Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@04:09:53 GMT

"حملات تروریستی دامی برای جنگ ایران و پاکستان است"

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۴۸۸۸

یک تحلیلگر مسائل پاکستان در تهران معتقد است: «عملیات تروریستی در شرق ایران می­تواند دامی برای درگیر کردن تهران با اسلام آباد باشد که به وقوع جنگی غیرقابل کنترل در این حوزه منتهی شود.»

هفته گذشته حمله انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای سپاه در جنوب شرق ایران باعث شهادت 27 نفر و مجروح شدن تعدادی دیگری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واکنش به این حمله تروریستی، فرمانده کل سپاه از رئیس جمهوری ایران خواست دست سپاه را برای انتقام باز بگذارد. در همین اثنا وزیر خارجه پاکستان از آمادگی مشروط برای عادی سازی روابط با اسرائیل خبر داد و بن سلمان ولی عهد عربستان نیز به پاکستان سفر کرد.

چرا انتظارات برای بهبود روابط پاکستان و ایران در دوران نخست وزیری عمران خان برآورده نشده است؟

پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر مسائل پاکستان در تهران در این­باره به پرشیا دایجست گفت: «پاکستان به لحاظ مالی به شدت به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وابسته است. در حال حاضر 6 میلیون نفر از تبعه این کشور در قالب کارگران ماهر، نیمه ماهر و متخصص در این کشورها کار می کنند که سالانه درآمد ارزی قابل توجهی برای پاکستان به ارمغان می­آورند. از سوی دیگر، تعدادی از نیروهای نظامی این کشور از گذشته در عربستان مستقر بودند، تا جایی که در زمان ضیاالحق، نیروهای پاکستانی گارد سلطنتی سعودی­ها را تشکیل می­دادند.»

وی افزود: «لذا این مساله باعث وابستگی اسلام آباد و ریاض به یکدیگر شده است. همچنین پس از آنکه ترامپ کمک های دو میلیارد دلاری به پاکستان را به بهانه عدم جدیت اسلام آباد در مبارزه با طالبان به حالت تعلیق درآورد، اسلام آباد مجبور شد تا منبع مالی جدیدی برای خود پیدا کند. در این میان عربستان تنها کشوری بود که آمادگی جبران این مبلغ را داشت. لذا علی رغم آنکه انتظار می رفت عمران خان بعد از پیروزی در انتخابات به ایران سفر کند، عازم ریاض شد و در آنجا ضمن دریافت سه میلیارد دلار، قول سه میلیارد دلار دیگر به صورت وام را نیز گرفت.»

این کارشناس مسائل شبه قاره تاکید کرد: «در حالی که پاکستان مدعی است میان ایران و عربستان سیاست متوازنی را در پیش گرفته اما نشانه ها موید تمایل اسلام آباد به سمت ریاض است. بنابراین محتمل است پاکستان در چارچوبی قرار بگیرد که اسرائیل، آمریکا، عربستان و امارات در کنار هم یک اتحاد ضدایرانی را پایه ریزی کرده باشند.»

ملازهی در مورد اظهارات وزیر خارجه پاکستان مبنی بر احتمال عادی سازی روابط با اسرائیل تصریح کرد: «عربستان برای سرمایه گذاری 23 میلیارد دلاری در پاکستان اعلام آمادگی کرده است. بندر گوادر و صنایع پتروشیمی از جمله اهداف این سرمایه گذاری به شمار می رود که احتمالا در سفر بن سلمان این توافقات نهایی شود. از این زوایه پاکستان منافع خود را در نزدیکی با عربستان می­بیند. این در حالی است که ریاض رهبری جریانی را بر عهده گرفته که هدف آن جایگزینی ایران به جای اسرائیل به عنوان دشمن اعراب است. بر این اساس ممکن است تحولات به گونه­ای پیش رود که با منافع ایران همخوانی نداشته باشد.»

ملازهی در خصوص اظهارات فرمانده سپاه ایران برای انتقام از گروه های تروریستی فعال در مرزهای شرقی گفت: «اتفاقاتی که در شرق ایران به وقوع می­پیوندد می­تواند دامی برای درگیر کردن تهران با اسلام آباد باشد. البته بعید است رئیس جمهوری و رهبری نظام مجوز چنین برخوردی را به سپاه پاسداران بدهند؛ اما واقعیت این است که پاکستان، عراق نیست که بتوان با موشک مقر تروریست ها را هدف قرار داد. در صورت چنین اقدامی در پاکستان، ایران با ارتش این کشور روبرو می­شود که پس از آن هم جنگ غیرقابل کنترل خواهد بود. لذا نباید احساسی برخورد کرد.»

وی افزود: «اگر پاکستان از گروهای ضد ایرانی حمایت می­کند طبیعتا گروهای ضد پاکستانی هم وجود دارند که تهران می تواند در قالب عمل متقابل از آنها پشتیبانی کند. همچنین همان طور که پاکستان سیاست دوگانه ای را پیش می برد، ایران می تواند از این روش استفاده کند. افزون بر این، باید با مقامات اسلام آباد وارد گفتگوی سازنده شد و آنها را اقناع کرد که سرمایه گذاری بیشتری در مرزهای مشترک انجام دهند؛ چراکه اکنون از نگاه اسلام آباد مرز ایران امنیت دارد و تا زمانی که ناآرامی در مرزهای هند و افغانستان وجود داشته باشد آنها حاضر به سرمایه گذاری در این دو حوزه نیستند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: حملات تروریستی ایران پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

از شبکه‌های خبری پاکستان، سناتور محمد اسحاق دار طی گفتگو با خبرنگاران در پارلمان در اسلام‌آباد گفت: سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است و دولت به زودی رهبران جناح اپوزیسیون را در جریان کامل جزئیات و دستاورد‌های این سفر قرار خواهد داد.

وی درباره طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان نیز افزود که ما نیازی به پنهان کاری نداریم و اگر سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور حل نشده بود پس چرا رئیس جمهور ایران باید به پاکستان سفر کند.

وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: اینکه در بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پایان سفر آیت‌الله رئیسی اشاره‌ای به مذاکرات خط لوله گاز نشده است، مساله‌ای نیست؛ بحث اصلی این است که ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

وی تاکید کرد: پاکستان هر آنچه که مطابق با منافع ملی خود باشد را انجام خواهد داد و ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

سناتور اسحاق درباره گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا علیه پاکستان نیز گفت که ما این بیانیه را رد کرده و پاسخ مناسبی به آن داده‌ایم.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهر‌های لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اهمیت توافقات اخیر با جمهوری اسلامی ایران به ویژه برای تسریع نهایی‌سازی قرارداد تجارت آزاد و مذاکرات درباره خط لوله گاز، تاکید کرد: سفر آیت‌الله رئیسی فرصتی برای تعمیق همکاری‌های همه جانبه ما با ایران بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه