Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@23:33:18 GMT

ایران در تولید بذر پنبه خودکفا است

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۲۴۵۶

ایران در تولید بذر پنبه خودکفا است

قربانعلی روشنی امروز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: محققان و دانشمندان کشورمان 12 رقم پنبه قابل استفاده در مزارع را با مشارکت بخش خصوصی تجاری سازی کرده و برای کشت در اختیار پنبه کاران قرار می دهند.
وی گفت: با تقویت بنیه علمی مراکز تحقیقاتی، هر هشت ماه یک رقم جدید پنبه تولید و عرضه می شود که با توجه به بومی سازی و سازگاری این گونه ها با آب و هوای هر استان، افزایش محصول و رونق مجدد این گیاه ارزشمند دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته روشنی پیش از این هر 4 سال یک رقم جدید پنبه در کشور تولید و معرفی می شد.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور از مطالعه برای تولید و معرفی سه رقم جدید پنبه نیز خبر داد و گفت: امیدواریم با سربلندی و موفقیت در مراحل کشت آزمایشی، در دهه فجر سال آینده این رقم ها را معرفی و به صورت انبوه در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
وی اضافه کرد: موسسه تحقیقات پنبه به مرکزیت گرگان دارای 4 بخش تخصصی تحقیقات و 12 ایستگاه مطالعه در استان های کشور است.
به گفته وی استانهای خراسان رضوی، فارس و گلستان بیشترین میزان تولید پنبه کشور را بر عهده دارند و 11 استان دیگر نیز از قابلیت کشت این محصول برخوردارند.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه وش پنبه تولید شده در استان گلستان از لحاظ کیفیت در رده نخست کشور قرار دارد، گفت: اقلیم مناسب و رطوبت متعادل در این خطه شمالی باعث افزایش کیفیت محصول شده است.
روشنی همچنین بر ضرورت حمایت بیشتر دولت از توسعه کشت پنبه در کشور تاکید کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار طرح نجات پنبه در استان های مستعد کشت این محصول از سال آینده اجرایی می شود.
به گزارش ایرنا امسال 70 هزار هکتار زمین در کشور زیر کشت پنبه رفت.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور اظهار داشت: طرح نجات پنبه که از تهیه آن هفت سال می گذرد، سال آینده در استان گلستان و با هدف افزایش سطح زیر کشت اجرا خواهد شد.
روشنی اضافه کرد: در این طرح و با استفاده بیشتر از حمایت دولت، رغبت کشاورزان برای کشت محصول پنبه افزایش می یابد.
وی گفت: هم اکنون در استان گلستان از 4 رقم پنبه با نام های گلستان، لطیف، سپید و ساجدی استفاده می شود که به دلیل بارندگی مطلوب و رطوبت مورد نیاز رشد این محصول، رتبه اول تولید کشور را برای کشاورزان این خطه به ارمغان آورده است.
استان گلستان در گذشته بواسطه زمین های مناسب زراعت پنبه به سرزمین طلای سفید معروف بود اما به تدریج میزان کشت و تولید آن کم شد که یکی از دلایل آن نداشتن توجیه اقتصادی برای کشاورزان و فقدان سیاست های حمایتی بوده است.
به گفته روشنی محصول خام به دست آمده از مزارع پنبه قابلیت تبدیل شدن به 60 نوع فرآورده جانبی را دارد و در صورت فراهم آوردن صنایع مورد نیاز می تواند به کلیدی برای اشتغال پایدار در کشور بویژه استانهای مستعد همچون گلستان تبدیل شود.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور نیاز کمتر پنبه به آب در مقایسه با برنج را یکی از مزیت های این محصول دانست و گفت: یکی از راههای رونق هرچه بیشتر کشت پنبه تقویت حمایت دولت و کمک به راه اندازی صنایع مرتبط با فرآوری این محصول است.
6204 /3091/2729
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 استان های کشور اشتغال پنبه جمهوری اسلامی خراسان رضوی 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد

مدیر جهاد کشاورزی گناباد از برداشت گل محمدی از سطح ۵۰ هکتار باغات این شهرستان از ایام پایانی فروردین تا اواخر اردیبهشت خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۴۰ تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود. - اخبار استانها -

اسماعیل قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از گناباد بیان کرد: با آغاز فصل برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 140 تن گلِ تر از این محصول در گناباد برداشت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر 50 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار اراضی زیر کشت، 48 هکتار بارور و 2 هکتار به صورت نهال است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد افزود: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب‌گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار 3 هزار کیلوگرم است.

قربانی اضافه کرد: 90 درصد محصول برداشت شده در صنعت گلابگیری و باقیمانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برداشت گل محمدی از 25 فروردین شروع و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد،گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی این شهرستان و از جمله بخش کاخک که در منطقه بی‌نظیر است، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی است که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر در ارتقای کیفیت اسانس و گلاب تولیدی موجب افزایش تولید و برداشت گل محمدی در گناباد می‌شود.

افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد نیز در این باره گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه توسعه باغات گل محمدی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

علی موذنی با اشاره به اینکه در حال حاضر 60 بهره‌بردار در شهرستان به کشت وکار گل محمدی مشغولند، افزود: اصلاح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاست‌های موردنظر در مواجهه با شرایط کم آبی شهرستان در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و در همین راستا، کشت گیاهان کم‌ آبخواه و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از جمله ضرورت‌های فعلی در کشاورزی شهرستان است.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد با تأکید بر توسعه کشت گل‌ محمدی در اراضی این شهرستان، گفت: گل محمدی یکی از گونه‌های مهم گیاهان دارویی محسوب می‌شود که قابلیت کاشت در تمام مناطق این شهرستان را دارد و جایگزین خوبی برای کشت گیاهانی است که دیگر در شهرستان مقرون به صرفه نیست.

موذنی با اشاره به افزایش 20 درصدی تولید نسبت به سال گذشته افزود:گل محمدی برداشت شده از سطح باغات این شهرستان توسط 12 کارگاه سنتی فرآوری می‌شود و در طول دوره برداشت به طور متوسط هزار نفر روزکار مشغول به کار هستند.

رئیس تولیدات گیاهی شهرستان گناباد با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید، بیان کرد: رویکرد این مدیریت برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • برگشت برنج و روغن به کالاهای مشمول ارز ترجیحی!
  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر