Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کمیته مجلس نمایندگان آمریکا در گزارشی آورده است، دولت دونالد ترامپ به رغم مخالفت برخی از نهادها، در تلاش است که فناوری هسته‌ای به عربستان بدهد.

به گزارش ایسنا، واشنگتن پست‌ گزارش داده است، رئیس دموکرات کمیسیون نظارت مجلس نمایندگان در گزارش جدیدی عنوان کرده‌ که چندین تن از منصوبان دولت دونالد ترامپ علی‌رغم مخالفت اعضای شورای امنیت ملی ایالات متحده و برخی از مقامات ارشد کاخ سفید، تلاش می‌کنند که واشنگتن تجهیزات و فناوری تأسیس پایگاه هسته‌ای را به عربستان سعودی بفروشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه واشنگتن‌پست بر اساس این گزارش نوشته که برخی مقامات از جمله وکلای کاخ سفید و نیز ژنرال مک‌مستر مخالف این امر بوده‌اند و در سال ۲۰۱۷خواستار توقف مذاکرات واشنگتن و ریاض در این‌باره شده‌اند.

این مقامات تأکید داشته‌اند که فروش این تجهیزات و فناوری به عربستان سعودی می‌تواند در تضاد با منافع ملی آمریکا قرار بگیرد و نیز با برخی مخاطرات امنیتی و مشکلات قانونی همراه باشد.

اما با این حال دموکرات‌های کنگره آمریکا گفته‌اند، هفته گذشته در کاخ سفید گفت‌وگوهایی بر سر فروش احتمالی فناوری هسته‌ای به عربستان انجام گرفته است.

جزئیات این گفت‌وگوها در گزارش ۲۴ صفحه‌ای الیجا کامینزگر، رئیس دموکرات کمیته نظارت و اصلاح مجلس نمایندگان آمریکا بازتاب یافته است که بر اساس مدارک ارائه شده به کمیته و نیز اظهارات برخی مقاماتی که نگران ادامه این گفت‌وگوها هستند، تهیه شده است.

از سوی دیگر، کمیته جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان اعلام کرده که در تنظیم این گزارش مشارکتی نداشته و اساسا تا یک‌شنبه شب نیز به نسخه‌ای از آن دسترسی نداشته و از این رو امکان ارزیابی گزارش را نیافته است.

در این گزارش آمده که چندین تن از حلقه اطرافیان دونالد ترامپ در مذاکرات نقش دارند. یکی از شرکت‌های مالک تاسیسات انرژی که می‌تواند از این معامله احتمالی سود ببرد، شرکت «واشینگتن‌هاوس الکتریک» است که زیر مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری بروکفیلد محسوب می‌شود؛ شرکتی که به خانواده کوشنر، داماد دونالد ترامپ کمک‌های اقتصادی کرده است.

گزارش کامینگز در نهایت عنوان می‌کند که فروش فناوری بسیار حساس ایالات متحده به عربستان آن هم بدون موافقت کنگره می‌تواند نقض قانون انرژی اتمی در آمریکا باشد.

برپایه گزارش منتشر شده در کنگره آمریکا، مقام‌های کاخ سفید هشدارهای مکرر در مورد احتمال نقض قانون در انتقال فناوری حساس هسته‌ای به عربستان را نادیده گرفته‌اند.

به گفته منابع افشاگر این گزارش، آنها شاهد «رفتار غیرعادی» در مورد طرح ساخت چندین رآکتور در عربستان بوده‌اند. زمان انتشار این گزارش مقارن است با دیدار دونالد ترامپ با مدیران انرژی اتمی آمریکا و سفر قریب‌الوقوع کوشنر به عربستان.

دونالد ترامپ هفته گذشته با مدیران انرژی اتمی آمریکا دیدار کرد. این دیدار جز برنامه‌های اعلام شده وی نبود. قرار است کوشنر ماه جاری میلادی بار دیگر به خاورمیانه و از جمله ریاض سفر کند.

رئیس دموکرات کمیته نظارتی مجلس نمایندگان گفت، عجله کاخ سفید برای انعقاد این قرارداد که قانونا کنگره باید درباره آن نظر دهد، ممکن است قانون انرژی اتمی را نقض کرده باشد. این کمیته رسما اعلام کرد تحقیقات در مورد این گزارش را آغاز می‌کند.

بر پایه این گزارش، این برنامه از سوی مایکل فلن، مشاور پیشین امنیت دونالد ترامپ پیگیری می‌شد و پس از برکناری او، از سوی درک هاروی، یکی از مقام‌های شورای امنیت ملی که منصوب فلین بود، ادامه یافت.

در این گزارش قید شده است، شرکت بروکفیلد طرف مهم کنسرسیوم «آی پی ۳» است. این کنسرسیوم قصد فروش فناوری هسته‌ای به عربستان را داشته است.

رئیس کمیته نظارتی مجلس نمایندگان همچنین گفت، تلاش برای انعقاد قرارداد با عربستان ممکن‌ است همچنان ادامه داشته باشد.

افشاگرانی که این گزارش بر اساس ادعاهای آنها تنظیم شده، هشدار داده‌اند که این معامله می‌تواند مشمول قوانین کیفری تضاد منافع شود.

در گزارش رئیس کمیسیون نظارت مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داده شده که انتقال این فناوری‌ می‌تواند به اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و بی‌ثباتی در خاورمیانه منجر شود.

در این گزارش آمده که شرکت‌های خصوصی که در تماس نزدیک با ترامپ و دولتش هستند، با توجه به درآمد چند میلیارد دلاری ناشی از ساخت و راه‌اندازی این فناوری‌، فشار زیادی برای انتقال آن به دولت آمریکا وارد می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۵۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد

یک پایگاه آمریکایی به نقل از منابع مطلع ادعا کرده دولت جو بایدن ارسال محموله‌های حاوی دو نوع از بمب‌های هدایت‌شوند ساخت بوئینگ به اسرائیل را معلق کرده است.

به گزارش فارس، پایگاه پولیتیکو با گزارش این خبر به نقل از یک مقام آمریکایی و ۶ منبع مطلع دیگر مدعی شد که هدف از این اقدام ارسال پیام سیاسی به رژیم اسرائیل بوده است.

۶ منبع از جمله منابعی در کنگره آمریکا به پولیتیکو گفته‌اند واشنگتن هنوز با فروش «مهمات تهاجم مستقیم مشترک» و «بمب‌های کوچک‌قُطر» به رژیم اسرائیل موافقت نکرده است.

«مهمات تهاجم مستقیم مشترک» ابزارهایی برای تبدیل بمب‌های گرانشی غیرهدایت‌شونده به بمب‌های هدایت‌شونده هستند.

یک مقام دولت آمریکا گفت با آنکه دولت جو بایدن هنوز به طور رسمی فروش احتمالی این تسلیحات به اسرائیل را لغو نکرده اما با عدم انجام اقدامات لازم برای پیشبرد فروش آن قصد ارسال پیامی سیاسی به اسرائیل دارد.

رسانه آمریکایی مدعی شده که این نخستین بار از زمان آغاز جنگ غزه است که دولت بایدن فروش احتمالی سلاح به اسرائیل را به تأخیر انداخته است.

آمریکا از زمان آغاز جنگ در غزه اصلی‌ترین حامی اسرائیل بوده و به طرق مختلف از جمله از طریق ارسال کمک‌های تسلیحاتی به اقدامات جنگی رژیم مستقر در تل‌آویو کمک کرده است.

دولت بایدن علی‌رغم آنکه به شدت مورد انتقاد افکار عمومی قرار گرفته ترجیح داده به حمایت‌های خود از اسرائیل ادامه دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • حمله پهپادی یمن به ناو جنگی ایتالیا در خلیج عدن/ زخمی شدن ده ها سرباز ناتو در سوئد/ قتل یک بازرگان مشهور اسرائیلی در اسکندریه مصر/ آماده شدن مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقامات دیوان بین‌المللی کیفری
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین