Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@01:30:34 GMT

زنگ خطر در جزیره

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۵۸۶۲

زنگ خطر در جزیره

تایوان و چین به فاصله ۱۳۰ کیلومتری از یکدیگر جدا شده‌اند. برای هفت دهه است که تایوان پس از یک جنگ داخلی خونین در پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۹ از چین جدا شد. برای مدت‌های طولانی است که حزبکمونیست چین، قصد دارد تایوان را که خود را خودمختار می‌خواند، بهخاک خود منضم کند. جمعیت تایوان ۲۳ میلیون نفر است و پکن هم تایوان را در راستای دکترین چین یکپارچه، یکی از استان‌های خود می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما انتخاب تسای و حزب پیشروی دموکراتیک که به‌طور تاریخی خواهان استقلال تایوان است، روابط چین و تایوان را پیچیده‌تر از قبل کرده است. به همین منظور پکن فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی زیادی به تایوان تحمیل کرده است و مدام نیز جنگنده بمب‌افکن‌های H-۶K این کشور در نزدیکی تایوان در حال پرواز و مانور نظامی هستند. تسای می‌گوید: «با چینی که هر روز قدرتمندتر و جاه‌طلب‌تر می‌شود، ما با تهدیدات بیشتری روبه‌رو هستیم.» وی‌می‌افزاید: بزرگ‌ترین چالش ما این است که آیا موجودیت و استقلال ما، امنیت، دموکراسی و رفاه تایوان باقی خواهد ماند؟ اینها مباحث بزرگ و اصلی تایوان به‌حساب می‌آیند.

متحد غیررسمی تایوان، ایالات‌متحده بوده که برای مدت‌های طولانی است حافظ امنیت این جزیره در قبال اقدام نظامی چین است. اما زمانی که از تسای سوال شد آیا فکر می‌کند که دونالد ترامپ به وی کمک خواهد کرد، شک و تردید داشت. در مقابل رهبر تایوان بر این باور است که کشورش باید در این جنگ نابرابر، خود به فکر تقویت تسلیحات دفاعی‌اش باشد. تسای می‌گوید: «ما باید هر زمان آماده باشیم.»

تهدید روزافزون

تسای به‌عنوان نخستین زنی که به‌عنوان رهبر تایوان انتخاب شد، به‌دلیل روحیه ضدپکنی‌اش توانست حزب کومینتانگ را که خواستار ارتباط نزدیک‌تر با چین بود، کنار بزند. اما محبوبیت او به‌دلیل اتخاذ برخی سیاست‌ها و مجادله‌اش در حوزه اقتصادی با کاهش روبه‌رو شده است.  در ماه نوامبر حزب تسای در انتخابات داخلی شکست سنگینی خورد و ۱۰ درصد از کرسی‌های خود را در سراسر جزیره از دست داد. تسای می‌گوید که سال ۲۰۱۸، سال کلنجار رفتن با برنامه کاری اصلاحات بوده است. او گفت: «زمانی که اصلاحات در مراحل آغازین خود است، مردم نتیجه ملموس آن را درک نخواهند کرد.» البته این تنزل محبوبیت موجب عقب‌نشینی تسای نشده و او در مصاحبه با سی‌ان‌ان فاش ساخت که قصد دارد در انتخابات سال ۲۰۲۰ برای انتخاب مجدد در رقابت‌های انتخاباتی حضور پیدا کند. او می‌گوید: «این طبیعی است که هر رئیس‌جمهور مستقر، قصد شرکت مجدد در انتخابات را داشته باشد.» چین با مدیریت شی‌جین پینگ از دور دوم ریاست‌جمهوری تسای استقبال نخواهد کرد. از زمانی که وی به قدرت رسیده است، چینی‌ها به‌شکل فزاینده‌ای فشارها را علیه تایوان افزایش داده‌اند. چین اصرار دارد که تایوان را با جمهوری خلق چین متحد سازد. در ماه ژانویه، رئیس‌جمهوری چین خواستار پیوستن صلح‌آمیز تایوان به کشورش شد و در اظهاراتی قابل توجه اعلام کرد که استقلال تایوان به بن‌بست رسیده است. رهبر چین گفت: «ما قولی نداده‌ایم که استفاده از زورمان را نادیده بگیریم.» تسای تصریح می‌کند که سخنان رهبر چین نگرانی فزاینده‌ای را در داخل تایوان به‌وجود آورده است. او از اینکه تایوان، تبدیل به هنگ‌کنگ یا ماکائوی دیگر شود سر باز زد و گفت که هر دو کشور حتی به شکل نیمه‌مستقل تحت حاکمیت چین قرار دارند.

تسای بر این باور است که آن سخنرانی زنگ‌های خطر را برای موجودیت تایوان که ممکن است تغییر یابد، به صدا در آورده است. با این حال تسای بر این باور است که تهدیدها و ارعاب پکن، شی‌جین‌پینگ را از هدفش دور می‌کند، چراکه جزیره را بیشتر به این صرافت می‌اندازد که از حزب کمونیست چین دوری و دموکراسی‌اش را بیشتر تقویت کند. او گفت: «چین احساس می‌کند که چنین سخنانی در داخل روی مردم تایوان تاثیر می‌گذارد و به آنها احساس شکست تحمیل می‌کند اما هر اقدامی از این دست مردم تایوان را بیشتر منزجرتر و دورتر می‌کند.» رئیس‌جمهوری چین تاکید می‌کند که رفتار پکن در تایوان نتیجه عکس می‌دهد.

رابطه گرم‌تر با ترامپ

در ماه ژانویه، تایوان یک مانور به منظور آماده کردن سربازانش برای مقابله با اشغال نظامی تایوان از سوی چین انجام داد. عکس‌های این مانور دراماتیک نشان می‌دهد که هلی‌کوپترها در حال شلیک به اهداف از پیش تعیین‌شده هستند. تسای می‌گوید که وی ارتش تایوان را برای مقابله با ارتش چین، به‌شدت تقویت کرده است. به گفته رئیس‌جمهوری تایوان، این جزیره در شرایط تمام هشدار به سر می‌برد.

رئیس‌جمهوری تایوان گفت: «چیزی که ما انتظار داریم، پس از تحمل موج نخستین حمله چینی‌ها، باقی دنیا برخاسته و به چین فشار قوی وارد خواهند ساخت.» البته تسای مشخصا اعلام نکرد که منظورش واشنگتن بوده است یا نه. این درحالی است که ایالات‌متحده به‌شکل نانوشته امنیت تایوان را در برابر پکن تضمین کرده است. با روی کار آمدن دولت ترامپ، روابط واشنگتن و تایپه نزدیک‌تر و رو به رشد بوده است. در این راستا دفاع از تایوان با صدای بلندتری صورت گرفته و فروش تسلیحات نیز به تایوان افزایش داشته است.

در سال ۲۰۱۸، ترامپ قانون «سفر به تایوان» را امضا کرد که به‌موجب آن اجازه سفر مقامات تایوان در هر مقامی به ایالات‌متحده را می‌دهد. این در حالی است که آمریکا چند ماه بعد فروش قطعات زیردریایی به تایوان را هم تصویب کرد. در ماه ژوئن، ایالات‌متحده سفارت جدید خود را به ارزش ۲۲۵ میلیون دلار افتتاح کرد که در تایوان به موسسه آمریکایی شهره است.  درحالی‌که بسیاری از روسای‌جمهور جهان ترامپ را به‌دلیل اینکه فقط خود را با مسائل داخلی آمریکا مشغول کرده، مورد انتقاد قرار می‌دهند اما تسای می‌گوید که ترامپ را این‌گونه نمی‌بیند. او می‌گوید: «هر رئیس‌جمهوری مجبور است برای تصمیم‌گیری، به‌ویژه در حوزه داخلی نگاهی چندجانبه‌نگر داشته باشد. برای همین است که رئیس‌جمهور ترامپ بر «اول آمریکا» تاکید می‌کند.»  ترامپ پیش‌تر پروتکل چندین دهه‌ای با چین را شکسته بود و پذیرای تلفن تبریک رئیس‌جمهوری تایوان شده بود. رئیس‌جمهوری تایوان پس از پیروزی ترامپ در انتخابات برای تبریک گفتن به وی زنگ زده بود که موجب دلخوری و ناراحتی مقامات پکن شده بود.

به‌رغم این تماس تلفنی هنوز این دو رئیس‌جمهور با یکدیگر دیداری نداشته و برنامه‌ای نیز ترتیب داده نشده است. در این شرایط فضای سیاسی آمریکا نیز به سود تایوان شده است. ممکن است در این سال اتفاقات قابل توجهی برای تایوان رقم بخورد. گروهی از قانون‌گذاران آمریکایی به‌رهبری مارکو روبیو که جزو مهاجمان به پکن به‌حساب می‌آیند، از نانسی پلوسی، رئیس مجلسنمایندگان آمریکا خواسته‌اند که تسای را برای سخنرانی به کنگره دعوت کند و جلسه‌ای مشترک نیز با وی برگزار کنند.  تسای اما از اینکه این دعوت را برای سخنرانی قبول خواهد کرد یا نه سخنی نگفت، چراکه این اقدامی است که چین را از خشم شعله‌ور خواهد کرد. تسای می‌گوید: این سوال ساده‌ای نیست که آیا این دعوت را قبول خواهم کرد یا نه؟ برای پذیرفتن سخنرانی در واشنگتن باید سنجید که این اقدام به سود تایوان، ایالات‌متحده و ثبات منطقه خواهد بود یا نه؟

ایالات‌متحده محتاطانه، دست‌کم در ظاهر، دکترین چین یکپارچه پکن را به چالش نکشیده است. با این حال واشنگتن جزو حامیان تایوان به‌حساب می‌آید و در این زمینه دو طرف را دعوت به گفت‌وگو کرده تا مشکلات فیمابین را حل کنند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۵۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در حالیکه در راهروی دادگاه نیویورک به اتهام آزار و اذیت جنسی یک بازیگر فیلم‌های غیراخلاقی حضور داشت در واکنش به اعتراضات دانشجویان به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: اتفاقاتی که در دانشگاه‌ها مثل دانشگاه کلمبیا، نیویورک و بقیه درحال رخ دادن می‌باشد، واقعاً مایه شرمساری هست.

وی با کنایه به بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا گفت: در واقع این وضع مربوط به بایدن است. او (بایدن) در حال دریافت سیگنال اشتباهی از افراد است، او (بایدن) یک صدای اشتباه دریافت می‌کند. بایدن نمی‌داند که چه افرادی پشت این اعتراضات هستند و این یک وضع آشفته هست. تکرار می‌کنم چیزی که در دانشگاه‌ها رخ میدهد، مایه شرمساری است.

رئیس جمهور پیشین آمریکا بیان کرد: افرادی که بیرون دادگاه هستند می‌خواهند به دادگاه اعتراض کنند ولی ما شاهد وضع پلیسی هستیم که تا حالا دیده نشده است!

ترامپ در پایان افزود: هنوز هیچ کسی به دانشگاه‌ها فرستاده نشده در حالی که آنها خیلی افراد رادیکالی هستند که در حال نابودکردن دانشگاه‌ها هستند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 

انتهای پیام/

محمدامین متین فر

دیگر خبرها

  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت