Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ خبرگزاری رویترز روز سه شنبه گزارش داد: میزان صادرات نفت ایران در ژانویه گذشته (دی ماه) بیش از حد انتظار بوده و در ماه فوریه جاری (بهمن ماه) از ثبات برخوردار بوده است.

رویترز به نقل از منابع صنعت نفت گزارش داده است مشتریان نفت ایران که از تحریم آمریکا معافیت گرفته اند، خرید نفت خود را افزایش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعات منبع «رفینیتیو ایکون» نشان می دهد در ماه فوریه جاری (بهمن ماه) ایران روزانه به طور متوسط یک میلیون و 250هزار بشکه نفت و در ماه ژانویه گذشته بین یک میلیون و یکصد هزار بشکه تا یک میلیون و سیصدهزار بشکه صادرات داشته است.

رویترز افزود: میزان بالای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تاثیر گذاشته، به طوری که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) می خواهد در سال جاری 2019 ( 1397-1398) میزان عرضه نفت را کاهش دهد. البته ایران با سازمان اوپک به توافق رسیده است با توجه به تحریم نفتی آمریکا، از کاهش تولید نفت معاف شود.

یک منبع صنعت نفت که به آمار صادرات نفت ایران دسترسی دارد گفت: با توجه به اینکه صدور معافیت تحریم های آمریکا برای مشتریان ایران در ماه مه آینده (اردیبهشت) پایان خواهد یافت، خریداران نفت ایران تلاش دارند قبل از رسیدن این تاریخ معامله با ایران را انجام دهند.

رویترز ادامه داد: ممکن است افزایش صادرات نفت ایران، آمریکا را به تلاش برای کاهش آن ترغیب کند، در این صورت احتمال دارد قیمت نفت افزایش یابد و این در حالی است که آمریکا می خواهد جلوی صادرات نفت ونزوئلا را نیز بگیرد.

از ماه نوامبر گذشته (آبان و آذرماه گذشته) که آمریکا تحریم نفتی ایران را آغاز کرده، صادرات نفت ایران به شکل نامحسوسی صورت می گیرد. در شرایطی که اکثرا بر این باورند که صادرات نفت ایران کاهش چشمگیری داشته اما جریان حمل و نقل نفت ایران نشان می دهد این صادرات چند صد هزار بشکه در روز بیشتر از حد پیش بینی است و این قیمت نفت را تحت تاثیر قرار می دهد.

آمار موسسه رفینیتیو نشان می دهد، صادرات نفت ایران، در ماه فوریه جاری (بهمن ماه)یک میلیون و یکصد هزار بشکه در روز بوده و در ماه ژانویه گذشته (دیماه ) یک میلیون و سیصدهزار بشکه در روز، تقریبا نزدیک به صادرات ماه فوریه جاری، بوده است.

به هر حال صادرات ماه ژانویه گذشته ( دیماه گذشته) بیش ازحدس و گمان های اولیه بوده. برآوردهای اولیه حاکی از آن بود که صادرات نفت ایران از یک میلیون بشکه در روز کمتر خواهد بود، به طوری که در ماه دسامبر گذشته (آذر و دیماه ) چنین اتفاقی افتاد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 اوپک نفت ایران صادرات نفت ایران تحریم نفت ایران معافیت نفتی ایران معافیت نفت ایران از تحریم 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۴۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران

به گزارش تابناک، لایحه جدیدی که به جو بایدن اختیار تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را می‌دهد، در آستانه تبدیل شدن به قانون است. با این حال، به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا تمایلی به اعمال فوری این تحریم‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و در شرایط حساس بازار انرژی جهانی نداشته باشد.

تحریم‌های جدید در واکنش به تنش‌ها

این تحریم‌ها که اواخر هفته گذشته توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شده است. طبق این مصوبه، دامنه تحریم‌ها علیه صادرات نفت خام ایران گسترش یافته و بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که در تجارت نفت ایران دخیل هستند نیز هدف قرار خواهند گرفت.

اما آیا بایدن ماشه تحریم‌ها را می‌چکاند؟

با وجود لحن قاطعانه قانون جدید، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که بایدن تمایلی به اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود، ندارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که او با اعطای معافیت‌هایی، اجرای کامل تحریم‌ها را به تعویق خواهد انداخت.

این رویکرد مشابه سیاستی است که دولت بایدن در قبال روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین در پیش گرفته است. کاخ سفید با اعمال تحریم‌هایی علیه روسیه، سعی در محدود کردن درآمدهای این کشور دارد، اما در عین حال برای جلوگیری از اختلال در عرضه جهانی نفت و تشدید تورم، اجازه داده است صادرات نفت روسیه ادامه یابد. این ملاحظات، به‌ویژه در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، آمریکا حتی با وجود تمدید تحریم‌ها، به ونزوئلا نیز اجازه داده است به صادرات نفت خود ادامه دهد. این اقدامات نشان می‌دهد که بسیاری از بازیگران بازار نفت، تحریم‌های جدید علیه ایران را چندان جدی نمی‌گیرند، چرا که انتظار دارند مشابه تحریم‌های روسیه، معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران نیز در نظر گرفته شود.

تأثیر نامشخص بر بازار

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد جزئیات اجرای این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی قانون جدید است، اما انتظار نمی‌رود تا پیش از پاییز، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت داشته باشد.

با این حال، بازار نفت در حال حاضر به شدت به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل به بالاترین سطح 6 ماه گذشته یعنی بیش از 92 دلار در هر بشکه رسید. این افزایش قیمت در شرایط تقاضای جهانی بالا و تداوم طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش رخ داده است.

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت