Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه پرسرعت شبکه‌های اجتماعی و حضور میلیون‌ها نفر از جمعیت هر کشوری در این فضا سبب شده تا شبکه‌هایی نظیر اینستاگرام و توئیتر به عنوان عنصری تاثیرگذار در دنیای امروز مطرح باشند؛ شاید اگر سطحی به مقوله فضای مجازی و به طور ویژه اینستاگرام و توئیتر نگاه کنیم، نتوانیم شاهد تهدیدی علیه خود در این فضا باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر کمی به عمق ماجرا توجه کنیم به خوبی درمی‌یابیم که یکی از آفت‌های بزرگ این فضا این است که به عنوان رسانه‌ و مرجع اخبار بسیاری از مردم بدل شده، پیج‌ها و آیدی‌هایی که در اغلب قریب به اتفاق موارد، به دلایلی غیر از شهرت خبری و سبقه رسانه‌ای اقدام به جذب فالوور کرده‌اند و با سوءاستفاده از این مقوله و تعداد دنبال‌کننده‌های خود، به هنگام شرایط خاص به مثابه یک رسانه خبری درمی‌آیند و در موارد بسیاری اخبار و موضوعاتی را که فارغ از هرگونه صحت و سقم است را در صفحات خود منتشر می‌کنند و در این بین به واقع کمتر کسی است که تا انتها به دنبال ارزیابی صحت آن خبر و یا موضوع مورد بحث مربوطه رود؛ به قول معروف در این گیر و دار پیدا کنید پرتقال فروش را !!!

تا چند سال پیش شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای فارسی زبان معاند به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای تهاجم غرب علیه انقلاب اسلامی به شمار می‌رفت اما در سالیان اخیر ظهور شبکه‌های اجتماعی تغییر و تحولاتی عظیم در عرصه تقابل ایران اسلامی با دشمنان انقلاب پدید آورده است.

یکی از کسانی که در این فضا علیه کشور ما در حال فعالیت است، مسیح علینژاد نام دارد که در نهایت تعجب خود را مدعی دفاع از آزادی و حقوق زنان می‌داند؛ فردی که اخیرا ارتباطش با آمریکا علنی‌تر از هر زمان دیگری شده است. انتشار تصویر دیدار مسیح علینژاد با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نشان داد که آمریکا تا چه حدی حامی ضدانقلاب است؛ البته هر چند این دیدار پیام مهم دیگری نیز داشت و آن این بود که آمریکا چقدر حقیر شده که برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی که روزی برایش صدام که یکی از قوی‌ترین ارتش‌های وقت جهان در اختیارش بود را اجیر و پشتیبانی می‌کرد، حالا دست به دامن یک دختر که کمپین مبارزه با حجاب را راه می‌اندازد، شده است. روزی در همین کشور، آمریکا و هم‌پیمانان آن برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی در فکر کودتا بودند یا در برهه‌ای منافقین را به جان مردم انداختند تا با انجام عملیات‌های ترور افراد (از شهیدان مطهری و بهشتی و رجایی و دستغیب و... گرفته تا مردم کوچه و بازار) مردم را از انقلاب ناامید کنند اما دیدیم که در این عرصه به هدف خود نرسیدند. یا در زمانی تلاش کردند با حمایت از جنبش سبز در فتنه ۸۸ نظام اسلامی در کشور ما را ساقط کنند اما باز هم نتوانستند.

در کل دشمنان نظام هیچگاه و در هیچ زمانی در طول این چهل سال از مبارزه با جمهوری اسلامی خود را رها نکردند؛ واقعاً چه کار مانده که نکنند؟ حمله نظامی که بوده (واقعه طبس)، کودتا که بوده (کودتای نوژه)، اقدامات امنیتی که بوده (منافقین)، ترور مسئولان که بوده (از رئیس جمهور گرفته تا مردم عادی)، نفوذ و جاسوسی که بوده ( بنی‌صدر و...)، تهاجم فرهنگی که بوده، (ماهواره و رسانه‌های ضدانقلاب فارسی زبان)، تحریم اقتصادی که بوده(به خصوص در سالیان اخیر) و موارد فراوانی که همه و همه نشان‌دهنده اقدامات دائمی و شبانه‌روزی دشمنان این مرز و بوم علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران است.

اما امروزه می‌بینیم که استکباری که روزی از صدام و منافقین برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کرد، دست به دامان امثال مسیح علینژاد و مجری معلوم الحال اکیپ موسوم به ری‌استارت شده است؛ قطعا این موضوع یک نتیجه مشخص در درون خود دارد و آن وضوح شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در تقابل با جمهوری اسلامی است.

اما در این میان یک مسئله مهم است و آن ضرورت افزایش بینش مجازی و سیاسی مردم در شبکه‌های اجتماعی و پیامرسان‌هاست؛ اینکه مردم به آن حد از آگاهی برسند که هر خبری که از سوی کانال‌ها و صفحات ضدانقلاب اشاعه یافت را باور نکنند؛ البته وقتی به روند چند ساله اخیر در کشورمان نگاه می‌کنیم کاملاً به رشد سیاسی مردم در فضای مجازی پی ‌می‌بریم. کانال‌هایی مانند آمدنیوز که با استفاده از اخبار فیک روزانه تعداد فالوورهایشان افزایش می‌یافت، امروز نه تنها شاهد افزایش دنبال‌کنندگان خود نیستند بلکه با روند کاهشی مخاطب رو به رو هستند که همین امر نشان‌ دهنده افزایش آگاهی مردم در حوزه رسانه و فضای‌مجازی است.

در آخر باید گفت که آمریکا و ایادی آن نه با کمک صدام نه با کمک منافقین نه با کمک فتنه‌گران و نه با کمک امثال مسیح علینژاد و ری‌استارت در مقابله با نظام جمهوری اسلامی راه به جایی نخواهند برد.

گزارش از امیرحسین جلیلوند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جذاب ترین ها فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا از ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای‌مجازی خبر داد که برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، صدا و سیما را مکلف کرد به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در این حوزه را رسیدگی کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا درخصوص تنظیم دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: صیانت از جریان تولید و انتشار محتوای ایرانی- اسلامی، حمایت از حقوق فعالان و تولیدکنندگان محتوای سالم، ایمن و مفید و همچنین پیشگیری از وقوع تخلفات و رفع بسترهای بروز تخلفات و تضمین اجرای صحیح مقررات و دستورالعمل‌های ساترا یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تثبیت اجرای مأموریت تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی مطابق با دستور صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) 22/06/1394، قوانین بالادستی و همچنین تصویب ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1402، پیش بینی ضمانت اجرایی برای برخورد با سکوهایی که مقررات و دستورالعمل هایی که در حوزه تنظیم‌گری ساترا تدوین شده را نقض می‌نمایند، به عنوان یکی از دغدغه‌های جدّی معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا بوده که از طرق مختلف هم پیگیری شده است.

معینی افزود: با توجه به این مسئله، مطالعات زیادی در این زمینه انجام و همزمان، مقررات و اسناد به همراه گردش کار رسیدگی نهادهای تنظیم‌گر کشورهای دیگر مورد بررسی و تحلیل واقع شد. حاصل کار تنظیم یک دستورالعمل برای رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود در دستور کار قرار گرفت.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تصریح کرد: این دستورالعمل با استناد به قانون اداره و اساسنامه سازمان صدا و سیما و مطابق تکالیف سازمان در تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن، پس از تدوین به نظرخواهی تخصصی از جامعه نخبگانی و فعالان و نمایندگان رسانه‌های دارای مجوز صوت و تصویر فراگیر گذاشته شد و موارد و ملاحظات افراد نامبرده و سایر بخش‌های مرتبط نیز در چندین جلسه کارشناسی دریافت و مورد اعمال قرار گرفت.

برخورد با مصادیق غیرقانونی تبلیغات در نمایش‌خانگی

وی در ادامه اضافه کرد: در نهایت دستورالعمل برای تشخیص عدم مغایرت با سایر قوانین و مقررات بالادستی به کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در مرکز ملی فضای مجازی ارسال و مورد تأیید قرار گرفت؛ در ادامه با تصویب رئیس سازمان صداوسیما و تمهید فرایندهای اجرایی برای اجرا ابلاغ شد.

معینی عنوان کرد: فرایند نظارت ساترا برای جلوگیری از وقوع تخلف همزمان با اجرای این دستورالعمل اعمال می‌شود؛ به این ترتیب که کشف و اعلام تخلف از هر روش اعم از گزارش واحدهای تخصصی و ناظران ساترا، گزارش‌های مردمی و نظارت‌های مبتنی بر سیستم‌های ماشینی هوشمند، بررسی و در صورت احراز آن و عدم رفع آن، موضوع حسب مورد به کمیته‌های مندرج در این دستورالعمل و سایر مراجع ذیربط مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دادسرای عمومی و انقلاب و .... اعلام و پیگیری می‌شود.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تأکید کرد: براساس ساختار این دستورالعمل، دبیرخانه در ذیل معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی و همچنین کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به تخلفات و شکایات تشکیل شده است و در این دستورالعمل آمده که پس از دریافت گزارش‌ها و شکایات، با تکمیل کاربرگ مربوطه، موضوع را به رئیس کمیته بدوی اعلام خواهد شد و در صورتی که رئیس کمیته انجام تحقیقات بیشتر و یا جمع آوری دلایل و مستندات و ارزیابی فنی و تخصصی را ضروری تشخیص دهد می‌تواند موضوع را برای انجام موارد مذکور به کارشناس تحقیق ارجاع دهد. کارشناس تحقیق نیز تحقیقات مقدماتی و تکمیلی را انجام داده و گزارش خود را به رئیس کمیته اعلام می‌کند و حسب تشخیص با دریافت دفاعیات مکتوب رسانه موضوع در دستور کار کمیته برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخلفات حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از جمله نقض ضوابط و مقررات و عدم رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه ابلاغی دادستانی کل کشور و برخی از مصادیق عمومی آن از جمله پخش زنده بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا مغایر با ضوابط و مقررات ساترا، نقض حقوق کاربران، ارائه اطلاعات گمراه کننده و نادرست به کاربران، تبلیغات مغایر با مقررات و ضوابط ساترا، عدم رعایت الزامات نظیر ایجاد دسترسی، تفکیک و جداسازی محتوا برای اطفال و نوجوانان، خدمات کنترل والدینی، رده‌بندی سنی محتوا و خدمت، ارائه خدمات انتشار محتوا در رسانه‌های کاربرمحور بدون رعایت الزامات نظیر سازکار پایش انسانی و سامانه‌ هوشمند ماشینی پالایش و کشف تخلفات، در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

معینی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که مراحل نهایی تصویب و ابلاغ را طی می‌کند، سازمان صداوسیما مکلف شده است به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسیدگی کند که این حکم به‌عنوان مقوم و تکمیل‌کننده دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • تفاوت بوته با درخت
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • شهادت «جلال اعتماد» نشانه کینه‌توزی عناصر وابسته به صهیونیستی است
  • شهادت«جلال اعتماد»نشانه کینه‌توزی عناصروابسته به صهیونیستی است