Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - انزلي - ايرنا - رئيس مرکز نوغانداري کشور گفت: تعرفه واردات نخ ابريشم در دولت گذشته حدود 15 درصد بود که اين رقم در دولت تدبير و اميد به 26 درصد افزايش يافت.

به گزارش خبرنگار ايرنا عديل سرور زرگري روز چهارشنبه در ديدار با فرماندار بندرانزلي با اشاره به افزايش 60 درصدي تامين تخم نوغان در طول امسال نسبت به سال گذشته اظهار کرد: تغذيه کرم ابريشم از محل برگ توت تامين و هزينه هاي توليد و توزيع نهال ها در سطح کشور از سوي دولت و به صورت يارانه اي حمايت مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با تاکيد بر ضرورت آموزش کشاورزان براي افزايش بازده و درآمد براي نوغانداري افزود: در تلاشيم در سال آينده دو ميليون قلمه توت براي نهالستان هاي کشور تامين شود.
زرگري به انعقاد تفاهم نامه با کميته امداد و رايزني با بانک کشاورزي براي اعطاي تسهيلات در جهت بهره مندي روستاييان از اين ظرفيت ها براي توسعه نوغانداري اشاره و تصريح کرد: متاسفانه در حال حاضر از 27 درصد برگ هاي موجود در نوغانداري استفاده مي شود و اين ظرفيت پاييني است .
وي با اشاره به جايگاه خوب ايران در صنعت ابريشم خصوصا در صادرات فرش هاي ابريشمي تاکيد کرد: براي سال آينده 37 ميليارد تومان اعتبارات اشتغال روستايي به صورت تسهيلات براي نوغانداري پيش بيني شده که نوغانداران مي توانند در نوسازي و باز سازي انبارها و همچنين ايجاد توتستان هاي جديد و احياي توتستان هاي فرسوده از اين تسهيلات بهره مند شوند.
رئيس مرکز نوغانداري کشور با اشاره به اينکه ابريشم پس از خاويار و زعفران به عنوان گران ترين محصول کشاورزي به شمار مي رود گفت: ابريشم به دليل محصولات جانبي ارزشمندي که از آن توليد مي شود بسيار مهم بوده و بندرانزلي با توليد 10 هزار و 600 جعبه پيله و اشتغالزايي براي هزار نفر سابقه خوبي در صنعت ابريشم داشته است.
زرگري با اشاره به ارائه پيشنهاد افزايش 21 درصدي قيمت تضميني خريد پيله از نوغانداران نسبت به سال 97 بيان کرد: امسال قيمت فروش پيله در پايان فصل توليد آن به رقم کيلويي 43 هزار تومان رسيد در حالي که قيمت تضميني آن 18 هزار و 100 تومان اعلام شده بود.
وي افزود: خوشبختانه کشاورزان از لحاظ فروش پيله هيچ مشکلي ندارند و در صورت بروز مشکل در فروش محصول، دولت آمادگي دخالت در خريد را دارد.
به گزارش ايرنا ، نوغانداري از صنايع سنتي و قديمي در منطقه آسيا و البته ايران است که وضعيت آن در بيش از دو دهه گذشته با فراز و نشيب هاي فراواني همراه بوده به طوري که اوج شکوفايي توليد پيله و ابريشم در کشور به سال 1379 بازمي گردد و بعد از آن صنعت نوغانداري درگير خواب غفلت شد.
در کنار صنعت نوغانداري، ابريشم بافي به عنوان هنر صنعتي منحصر بفرد و بازارپسند مطرح است و با توليد نخ هاي ابريشمين زمينه ساز توليد دستبافته هاي سنتي و هنري در قالب فرش ها و تابلوفرش هاي دستباف ابريشمي مي شود که در حقيقت همان ارزش افزوده و سودآورترين بخش در مرحله توليد ابريشم است.
سهم ايران از سبد توليد ابريشم دنيا کمتر از يک درصد است و از اين حيث رتبه هشتم دنيا را دارد؛ البته اين ميزان توليد ابريشم ايران برابر با توليد پيله ابريشم در 12 کشور دنياست اما بي مهري هاي گذشته به اين صنعت بود که نفس هاي نوغانداري را به شماره انداخت ولي رونق و احياي دوباره نوغانداري در پنج سال اخير با همت عالي و تدبير ويژه دولت ميسر شد، اقدامي که در دوره هاي گذشته بي سابقه بود.
45 روز کافي است تا تخم هاي کوچک و سياه رنگ نوغان ثمربخش و به پيله هاي ارزشمند ابريشم بدل شود و به عنوان فعاليت اقتصادي جانبي در کنار کشاورزي و باغداري در فصل بهار، رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
اگرچه 20 استان کشور در زمينه صنعت نوغانداري فعاليت دارند اما در اين ميان گيلان قطب توليد پيله تر ابريشم و خراسان رضوي علاوه بر برخورداري از رتبه دوم توليد پيله تر با توليد 85 درصد نخ ابريشم کشور، پايتخت ابريشم کشي ايران به شمار مي آيد.
سال گذشته نوغانداران کشور بيش از 800 تن پيله تر ابريشم توليد کردند که از اين ميزان، حدود 423 تن آن سهم تلاش پيله وران استان گيلان بوده است. قابليت پرورش کرم ابريشم در مناطق مختلف کشور و مکان هاي کوچک، سهولت کار، سرمايه گذاري اندک و درآمدزا بودن اين فعاليت جانبي در بازه زماني 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده هاي آن مثل نخ و فرش از مهمترين مزاياي پرورش کرم ابريشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کيلوگرم پيله تر ابريشم توليد مي شود. از هر سه کيلوگرم پيله تر ابريشم، پس از فرآوري يک کيلوگرم نخ ابريشم به دست مي آيد.
پرورش کرم ابريشم از اوايل فروردين ماه هر سال آغاز مي شود و پس از طي يک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به توليد پيله تر مي شوند.
مرکز توسعه نوغانداري کشور در رشت مستقر است.
7471/2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری