Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@01:38:57 GMT

زمینه‌چینی کنگره برای تحریم‌های جدید ضدایرانی

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۶۸۹۳

زمینه‌چینی کنگره برای تحریم‌های جدید ضدایرانی

 

خبرگزاری فارس: مجلس سنای آمریکا به تازگی طرحی را به تصویب رسانده که به طرح «تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه» معروف شده است. این طرح سرانجام پس از چندین جلسه بحث و بررسی در تاریخ ۵ فوریه (۱۶ بهمن‌ماه) به تصویب رسید. تصویب این طرح در کنگره با جنجال‌های زیادی همراه شده که مهمترین دلیل آن ممنوع شدن حمایت از جنبش تحریم رژیم صهیونیستی توسط شرکت‌های آمریکایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این طرح صرفا به این بند محدود نیست و مفادی نیز برای افزایش فشار به ایران و گسترش حمایت از رژیم صهیونیستی دارد.

طرح موسوم به «تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه» در حقیقت پس از آن ارائه شد که ۴ مورد از لوایح نیمه‌تمام کنگره یکصدوپانزدهم آمریکا با تلاش «مارکو روبیو» سناتور ایالت فلوریدا، «جیمز ریش» سناتور آیداهو، «میچ مک‌کانل» سناتور کنتاکی، «کوری گاردنر» سناتور کلورادو و «روی بلانت» سناتور ایالت میسوری ادغام شد و در نهایت تحت عنوان «طرح تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه» ارائه شد. این طرح در صحن سنا سه مرتبه دیگر نیز به رأی گذاشته شده بود ولی نتوانسته بود حداقل آراء مورد نیاز را به دست آورد.

اما محتوای این طرح به چه مواردی می‌پردازد؟

به طور کلی این طرح شامل افزایش همکاری‌های امنیتی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، به جریان انداختن مجدد توافقنامه همکاری میان آمریکا و اردن که در سال ۲۰۱۵ میلادی به امضا رسیده بود و اعمال تحریم‌هایی علیه دولت سوریه و حامیان آن می‌شود. در ادامه نگاهی داریم به متن این مصوبه کنگره آمریکا.

****

همانطور که گفته شد، این طرح با ادغام چهار لایحه به سرانجام نرسیده سال گذشته در کنگره آمریکا تهیه شده است و فهرست آن نیز بر این موضوع تأکید دارد. این چهار لایحه عبارتند از: «لایحه اختیارات کمک‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل» که در تاریخ اول آگوست ۲۰۱۸ با رأی‌گیری شفاهی در سنا به تصویب رسید و در تاریخ ۱۲ سپتامبر همان سال نیز با یک متمم الحاقی به تصویب مجلس نمایندگان رسید؛ «لایحه تمدید همکاری‌های دفاعی اردن و آمریکا» که در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۱۸ در سنا با رأی‌گیری شفاهی تصویب شده و در حال بررسی در کمیته روابط خارجی کنگره بود؛ «لایحه حفاظت از غیرنظامیان سوریه» که صرفا با رأی‌گیری شفاهی در تاریخ ۲۲ ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی به تصویب مجلس نمایندگان رسیده بود و در نهایت «لایحه مقابله با جنبش بی.دی.اس (جنبش بایکوت اسرائیل)» که جنبشی مدنی است که با ایجاد موسسات غیرانتفاعی فعال در چندین کشور از جمله استرالیا، کانادا، آمریکا، فرانسه، انگلیس، اردن و آفریقای جنوبی تحریم رژیم صهیونیستی در سطوح اقتصادی، فرهنگی و آکادمیک را دنبال می‌کند و از دیگر اهدافش، پایان دادن به اشغال سرزمین‌های اشغالی است.

در بخش نخست این طرح که به افزایش همکاری‌های امنیتی میان رژیم صهیونیستی و آمریکا اختصاص یافته، نام ایران نیز به چشم می‌خورد. در بخشی با عنوان «اختیار ورود به توافقنامه همکاری با اسرائیل برای مقابله با هواپیماهای بدون سرنشینی که ایالات متحده یا اسرائیل را تهدید می‌کند»، عنوان شده: «کنگره به این نتیجه رسیده است که ایران در تاریخ ۱۰ فوریه سال ۲۰۱۸ میلادی، هواپیمای بدون سرنشینی (که عمدتا با عنوان پهپاد شناخته می‌شود) را از خاک سوریه به سمت اسرائیل به پرواز درآورده که به حریم هوایی اسرائیل نفوذ کرده است. بنا بر یک گزارش مطبوعاتی، این هواپیمای بدون سرنشین به مدت یک دقیقه و نیم در حریم هوایی اسرائیل بوده و پس از آن نیروی هوایی اسرائیل، این پهپاد را سرنگون می‌کند. مقامات ارشد اسرائیلی اعلام کرده‌اند که این هواپیمای بدون سرنشین از فناوری پیشرفته‌ای برخوردار بوده است».

در ادامه این بند تأکید شده است: «کنگره آمریکا بر این باور است که تحقیق و توسعه (R&D) مشترک برای مقابله با هواپیماهای بدون سرنشین، منافع امنیت ملی آمریکا و اسرائیل را تأمین می‌کند... اسرائیل با تهدیداتی فوری و در حال ظهور از جانب هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر تجهیزات بدون سرنشین مواجه است که از سمت لبنان توسط حزب‌الله و از سمت سوریه توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و یا دیگرانی که به دنبال حمله به اسرائیل هستند، شلیک می شود. علاوه بر این گنگره معتقد است که آمریکا و اسرائیل باید به همکاری در جهت دفاع در برابر تمام تهدیداتی که ایمنی، امنیت و منافع ملی هر دو طرف را نشانه گرفته‌اند، ادامه دهند».

همانطور که از متن این بند مشخص است، کنگره تلاش کرده تا به نوعی توجیهی برای حمایت‌های نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی ارائه کند، کما اینکه در بند بعدی به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار داده می‌شود تا وارد «یک توافقنامه پروژه همکاری با اسرائیل تحت اختیارات بخش ۲۷ از قانون کنترل صادرات تسلیحات به شماره «2767 U.S.C. 22» شود به منظور انجام تحقیقات، توسعه، آزمایش، ارزیابی و تولید مشترک (شامل خدمات پشتیبانی) در خصوص مقالات دفاعی، خدمات دفاعی نظیر استفاده مستقیم از انرژی یا فناوری امواج پرقدرت مایکروویو برای شناسایی، ردیابی و نابودی هواپیماهای بدون سرنشین که آمریکا یا اسرائیل را تهدید می‌کنند».

 

این طرح، در ادامه وزیر دفاع آمریکا را موظف کرده است تا کمتر از ۹۰ روز از آغاز اجرای مصوبه آن، گزارشی در این رابطه در کمیته‌های دفاعی کنگره، کمیته روابط خارجی سنا و کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ارائه دهد و به شرح همکاری‌های نظامی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی در ارتباط با مقابله با سامانه‌های پهپادی بپردازد.

در بخش دیگری از این طرح که به طور خاص با محور سوریه تنظیم شده، باز هم نام ایران به چشم می‌خورد. در ابتدای این بخش وزیر خزانه‌داری آمریکا موظف شده در مدت زمان ۱۸۰ روز به بررسی این موضوع بپردازد که آیا بانک مرکزی سوریه در فعالیت‌‌های مرتبط با پولشویی مشارکت داشته یا خیر. در بند بعدی گفته می‌شود، چنانچه تأیید شد که بانک مرکزی سوریه با اینگونه فعالیت‌ها مرتبط بوده، باید تحریم‌هایی علیه این نهاد سوری وضع شود.

بخش بعدی در این قسمت، تحت عنوان «تحریم‌ها در رابطه با افراد خارجی که در تعاملات خاص درگیر هستند»، ارائه شده است. در این بخش به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار داده شده تا بلافاصله همزمان با فرارسیدن صدوهشتادمین روز از زمان اجرای این قانون (در صورت تصویب نهایی و تأیید در کاخ سفید)، تحریم‌هایی را علیه افراد خارجی اعمال کند، البته در شرایطی که «رئیس‌جمهور (آمریکا) مشخص کند که این فرد خارجی، از زمان آغاز اجرای این قانون، آگاهانه در فعالیت‌هایی (که در ادامه به آنها اشاره می‌شود)، شرکت کرده است.»

این شرایط که در صورت احراز و تأیید آن از جانب رئیس‌جمهور آمریکا، وی این اختیار را دارد تا تحریم‌هایی را علیه افراد مرتبط با آن اعمال کند، عبارتند از اینکه:

این فرد خارجی، آگاهانه پشتیبانی فنی، مواد اساسی یا مالی قابل توجه ارائه کرده و یا آگاهانه در تعاملات مالی قابل توجه با این موارد داشته است: (۱) دولت سوریه (شامل نهادهای تحت مالکیت یا تحت کنترل دولت سوریه) و یا یک شخصیت سیاسی برجسته دولت سوریه؛ (۲) یک فرد خارجی که پیمانکار نظامی، یا یک نیروی شبه‌نظامی است که علنا در عملیات نظامی در داخل سوریه مشارکت دارد و یا به نمایندگی از دولت سوریه، دولت روسیه و یا دولت ایران مشارکت دارد؛ و یا (۳) یک فرد خارجی که مطابق «قانون قدرت‌های اقتصادی فوریت بین‌المللی» در ارتباط با سوریه یا هر بند دیگری از قانون که تحریم‌هایی را در رابطه با سوریه وضع می‌کند، تحت تحریم‌هایی قرار گرفته است. (در بندهای بعدی تأکید شده که این تعاملات مالی شامل اعطای وام، اعتبار و یا اعتبار صادرات نیز می‌شود.) این فرد خارجی آگاهانه اقلام، خدمات، فناوری، اطلاعات و یا دیگر حمایت‌ها را که به میزان قابل توجهی حفظ و نگهداری یا توسعه تولیدات داخلی گاز طبیعی، نفت و یا محصولات پتروشیمی سوریه را تسهیل می‌کند، فراهم کرده است. این فرد خارجی به صورت آگاهانه، هواپیما یا قطعات یدکی هواپیما برای استفاده با هدف‌های نظامی در سوریه توسط دولت این کشور یا به نمایندگی از دولت سوریه در اختیار افرادی خارجی قرار داده که در مناطقی که مستقیم یا غیرمستقیم تحت کنترل دولت سوریه یا نیروهای خارجی مرتبط با دولت سوریه است، در حال انجام عملیات نظامی هستند. این فرد خارجی آگاهانه مقادیر قابل توجهی کالا یا خدمات مرتبط با عملیات هوایی که برای اهداف نظامی دولت سوریه یا نمایندگان دولت سوریه مورد استفاده قرار گرفته، در اختیار هر فرد خارجی قرار داده است که در منطقه مشخص شده در مورد قبلی عملیات نظامی انجام می‌دهند. و در نهایت افراد خارجی که آگاهانه، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم خدمات مهندسی و ساخت و ساز به دولت سوریه ارائه می‌دهند.

در قسمت بعدی این طرح شرایطی نیز برای لغو و تعلیق تحریم‌ها معرفی شده و به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار داده شده تا در صورت تأیید تحقق یک سری شرایط خاص، پس از آنکه دلایل و توجیهات کافی در کمیته‌های دفاعی و امور خارجی کنگره ارائه کرد، بخشی و یا کل تحریم‌های وضع شده را لغو و یا تحریم‌های لغو شده را مجددا وضع نماید. بر اساس این بند از طرح تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه، «رئیس جمهور آمریکا ممکن است بخشی یا کل فرایند اعمال تحریم‌ها را به تعویق بیاندازد که در غیراین صورت باید مطابق این بخش برای دوره های کمتر از ۱۸۰ روز در صورت تأیید وجود شرایط ذیل در سوریه توسط رئیس جمهور آمریکا اعمال شوند:

حریم هوایی سوریه دیگر توسط دولت این کشور یا دولت فدراسیون روسیه برای هدف گرفتن مردم غیرنظامی با استفاده از جنگ افزارهایی نظیر بمب‌های بشکه‌ای، تسلیحات شیمیایی و تسلیحات متعارف شامل موشک‌های هوایی و مواد منفجره مورد استفاده قرار نمی گیرد. مناطق اشغال شده توسط دولت سوریه،‌ دولت روسیه و دولت ایران و یا هر شخص خارجی که قبلا توضیحات آن آورده شده، از دریافت کمک های بین‌المللی محروم نیستند و دسترسی منظمی به کمک‌های بشردوستانه،‌ آزادی سفر و خدمات درمانی دارند. دولت سوریه تمام زندانیانی را که به اجبار در زندان‌های رژیم بشار اسد زندانی شده‌اند، آزاد می‌کند و دولت سوریه مجوز دسترسی کامل به این تأسیسات را برای انجام تحقیقات از جانب سازمان‌های مربوطه حقوق بشری بین‌المللی، صادر می‌کند. نیروهای دولت سوریه، دولت فدراسیون روسیه و دولت ایران و هر فرد خارجی دیگر که توضیحات آن آورده شده، در هدف‌گیری عمدی تأسیسات درمانی،‌ مدارس، مناطق مسکونی و محافل برپایی تجمعات و گردهمایی‌ها، نظیر بازارها، بر خلاف هنجارهای بین‌المللی مشارکت ندارند. دولت سوریه دو اقدام ذیل را صورت می‌دهد: برداشتن گام‌هایی در جهت پایبندی قابل تأیید به تعهدات ذیل کنوانسیون منع توسعه، تولید، انبار و استفاده از تسلیحات شیمیایی و کنوانسیون نابودی آنها که در سوم سپتامبر سال ۱۹۹۲ به تصویب رسیده و در تاریخ ۲۹ آوریل ۱۹۹۷ تحت عنوان «کنوانسیون منع تسلیحات شیمیایی» اجرایی شده و همچنین پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای که توافقات مربوط به آن در جولای سال ۱۹۶۸ در واشنگتن، لندن و مسکو حاصل شد و از تاریخ ۵ مارس ۱۹۷۰ میلادی به اجرا درآمد؛ و پیشرفت محسوس به سمت عضویت در کنوانسیون منع توسعه، تولید و انبار تسلیحات سمی و باکتریولوژیک (بیولوژیک) و کنوانسیون نابودی آنها، به امضا رسیده در واشنگتن، لندن و مسکو در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۷۲ و اجرایی شده به تاریخ ۲۶ مارس ۱۹۷۵. دولت سوریه اجازه بازگشت امن،‌داوطلبانه و محترمانه آوارگان سوری را می‌دهد. دولت سوریه گام‌هایی قابل تأیید برای پاسخگویی معنادار مرتکبان جنایات جنگی در سوریه و برقراری عدالت برای قربانیان جنایات جنگی مرتکب شده از جانب رژیم اسد بردارد، شامل مشارکت در یک فرایند مستقل و قابل اعتماد برای سازش و ترویج حقیقت.»

در ادامه این طرح عنوان شده، در صورتی که در مدت زمان کمتر از یک ماه رئیس‌جمهور آمریکا موارد عنوان شده در بند قبلی را تأیید کرد، باید در یک جلسه توجیهی در کمیته‌های مربوطه کنگره به منظور تصمیم گیری و تعلیق تحریم‌ها مطابق تصمیم شرکت کند.

اما یک شرط نیز برای زمان بازگرداندن تحریم‌های تعلیق شده مطرح می شود که عبارت است از:‌ «هرگونه تحریم تعلیق‌شده تحت بند قبلی در صورتی که رئیس جمهور تأیید کند که معیارهای عنوان شده در بالا احراز نشده است، باید مجددا وضع شود».

 

تمام مهره‌هایی که در بند بند این طرح کنار هم چیده شده، نشان می‌دهد ظاهرا دولت آمریکا و مقامات آمریکایی سعی دارند به اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در منطقه و به ویژه در شرایط فعلی در ارتباط با سوریه به بهانه آنچه که «مقابله با تهدید ایران در این کشور» می خوانند به نوعی وجاهت قانونی بخشیده و به این وسیله، زمینه را برای تحت فشار قرار دادن دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور مشروع سوریه و افزایش تحریم‌ها علیه دمشق، مسکو و تهران به بهانه حمایت از دولت اسد فراهم آورند.

تحولات میدانی در سوریه از این امر حکایت دارد که نیروهای هوایی رژیم صهیونیستی با وجود مخالفت‌های تند روسیه و استقرار سامانه‌های پیشرفته پدافندی در خاک سوریه، بر شدت حملات خود علیه این کشور در هفته‌های اخیر افزوده‌اند و در این میان بسیاری مقامات آمریکایی نیز که از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از خاک سوریه چندان رضایت ندارند، جای خالی واشنگتن در حمایت از اقدامات تل‌آویو را پررنگ‌تر از هر زمان دیگر حس کرده‌ و به تقلا افتاده‌‌اند تا به بهانه «تقویت امنیت آمریکا در خاورمیانه»، منطقه‌ای که تنها ارتباطش با آمریکا فقط و فقط وجود رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین است، از این آب گل آلود ماهی‌های بزرگتری بگیرند.

منبع: فردا

کلیدواژه: سنا آمریکا تحریم های جدید آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۶۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

 سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است.

به گزارش تسنیم، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است. 


متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 
  
خانم رئیس، 
وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، 16.7 میلیون نفر، یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است. 

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع 4.07 میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری 10.8 میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این 16.7 میلیون نفر، مورد نیاز است.
 
خانم رئیس، 
ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود. متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند. 

همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
 
جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین نماید.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در 1 آوریل 2024 علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.
 
رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده 2 (4) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.
 
ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم. 

احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.
 
با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند. 

خانم رئیس، 
همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.
 
در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد
  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • بانک های چینی در معرض تحریم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته