Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه رأی کمیته امور خارجه پارلمان اروپا مبنی بر تعلیق مذاکره پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را محکوم کرد. نقض حقوق بشر و دستگیری روزنامه‌نگاران از جمله دلایل این رای کمیته اعلام شده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، روز چهارشنبه کمیته امور خارجه از کمیسیون اروپا و کشور‌های عضو به‌طور رسمی درخواست کرد مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را تعلیق کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیته علت درخواست خود را نقض حقوق بشر و آزادی‌های مدنی، تاثیرپذیری قوه قضاییه و مناقشه مرزی با قبرس و سایر کشور‌های همسایه عنوان شد.

«ماریتیه شاکه» عضو پارلمان اروپا در بیانیه‌ای گفت: «نقض حقوق بشر و دستگیری روزنامه‌نگاران [در ترکیه]تقریبا هر روز اتفاق می‌افتد، در حالی که دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور به شدت در حال تضعیف است».

وی افزود: «این مسئله در ترکیب با تغییرات قانون اساسی، پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را در این مقطع غیرممکن ساخته است. امروز پیام پارلمان مثل روز روشن است. ما عواقب این موضوع را متوجه چسبیدن اقتدارگرایانه اردوغان به قدرت می‌دانیم».

روز پنجشنبه سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه در پاسخ به این اقدام گفت: «به هیچ وجه قابل قبول نیست که پیش‌نویس گزارش غیرالزام‌آور مشورتی خواستار تعلیق کامل مذاکرات پیوستن ما به اتحادیه اروپا باشد». وی خواستار تصحیح گزارش نهایی و واقع‌گرایانه شدن متن آن شد.

در ماه اکتبر «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت: درخواست طولانی مدت ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا را در یک همه‌پرسی مطرح می‌کند و از این طریق ناراحتی خود از فرایندی که به گفته او با پیش‌داوری منفی به مسلمانان آکنده است، ابراز کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ترکیه عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا پارلمان اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۶۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • ترکیه: حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت
  • ترکیه : حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت
  • ترکیه: حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت/ اگر کشور مستقل فلسطین برپا نشود، ممکن است جنگ ها و فجایع دیگری در غزه تکرار شود
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌