Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@04:46:02 GMT

نقش اتاق‌های بازرگانی در اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۴۵۵۳

نقش اتاق‌های بازرگانی در اقتصاد

به‌صورت طبیعی بخشی از توانمندی اتاق‌ها معطوف به شرایط کشور و توجه دولتمردان به مجموعه‌های مذکور است. متاسفانه فرهنگی طی دو دهه گذشته بر مجموعه اتاق‌های مذکور حاکم شده که به جای واکاوی علمی و دقیق مسائل و ارائه به دولت‌ها بیشتر به‌عنوان یک نقاد شرایط موجود قرار گرفته است. توجه به محتوای جلسات اتاق‌ها خود بیانگر این واقعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منکر نقد منصفانه نیستیم، لیکن آنچه اهمیت داشته و می‌تواند جوابگوی اعضای اتاق‌ها باشد، واکاوی شرایط گذشته و دستیابی به راه‌های بهینه در جهت توسعه اقتصادی کشور است.

۱- تعیین اولویت‌ها: در حوزه اقتصاد و ناکارآمدی آن می‌توان به ده‌ها موضوع اشاره کرد. اما در همه مجموعه‌ها کشف اولویت‌ها از مهم‌ترین اقدامات یک سیستم است. تجربه مدیریت نشان داده است در ۲۰ درصد مسائل ۸۰ درصد از مشکلات قابل حل نهفته است. بنابراین شناخت و تمرکز بر اولویت‌ها در شرایط حاضر و پرهیز از پراکنده‌کاری و پرداختن به مسائل عدیده یکی از اقدامات مهم برای اتاق‌های بازرگانی است. برای مثال واکاوی علل عدم اعتماد به بخش خصوصی طی دهه‌های گذشته و علت تمرکز بر اقتصاد دولتی یک موضوع مهم و اساسی است. چشم‌پوشی مسوولان بر ده‌ها مشکل و ناکارآمدی مجموعه‌های خصولتی و بزرگ‌نمایی چند واگذاری به افراد نااهل که ریشه در عدم تدبیر دارد، نشانه ارائه مسیر پرهزینه گذشته است. بنابراین تمرکز اتاق‌ها بر این موضوع و تحلیل واکاوی علمی دقیق از شرایط اقتصاد دولتی و ارائه راه‌حل‌های دقیق می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش تخلفات اقتصادی کمک کند؛ کارآفرینان کشور باید بدانند حق گرفتنی است. این حق با شعار و سخنرانی قابل دستیابی نیست بلکه نیازمند بررسی علمی و ارائه و طرح مشکلات جدی و ارائه راه‌حل‌های تجربه شده است.  به عبارت دیگر، تمرکز روی چند موضوع اساسی بخش خصوصی و اقتصاد کشور و استمرار بر آن تا دستیابی به نتیجه به مراتب عقلانی‌تر از پرداختن به ده‌ها موضوع مهم و غیر مهم است.

۲- اصلاح قانون اتاق‌های بازرگانی: قانون اتاق‌های بازرگانی در شرایطی تدوین شده است که بخش خصوصی ایران پس از دورانجنگ تحمیلی در آغاز راه بوده و تحلیل دقیقی از شرایط توسعه‌ای در آن دیده نشده است. یکی از مشکلات ما در تدوین قوانین بی‌توجهی به قوانین مشابه در سایر کشورها است. در هر موضوعی عقلانی‌ترین کار استفاده از تجارب بشری و بومی‌سازی آن متناسب با شرایط محیطی است. در مقایسه با سایر کشورها حتی همسایگان قانون مذکور نیازمند اصلاحات جدی و فراگیر است. صرف ارائه مشاوره از طرف اتاق‌ها و عدم مشارکت بخش خصوصی در فرآیندهای تصمیمات اقتصادی، به گونه‌ای عدم استفاده از تجارب ارزشمند کارآفرینان در صحنه اقتصاد است. تجربه دهه‌های گذشته در اقتصاد کشور و دنیا ناکارآمدی اقتصادی دولتی را به صدها دلیل ثابت کرده است. گذر از اقتصاد دولتی به مردمی نیز نیازمند استفاده از تجارب کشورهای مشابه است که اقتصادهایی را با ده‌ها برابر اقتصاد کشور ما با موفقیت و کمترین حاشیه به مردم سپردند. دیر یا زود ما چاره‌ای جز عبور از این وضعیت نداریم. در این مسیر نیازمند اصلاح قانون اتاق‌ها با توجه به شرایط جدید خواهیم بود.

محمود اسلامیان

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۴۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نوری اظهار کرد: تفاهم نامه همکاری اقتصادی بین استان کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو) منعقد شد.

وی گفت: برپایی نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران فرصت مغتنمی برای تقویت فعالیت‌های اقتصادی به ویژه صادرات با معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های موجود کشور و به تبع استان در این عرصه بود.

وی اضافه کرد: تیم اقتصادی استانداری کردستان با همراهی بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی سنندج در این نمایشگاه ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف به ویژه کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری را به هیأت‌های تجاری معرفی کردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: افزون بر انعقاد تفاهم نامه در چند روز برپایی این نمایشگاه با مسئولان کشوری هم دیدارهایی داشتیم و در آن به بیان نیازها و مطالبات و استعدادهای استان پرداختیم.

کد خبر 6094981

دیگر خبرها

  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • ۹ نکته کلیدی گمرک در اجرای مطلوب قانون ساماندهی مبادلات مرزی
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست