Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه طی پنج سال گذشته در مقاوم‌سازی اقتصاد مقاومتی موفق عمل نکردیم، گفت: گرچه در زمینه اقتصاد مقاومتی وضعیت بدتر نشده، اما بهتر هم نشده است. به گزارش بلاغ، احسان خاندوزی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در حد انتظار مقاوم نبوده است، اظهار داشت: اگر در حال حاضر صرفا نظام اقتصادی و سیاسی و بسیاری از اهداف را پیگیری می‌کنیم نشان‌دهنده این نیست که نظام اقتصادی مقاومت لازم را از خود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ممکن است یک اقتصاد مقاوم نباشد با در نقاط خطرناک ایستاده باشد یا حتی اقتصاد نزدیک به لبه پرتگاهی باشد، اما باید دید که این اقتصاد تا چه اندازه قدرت واکنش و آمادگی تطبیق را به دنبال داشته است. در دسته اول به نظرم بعد از پنج سال از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گرچه وضعیت بدتر نشده، اما بهتر هم نشده است متاسفانه در این فرصت پنج سال، تدابیری اتخاذ نشده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در حوزه کشاوزی نسبت به سال ۹۲ وضعیت مساعدتری داریم اما همچنان در مقاوم سازی اقتصاد مقاومتی موفق عمل نکردیم.به گفته خاندوزی، مجموع واردات ایران از آمریکا درخصوص بسیاری از اقلام اساسی بیش از دو برابر سال گذشته بوده که نشان می‌دهد ما راهبرد تجاری خودمان را با شرایط تحریمی اصلا تطبیق نمی‌دهیم و در مقابل دشمن، وابسته‌تر از سال ۹۶ عمل می‌کنیم و حتی در یارگیری اقتصاد مقاومتی در سطح بین‌المللی هوشمندی مناسبی نداریم.

وی اضافه کرد: زمانی که تلاطم‌های اقتصادی از اردیبهشت ماه سال جاری شدت پیدا کرد تاکنون چند مصوبه در حوزه اقتصاد مقاومتی از مجلس شورای اسلامی را می‌توان دید؟

این کارشناس اقتصادی افزود: اگر در ارز تعیین نهادی برای مسئولیت‌ها کرده بودیم اوضاع به‌گونه دیگری بود، دولت در ۲۰ فروردین ۹۷ تصمیم ارزی اول خود را گرفت تا چندین هفته به دنبال آن بودیم که به کدام مرجع از بابت سیاست‌های غلط شکایت کنیم، سیاست‌های غلط پر از فساد و سایر موارد است.

وی افزود: ما در حوزه بخش بانکداری، نیازمند بانکداری مقاوم هستیم که هم خود مقاوم باشد و هم بتواند تاب آوری را در سیستم خود تزریق کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: اگر دوستان می‌گویند کسری بودجه نداریم باید به این سؤال پاسخ دهند که چرا هر سال بدهی دولت افزایش می‌یابد؟

عملکرد جزیره‌ای در اجرای اقتصاد مقاومتی
در همین زمینه، آرمان خالقی، کارشناس صنعت در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه نتوانستیم اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور را در مسیر خود اجرا کنیم و به پیشرفت‌های مدنظر رهبری در سند چشم‌انداز برسیم، اظهار داشت: برای تحقق این هدف نیز باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد، تا مشخص باشد که در افق 20 ساله به کجا خواهیم رسید.

وی افزود: باید برنامه‌ریزی جدی در این زمینه انجام شود تا حداقل سال‌های پایانی سند چشم‌انداز را با موفقیت بگذرانیم.

این کارشناس بخش صنعت با اشاره به توجه رهبری به موضوع دانش‌بنیان‌ها و تکیه بر تولید داخل و اقتصاد مقاومتی گفت: همه افراد دم از اقتصاد مقاومتی می‌زنند، ولی اینکه به چه سمتی حرکت کنیم که این هدف محقق شود، چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
خالقی با اشاره به عملکرد جزیره‌ای بخش‌های مختلف در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: بخش‌های مختلف در این زمینه هم‌پوشانی درستی نداشته‌اند، در صورتی که اگر همکاری مناسبی صورت می‌گرفت، دانش تولیدی در کشور مورد مصرف قرار می‌گرفت و اثر بخش بود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور