Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@22:03:53 GMT

مالیات پلکانی به حقوق هم رسید

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۲۵۸۰

مالیات پلکانی به حقوق هم رسید

به گزارش جهان نيوز، بعد از آنکه دولت لایحه بودجه را به مجلس ارائه و در تبصره (۶) شرایط معافیت‌های مالیاتی حقوق کارکنان را تعیین کرد، در نهایت با انجام بررسی‌ها در کمیسیون تلفیق و همچنین صحن علنی مجلس شرایط معافیت حقوقی متفاوت از لایحه به تصویب رسید.
آنچه دولت در بند (الف) تبصره (۶) لایحه بودجه پیش‌بینی کرده بود از این حکایت داشت که حقوق کارکنان در هر ماه تا سقف دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از پرداخت مالیات معاف باشد و به عبارتی کارکنانی که مجموع درآمد سالانه آنها به ۲۷ میلیون و ۶۰۰ تومان می‌رسید نیازی به پرداخت مالیات نداشتند، اما آنچه در مجلس مصوب شد افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان بود؛ به طوری که سقف معافیت مالیاتی حقوق در هر ماه تا ۴۵۰ هزار تومان نسبت به سال جاری افزایش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این شرایط سقف معافیت مالیاتی حقوق از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و کلیه کارکنانی که دریافت حقوق آنها در طول سال به ۳۳ میلیون تومان می‌رسد در سال آینده از پرداخت مالیات معاف شدند.

مالیات پلکانی هم به حقوق رسید
اما دیگر تغییر مهمی که در پرداخت مالیات حقوق اتفاق افتاد به نحوه اخذ مالیات برمی‌گردد که به صورت پلکانی تعیین شده است.

دولت در لایحه بودجه این گونه پیش‌بینی کرده بود که نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از حقوق و مزایای فوق‌العاده و کارانه مازاد بر مبلغ تعیین شده برای سقف معافیت مالیاتی، تا پنج برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد آن ۲۰ درصد باشد. همچنین میزان معافیت مالیاتی اشخاص سالانه مبلغ ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده بود.

اما در نتیجه تصمیمی که نمایندگان مجلس برای معافیت مالیاتی حقوق گرفتند و آن را پلکانی تعیین کردند، قرار شد تا مالیات بین ۱۰ تا ۳۵ درصد به صورت پلکانی از حقوق کارکنانی که مازاد بر سقف معافیت مالیاتی (دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در ماه) دریافتی دارند، کسر شود.

نحوه دریافت مالیات از حقوق در روش پلکانی از این قرار است که نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق‌العاده و کارانه مازاد بر مبلغ معاف شده، تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد شد.

همچنین نسبت به مازاد ۱.۵ برابر تا ۲.۵ برابر مازاد معافیت مالیاتی مشمول مالیات سالانه ۱۵ درصد، نسبت به مازاد ۲.۵ برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات سالانه ۲۰ درصد، نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ۲۵ درصد و در نهایت دریافتی نسبت به مازاد شش برابر تا ۳۵ درصد مالیات پرداخت خواهد کرد.

در نتیجه تغییرات اعمال شده در روند پرداخت مالیات حقوق، میزان معافیت مالیاتی اشخاص (مالیات کسبه و مشاغل) سالانه تا ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد که ۲۰۰ هزار تومان نسبت به سال جاری افزایش دارد.

نحوه اخذ مالیات از حقوق کارکنان در حالی مصوب شده که همچنان نحوه افزایش حقوق کارکنان و درصد آن در صحن علنی مورد بحث و بررسی و تصویب قرار نگرفته است.

این در شرایطی است که دولت در لایحه پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی را مطرح کرده بود و البته در کمیسیون تلفیق نیز مصوب شد ولی مخالفان آن معتقدند که باید میزان افزایش حقوق متناسب با تورم موجود تغییر کرده و از سوی دیگر در رابطه با پرداخت یکسان و پلکانی آن نیز چالش‌هایی وجود دارد.

منبع: ایسنا

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۲۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود

 سید هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در راستای خدمت رسانی به اصناف و کسبه و بازاریان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ برابر میز‌های خدمت ما افزایش یافته است گفت:  مسئله اصلی ما  استفاده از ظرفیت تبصره ماده ۱۰۰ برای انجام تکالیف و رویکرد در امور وصول مالیات از اصناف بوده که تمام سعی خود را انجام داده ایم که عدالت مالیاتی در بین اصناف برقرار شود و به سادگی و سهولت و سرعت تکالیف مربوط به اخذ مالیات صورت گیرد.

وی افزود: با توجه به این رویکرد موفق شدیم احکام خوبی نسبت به گسترش ظرفیت تبصره ۱۰۰ اخذ کنیم به طوری که  سقف فروش در تبصره ماده ۱۰۰ را تا سقف ۱۸ میلیارد تومان رساندیم، بیش از ۳ برابر نسبت به سال گذشته  افزایش پیدا کرده است.

سبحانیان بیان کرد:  در راستای توسعه مشوق‌ها  تقسیط‌های بلند مدت  برای کسبه و فعالین اقتصادی که از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده می‌کنند  در نظر گرفته شده که این از موضوعات اصلی مطرح شده در جلسه با اصناف بوده و مقرر شده بخش نامه‌های تبصره ماده ۱۰۰ با نظر و مشارکت اصناف ارائه شود.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی گفت: با توجه رویکرد‌های جدید مالیات ستانی به سمت سیستمی شدن مالیات در حرکت هستیم و در مراحل دادرسی به سمت استفاده از ضرایب کاهشی رفته ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • داستان حذف معافیت مالیاتی باشگاه‌های ورزشی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • مهمترین اخبار ۱۱ اردیبهشت/افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی