Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@01:41:36 GMT

رانندگي در حاملگي

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۱۶۸۹

رانندگي در حاملگي

خبرگزاري آريا -

اين روزها اگر تعداد رانندگان خانم بيشتر از آقايان نباشد، کمتر هم نيست. بيشتر خانم ‌ها ترجيح مي ‌دهند ماشين شخصي داشته باشند و حتي در دوران بارداري هم خودشان رانندگي کنند؛ اما اين کار بر خلاف نظر پزشکاني است که اعتقاد دارند خانم‌ها بايد در دوران بارداري، دور رانندگي را مخصوصا در سه ماهه سوم حاملگي خط بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در هر صورت، اگر شرايط زندگي‌تان به نحوي است که مجبوريد خودتان در زمان بارداري رانندگي کنيد، بد نيست با مرور اين متن سعي کنيد رانندگي را براي خودتان و جنين‌تان کم‌ خطرتر کنيد.
کمربند ايمني را حتما ببنديد
يک خانم باردار به هيچ عنوان نبايد از بستن کمربند ايمني به بهانه بزرگ بودن شکم يا فشار آمدن به جنين خودداري کند. شما چه راننده باشيد و چه روي صندلي کنار راننده نشسته باشيد، بايد براي محافظت از جان خود و فرزندتان هنگام ترمزهاي ناگهاني و حتي تصادف‌ها، کمربند ايمني‌تان را ببنديد.
همچنين استفاده از کمربند ايمني سبب مي‌شود که يک فاصله معقول بين شکم مادر باردار و فرمان ماشين به وجود آيد و وقتي کمربند بسته باشد، ديگر راننده نمي‌تواند بيش از اندازه بدن‌اش را به سمت جلو متمايل کند و باعث شود که فرمان بيش از حد به شکم‌اش فشار بياورد.
راستي، حواس‌تان باشد که در طول مدت بارداري شما فقط مسوول حفظ سلامت خودتان نيستيد، بنابراين براي حفظ سلامت خود و جنين‌تان، حتي اگر روي صندلي‌ عقب ماشين هم نشسته ايد، از بستن کمربند ايمني غافل نشويد.
بهترين حالت بستن کمربند ايمني براي يک خانم باردار اين است که بخش پاييني کمربند را زير شکم و روي استخوان‌هاي لگن و بخش بالايي آن را هم بين سينه‌هايش قرار دهد و از بستن بخش پاييني رو و بالاي شکم و بخش بالايي روي گردن و زير بازوها خودداري کند. اگر هم احساس کرديد که بخش پاييني کمربند اذيت‌تان مي‌کند، يک بالشتک نازک پنبه‌اي تهيه کنيد و آن را بين کمربند و بدن‌تان قرار دهيد.
استفاده از کيسه هوا هم ضروري است
يکي از خطاهاي رايج در دوران بارداري،‌ از کار انداختن سيستم خودکار باز شدن کيسه هوا هنگام تصادفات رانندگي است. اما بهتر است بدانيد که استفاده از کيسه هوا هم به اندازه کمربند ايمني ضروري و مهم است. فقط کافي است که در استفاده از آن يک نکته کوچک را رعايت کنيد.
در دوران بارداري چه خودتان رانندگي کنيد و چه در صندلي کنار راننده بنشينيد، بهتر است صندلي‌تان را جوري تنظيم کنيد که بيشترين فاصله را نسبت به داشبورد داشته باشيد، اين طوري هنگام تصادف و ضربه‌هاي ناگهاني وقتي کيسه هوا باز مي‌شود، باعث حفاظت از سلامت شما و فرزندتان مي‌گردد، نه فشار آمدن به جنين و به دردسر افتادن شما.
در ماه‌هاي آخر بارداري رانندگي نکنيد
حتي اگر شما هيچ مشکل خاصي هم در طول دوران بارداري نداشتيد، بهتر است از رانندگي کردن در سه ماهه آخر بارداري خودداري کنيد. احساس خستگي و خواب‌آلودگي در ماه‌هاي آخر بارداري به خاطر افزايش دماي بدن يکي از دلايل توصيه به عدم رانندگي در اين ماه‌ها است. يکي ديگر از دلايلي که سبب مي‌شود پزشکان، رانندگي را در سه ماهه سوم بارداري ممنوع کنند اين است که قرار گرفتن پاها در يک حالت خاص سبب گرفتگي عضلاني و ورم کردن آنها مي‌شود. بنابراين ممکن است شما ساعت‌ها در ترافيک بمانيد و پاهاي‌تان با ثابت ماندن دچار گرفتگي شوند و در نتيجه به راحتي نتوانيد در مواقع ضروري از کلاچ و ترمز استفاده کنيد و به دردسر بيفتيد.
اگر مي‌خواهيد در دوران بارداري رانندگي کنيد ...
اگر به هر دليلي مجبور به رانندگي در دوران بارداري هستيد، اين نکات را رعايت کنيد:
* شب‌ها رانندگي نکنيد.
* وقتي پشت چراغ قرمز يا در ترافيک گير کرديد، پاها و زانوهايتان را تکان دهيد و بچرخانيد.
* اگر مسيرتان طولاني است، هر نيم ساعت يک بار ماشين را نگه داريد، پياده شويد و 5 دقيقه راه برويد و حرکات کششي انجام دهيد.
* از صحبت کردن با تلفن همراه حتي با هندزفري و سر و کله زدن با راديوپخش حين رانندگي خودداري کنيد.
* اگر فرزند ديگري داريد و او هنگام رانندگي شما، در حال غرغر کردن ست، يا سر به سرش نگذاريد يا کناري پارک کنيد و بعد از حل شدن مشکل‌تان به رانندگي ادامه دهيد.
* به هيچ عنوان در ده روز آخر بارداري رانندگي نکنيد.
* يبوست يکي از عوارض رانندگي‌هاي مداوم و هر روزه در دوران بارداري است. بنابراين هميشه يک بطري آب و چند ميوه ي آب‌دار در ماشين بگذاريد و حين رانندگي از خوردن‌ آنها غافل نمانيد.
* در طول دوران بارداري، از روز اول تا آخر، تنها و با ماشين شخصي‌تان به مسافرت نرويد.
* اگر مدام تهوع و سرگيجه داريد، رانندگي نکنيد.
* اگر کمردرد ناشي از بارداري داريد، دور رانندگي را خط بکشيد.
* هنگام رانندگي به سمت جلو متمايل نشويد و کاملا صاف به صندلي تکيه دهيد.
* صندلي‌تان را تا جايي که مي‌توانيد از فرمان ماشين دور کنيد.
* هميشه تلفن همراه‌تان کنارتان باشد تا بتوانيد در مواقع ضروري از افراد خانواده يا اورژانس کمک بگيريد.
* اگر قرار است به روش سزارين زايمان کنيد، يک هفته قبل از زايمان رانندگي نکنيد.
* براي جلوگيري از کمردرد، يک بالشتک کوچک پنبه‌اي پشت کمرتان قرار دهيد.
* اگر سابقه سقط جنين داريد، به هيچ عنوان رانندگي نکنيد.
* اگر از هر نوع مشکلي در دوران بارداري رنج مي‌بريد، بهتر است قبل از اقدام به رانندگي با پزشک خود مشورت کنيد.
* سعي کنيد کارت خون و کارت ويزيت پزشک‌تان را هميشه همراه داشته باشيد تا اگر اتفاقي افتاد، ديگران بتوانند بهتر به شما کمک کنند.
* اگر تصادف کرديد، حتما به پزشک مراجعه کنيد، زيرا ممکن است در اثر تکان‌هاي شديد حين تصادف، جفت از رحم جدا شده باشد و شما مجبور به زايمان زودرس شويد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «زهرا جی‌داد» یکی از دو خواهر دوقلوی سوژه مستند «همیشه با هم» که در قالب مجموعه «پا به ماه» از آنتن تلویزیون پخش شده است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره واکنش‌ها به پخش این مستند گفت: بازخورد‌هایی که از پخش این مستند داشتیم، واقعا عالی بود. خیلی از اطرافیان ما که مستند را دیده بودند، تماس می‌گرفتند و از آن تعریف می‌کردند. برخی هم پیگیر دلیل این تجربه بودند. خودمان واقعا این تجربه را دست داشتیم. به‌ویژه که کیفیت این مستند هم بسیار خوب بود.

وی درباره آشنایی گروه تولید با خودش و خواهر دوقلویش توضیح داد: ابتدا از طرف شبکه بهداشت شهرستان داراب، با ما تماس گرفتند و گفتند که قرار است مستندی درباره بارداری همزمان دو نفر از اعضای یک خانواده، تولید شود. از آنجایی که ما هم دو خواهر دوقلو بودیم که همزمان دوره بارداری را سپری می‌کردیم، پیشنهاد دادند این مستند از زندگی ما ساخته شود و ما هم استقبال کردیم. برای همراهی با این کار فرهنگی، تردیدی هم نداشتیم.

جی‌داد ادامه داد: خانم محور به‌عنوان تهیه‌کننده مجموعه «پا به ماه» بعد از پیشنهاد شبکه بهداشت، با ما تماس گرفتند و توضیحاتی درباره این کار دادند. تأکید داشتند که رویکرد فرهنگی این مستند، مدنظرشان است و وقتی این موضوع را با همسرم مطرح کردم، او هم مخالفتی نداشت. مدتی بعد مطلع شدیم که پیش‌تر قرار بوده این مستند با حضور دو خواهر دیگر تولید شود و با انصراف آنها، با من و خواهرم تماس گرفتند. اولین مواجهه‌ام با گروه تولید این مستند هم در منزل خواهرم بود.

وی مطرح کرد: ابتدا برای حضور در مقابل دوربین استرس داشتیم، اما آنقدر رفتار و تعامل گروه تولید این مستند، عادی و ساده بود که به راحتی با آنها ارتباط گرفتیم و استرس‌ها هم برطرف شد. تجربه بسیار خوبی برای ما بود. اطرافیان‌مان وقتی مطلع می‌شدند، از این اتفاق تعجب می‌کردند و حتی برخی فکر می‌کردند که ما به‌دنبال فیملسازی درباره فرآیند بارداری خود هستیم. حضور گروه مستندسازی در روستا، طبیعتا توجه‌برانگیز بود و برای خیلی از افراد سوال پیش آمده بود که ماجرا چیست؟

ملاک من برای حضور در مستند رضایت همسرم بود

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره واکنش خانواده‌ها به این تصمیم هم گفت: ابتدا برای آنها هم توضیح می‌دادیم و وقتی آقای اسیوند به‌عنوان کارگردان به روستای ما آمدند، نکاتی را گفتند که خانواده‌ها مجاب شدند در انتظار نتیجه کار بمانند. شکر خدا نتیجه کار هم برای همه ما عالی بود.

وی افزود: البته برخی از اقوام هم بودند که خرده می‌گرفتند که چرا تن به این اتفاق داده‌اید که از دوره بارداری‌تان، مستندسازی شود! برای بعضی از نزدیکان، این تصمیم محل سوال بود، اما ما توضیح می‌دادیم که مستند «پا به ماه» را قبل‌تر دیده‌ایم و می‌دانیم این شرایط فقط برای ما نیست. زوج‌های دیگری هم پیش از ما سوژه این مستند بوده‌اند. از طرف دیکر مهمترین نکته  برای شخص من، رضایت همسرم از این اتفاق بود.

چالش گرمای هوا

جی‌داد در ادامه درباره میزان آشنایی‌اش با سینمای مستند و تماشای قسمت‌های قبلی مستند «پا به ماه» توضیح داد: یکی از قسمت‌های این مستند را به‌صورت اتفاقی نه از تلویزیون که در اینترنت دیدم. برایم خیلی مستند جالبی بود و زمانی که پیشنهاد ساخت این مستند درباره ما مطرح شد، نمی‌دانستم قرار است دنباله‌ای برای همان مجموعه باشد. در روز‌های ابتدایی بارداری، وقتی درباره این تجربه در اینترنت جستجو می‌کردم، یکی از قسمت‌های این مجموعه را دیدم که مربوط به یک خانواده در شمال بود.

وی افزود: آنقدر برایم جذاب بود، که دو قسمت از فصل اول این مجموعه مستند را پشت‌سر هم تماشا کردم. به نظرم یک تجربه خوب در زمینه فرهنگ‌سازی برای فرزندآوری بود. برای ما مهم بود که مستند می‌تواند روی فرهنگ فرزندآوری تأثیرگذار باشد و مردم را به این سمت ترغیب کند. کمااینکه مواجهه با قسمت‌های قبلی این مجموعه، برای خود من تجربه تأثیرگذاری بود. زمانی تصور خودم این بود که دو بچه کافی است، اما امروز دیگر چنین نگاهی ندارم.

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره دشواری‌های همراهی یک گروه مستندساز با خود هم گفت: مهمترین چالش ما گرمای هوا بود. خاطرم هست در اوج گرما برای جلوگیری از نویز، مجبور بودیم کولر‌ها را هم خاموش کنیم و این موضوع شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کرد. در مجموع، اما این تجربه برای همه ما بسیار جذاب و ارزشمند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربند ایلخچی
  • دستگیری نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • عدم توجه به جلو بازهم حادثه آفرید
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • حمله تروریستی به المپیک خنثی شد
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه