Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: سید محمد صادق‌زاده رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌وری و صرفه‌جویی انرژی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نرخ رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌های اخیر افزایش یافته، چرا که در ایران استعداد بالایی در حوزه منابع خورشیدی، بادی و سایر منابع تولیدی انرژی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علاوه بر این با توجه به این‌که انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ما بسیار ارزان تمام می‌شود، رقابت بالایی برای سرمایه‌گذاری در این عرصه نیز وجود دارد.

رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق تصریح کرد: هر کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در ایران با کمتر از ۳۰۰ تومان تولید می‌شود که این مبلغ بسیار جذاب و رقابتی است و از آنجایی که در تولید این انرژی، آب و سوخت مصرف نمی‌شود، پتانسیل بسیار بالایی نیز برای صادرات این انرژی به کشور‌های همسایه و دوردست وجود دارد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که از سال آینده بتوانیم همان طور که برق فسیلی را صادر می‌کنیم، برق تجدیدپذیر را در سبد صادراتی کشور داشته باشیم.

صادق زاده با بیان اینکه "اقدامات صورت گرفته از طریق شرکت ساتبا برای رفع مشکلات بخش خصوصی حاضر در این صنعت ادامه دارد"، گفت: طی دو سال گذشته بیشتر از ۱۱ خط تولید تجهیزات انرژی تجدیدپذیر اعم از توربین‌های بادی، صفحات خورشیدی و تمام تجهیزاتی که برای نیروگاه‌ها لازم است ایجاد شده و به نظر می‌رسد که تامین مواد اولیه و قطعات در کشور ما به سادگی از محل منابع داخلی امکان‌پذیر باشد، چرا که نه تنها دانش فنی و علم تولید این تجهیزات در ایران وجود دارد بلکه مواد اولیه تولید این تجهیزات نیز در کشور ما مهیا است و صراحتا باید اعلام کنیم که تحریم‌ها تاثیر بسزایی را در صنعت تجدیدپذیر‌ها گذاشته و آن، دستیابی به خودکفایی است.

وی افزود: در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر طی چهار سال گذشته تمام صورت‌حساب‌های تولید برق پرداخت شد، اما در دو سه ماه گذشته با بی‌نظمی در تخصیص منابع مواجه شدیم و این مساله نیز به دلیل نبود منابع نبوده، چرا که با توجه به این که منابع از طریق عوارض برق تامین می‌شود، مشکلی در این حوزه وجود نداشت.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: از محل عوارض برق سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل شد و علاوه بر این نیز ۳۰۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه برای این امر تخصیص داده شد و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه مابقی مبالغ نیز پرداخت شود.

وی ادامه داد: پتانسیل و استعداد ایران در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با این الگو تبیین شده که ۹۰ درصد تولید انرژی متعلق به نیروگاه‌های بادی و خورشیدی و مابقی مربوط به نیروگاه‌های زیست توده و زمین گرمایی شود؛ این در شرایطی است که نیروگاه‌های بادی پتانسیل بیشتری نسبت به نیروگاه‌های خورشیدی داشته‌اند.

صادق زاده با بیان اینکه "در ماه گذشته برای اولین‌بار میزان تولید برق نیروگاه‌های خورشیدی از بادی فراتر رفت"، گفت: در ماه گذشته برای نخستین بار سهم نیروگاه‌های خورشیدی ۴۲ درصد و سهم نیروگاه‌های بادی ۴۱ درصد بود؛ همچنین ظرفیت نیروگاه‌های زیست توده و زباله‌سوز حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات است که می‌تواند آلودگی‌های محیط زیستی ناشی از تولید زباله را برطرف کند.

وی افزود: برای نیروگاه‌های بادی و خورشیدی ماجرا متفاوت است، چرا که بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات استعداد اقتصادی برای تولید انرژی از این طریق وجود دارد و باید گفت: با توجه به این‌که میزان تابش در کشور ما سه برابر تابش در کشور‌های اروپایی است، پتانسیل‌های بالایی در این عرصه برای توسعه تجدیدپذیر‌ها فراهم است.

رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق تصریح کرد: علاوه بر ۷۰۰ مگاوات نیروگاه فعلی ۴۰۰ مگاوات نیروگاه در حال ساخت در کشور وجود دارد و قرارداد‌های متعددی نیز برای این مساله مبادله شده و بخش خصوصی از این مساله استقبال خوبی کرده است.

وی افزود: حرکت نه چندان شتاب‌زده، ولی نسبتا سریعی در توسعه تجدیدپذیر‌ها آغاز شده و پیش‌بینی می‌کنیم که با این شرایط آینده روشنی در انتظار انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: صادرات برق معاون وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد افزود: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰کیلو وات در استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به گفته کریمی فرد، افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس فعال هستند.
وی متوسط میزان تابش این استان را بین ۲ هزار تا ۲هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق فارس درباره شرایط راه اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
انرژی خورشیدی یک منبع اساسی از انرژی تجدیدپذیر است و بسته به نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی یا تبدیل آن به برق خورشیدی، فناوری‌های آن به دو دسته خورشیدی غیرفعال و خورشیدی فعال تقسیم می‌شوند. تکنیک‌های خورشیدی فعال شامل استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای مهار انرژی است.


دیگر خبرها

  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما