Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحث درباره سرنوشت اعضای خارجی اسیر گروه تروریستی داعش که در زندانی در شمال سوریه نگهداری می‌شوند همچنان ادامه دارد. کردهای سوریه پیشنهاد کرده‌اند که این اسیران در دادگاهی از سوی سازمان ملل متحد در خاک سوریه محاکمه شوند.

 به گزارش ایسنا، پس از مطرح شدن درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از کشورهای اروپایی برای پذیرش و محاکمه اسیران غیر عرب و اروپایی داعش، سرنوشت اسیران اروپایی این گروه تروریستی در آلمان نیز بحث‌های زیادی را ‌برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان کردهای سوریه پیشنهاد جایگزینی را مطرح کرده‌اند. خبرگزاری آلمان در این باره نوشت که کردهای سوریه پیشنهاد کرده‌اند دادگاهی از سوی سازمان ملل متحد برای محاکمه اسیران خارجی گروه تروریستی داعش در خاک سوریه برگزار شود. 

مصطفی بالی، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، در این باره گفت که تاکنون کشورهای محل تولد و زندگی اسیران خارجی داعش نسبت به پیشنهاد کردها برای خروج اتباع خود از زندان‌های کردهای سوریه واکنش نشان نداده‌اند.

به گفته سخنگوی نیروهای دموکراتیک در شمال سوریه امکانی برای محاکمه اسیران داعش وجود ندارد. بالی خاطرنشان کرد که دادگاهی تحت نظر سازمان ملل متحد برای محاکمه اسیران داعش می‌تواند راه حلی باشد که خواست همه را برآورده کند.

به گفته سخنگوی نیروهای دموکراتیک در شمال سوریه تاکنون ۱۳۰۰ اسیر خارجی داعش، به غیر از اسرای عراقی این گروه، به اسارت نیروهای دموکراتیک کرد سوریه درآمده‌اند. تعدادی از اعضای خارجی داعش در حین جنگ کشته شده و برخی خود را تسلیم کرده‌اند.

اعضای اسیر گروه داعش در اردوگاهی در شمال سوریه زندانی هستند. به گفته نیروهای کرد بیشتر این اسیران از اتباع عربستان سعودی‌ هستند.

نیروهای کرد در حال حاضر در شرق سوریه درگیر جنگ با بازمانده نیروهای داعش هستند و آن‌ها را در منطقه الباغوز در شرق فرات محاصره کرده‌اند. گفته می‌شود که حدود ۵۰۰ جنگجوی داعش در این منطقه به سر می‌برند. تعداد زیادی از آنان نیز از هواداران داعش هستند که از کشورهای اروپایی برای جنگ به سوریه آمده‌اند.

دونالد ترامپ از کشورهای اروپایی خواسته است اتباع اسیر کشور خود را که از جنگجویان داعش هستند از خاک سوریه خارج کنند. اتحادیه اروپا با تصمیم‌گیری سختی مواجه است و با مشکلات عملی بزرگی در پذیرش اسیران عضو داعش روبه‌رو خواهد شد.

در آلمان پذیرش اعضای اسیر شده داعش با آرای متفاوت و بحث‌های زیادی روبرو شده است. هربرت رویل، وزیر امور داخلی ایالت نوردراین‌وستفالن، در این باره گفت: «ما باید جنگجویان اسیر آلمانی داعش را بپذیریم و راهی برای دور زدن مساله نداریم.» او گفت که نه آلمان و نه ایالت نوردراین‌وستفالن هیچ‌کدام نمی‌توانند از زیر این بار شانه خالی کند.

هربرت رویل گفت: به این جهت عاقلانه این است که از هم اکنون خود را برای پذیرش این اسیران آماده و زمینه‌های لازم برا رای عملی کردن این اقدام فراهم کنیم.

وزیر داخلی ایالت نوردراین‌وستفالن تاکید کرد که اگر جنگجویان داعش تبعه آلمان باشند هیچ گزینه دیگری به غیر از پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

امید نوری‌پور، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان و عضو فراکسیون حزب سبزها، گفت که به طور کلی با بازگرداندن اسیران آلمانی داعش به خاک این کشور موافق است. او افزود: «قوانین کیفری آلمان امکانات زیادی را برای محاکمه این جنگجویان خطرناک فراهم می‌کند.» به گفته نوری‌پور اما پذیرش این اسیران باید درست سازماندهی شود.

آرمین شوستر، کارشناس امور داخلی حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز در این باره گفت که آلمان برای بازگرداندن اسیران آلمانی داعش به جمع‌آوری اسناد و شواهد لازم برای محاکمه آن‌ها نیاز دارد. به گفته او آلمان باید بداند که علیه این اسیران خطرناک در کشور دیگری نیز اعلام جرم شده است یا نه و بنابراین باید هر پرونده به طور جداگانه بررسی شود.  

بر اساس اطلاعات منتشر شده در رسانه‌های آلمان سرویس اطلاعاتی این کشور پیش از این نیز شواهد و اسناد زیادی را درباره اعضای آلمانی گروه تروریستی داعش جمع‌آوری کرده و در اختیار سازمان امنیت کشور قرار داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کردهای سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، دفتر دادستانی دیوان بین المللی کیفری با اشاره به اینکه از نگرانی‌های رسمی و غیررسمی مرتبط با تحقیقات این نهاد در ارتباط با جنگ غزه آگاه است، بر ادامه این تحقیقات تأکید کرد.

این دفتر با صدور بیانیه ای، توقف همه تلاش‌ها را برای مانع‌تراشی، ارعاب یا تأثیر بر مقامات دادگاه خوستار شد و خاطرنشان کرد که استقلال و بی‌طرفی دادگاه زمانی که تهدید به انتقام از این دادگاه یا مقامات آن وجود داشته باشد، تضعیف می شود.

دفتر دادستانی دادگاه لاهه همچنین تأکید کرد که تهدید دادگاه حتی بدون اقدام ممکن است بر اساس اساسنامه رم، جُرم ضد اجرای عدالت باشد.

این خبر در حالی است که منابع آگاه اعلام کردند که دادستان دیوان کیفری بین المللی با کارکنان بیمارستان های «الشفا» در شمال و «ناصر» در جنوب نوار غزه دیدار و گفت وگو کرد و اظهارات آن ها را درباره جنایت های نظامیان رژیم صهیونیستی و قتل عام بیماران و پناهندگان به این بیمارستان ها، به ثبت رساند.

به گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، حوادثی که در این بیمارستان ها اتفاق افتاده، به دیگر تحقیقاتی ضمیمه می شود که دیوان بین المللی کیفری درباره جنایت های جنگی، ضد بشری، تجاوز و نسل کشی در نوار غزه انجام می دهد.

کد خبر 6095898

دیگر خبرها

  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • تظاهرات گسترده علیه نتیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • اصرار قاضی تورین: ستاره یووه محاکمه می‌شود
  • هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان