهل گیرانه» است که در این سبک والدین کودک را رها کرده و آزادی بسیار زیادی به او می‌ دهند، اما در روش «سخت گیرانه»، والدین محدودیت ‌های بسیار زیادی را بر کودک اعمال می ‌کنند و کودک به شدت درگیر باید‌ها و نباید‌ها و تایید گرفتن از والدین می ‌شود که اعتماد به نفس او تضعیف می شود. این روانشناس اضافه کرد: در روش «مقتدرانه»، به کودک آزادی عمل داده می شود و کنترل و نظارت نسبی بر رفتار و عملکرد کودک و نوجوان وجود داشته است، در این روش به کودک آموزش داده می شود مسوولیت کارهای خود را بپذیرد. وی بهترین راه درخصوص بازی های رایانه ای را سبک قاطعانه عنوان کرد و افزود: پدر و مادر باید در عین حال که به کودک خود اجازه بازی کردن می‌ دهند، زمان مشخصی را برای آنان تعیین کنند و مجموعه ‌ای از بازی ‌های رده سنی مناسب را در اختیار او قرار دهند، رفتار پدر و مادر با کودک باید قاطعانه باشد، به صورتی که کودک محدودیت زمانی برای بازی کردن داشته باشد، والدین باید کودکان را به سمت ایجاد روابط بین فردی واقعی و بازی ‌های حقیقی تشویق کنند و با ارتباطی دوطرفه کودک را در مورد بازی ‌های بین فردی و فواید آن آگاه کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازی های رایانه ای پدر رایانه کودکان کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه

رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی