Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@09:19:22 GMT

عروسان داعش؛ چالش جدید آمریکا و اروپا | عکس

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۹۲۰۸

عروسان داعش؛ چالش جدید آمریکا و اروپا | عکس

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، دولت آمریکا اعلام کرده است هدی مثنی، زن جوانی که عضو داعش بوده را به خاک این کشور راه نمی‌دهد.

 

مایک پمپئو ، وزیر خارجه آمریکا تأکید کرده است که او شهروند آمریکا نیست و نمی‌تواند وارد آمریکا شود. او گفته مثنی گذرنامه معتبر ندارد و حق گرفتن آن را هم نخواهد داشت.

 

به گفته وزیرخارجه آمریکا این زن جوان روادید ورود به خاک آمریکا را هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه توییتر تاکید کرد شخصا به مایک پومپئو دستور داده که به هدی مثنی دختری که چهار سال پیش از آلاباما آمریکا به سوریه رفت اجازه بازگشت داده نشود.

 

هدی مثنی، یکی از معروف‌ترین چهره‌های تبلیغاتی داعش علیه آمریکا در شبکه‌های اجتماعی بود. او پیش از پیوستن به داعش همراه خانواده‌اش در ایالت آلاباما زندگی می‌کرد.

 

او که حال یک پسر ۱۸ ماهه دارد، گفته بود از طریق اینترنت جذب داعش شده است و سال ۲۰۱۴ بدون اطلاع به خانواد‌ه‌اش از مسیر ترکیه راهی شهر رقه، پایتخت خود خوانده داعش در سوریه شده و با یک استرالیایی عضو داعش ازدواج کرده است.

 

عکس/ هدی مثنی

 

مثنی پس از کشته شدن شوهرش با یک مرد تونسی ازدواج کرده که او هم در نبرد شهر موصل کشته شده است. او گفته که بعد از آن، سال ۲۰۱۸ با یک داعشی اهل سوریه ازدواج کرده است.

 

این زن جوان که در شبکه‌های اجتماعی علیه آمریکا برای داعش تبلیغ می‌کرد‌، حال گفته است که اختیار حساب کاربری خود در توییتر نداشته و پیام‌های منتشر شده در این شبکه توسط دیگران نوشته می‌شده است. هدی مثنی اما در فیلم‌های بسیاری هم با پرچم داعش در دست ظاهر شده بود و علیه آمریکا شعار می‌داد.

 

به نوشته یورونیوز، مثنی هم اکنون در اردوگاهی در سوریه در بازداشت است و این هفته به رسانه‌ها گفته بود که از اقدامش متاسف است و می‌خواهد با پسر ۱۸ ماهه‌اش پیش خانواده‌ خود در آلاباما برگردد.

 

او در این گفت‌وگو تاکید کرد که نگران آینده‌ی پسرش است و افزود: «هیچ دوستی برایم نمانده است چراکه هر چه بیشتر درباره‌ ظلم داعش صحبت می‌کنم بیشتر دوستانم را از دست می‌دهم.»

 

مثنی اعتقاد دارد که توسط داعش شستشوی مغزی شده بود.

 

حسن شیبلی، وکیل خانواده مثنی گفته "مضحک" است که آقای ترامپ از کشورهای اروپایی خواسته شهروندان داعشی خود را بپذیرند و "حالا که نوبت به شهروندان آمریکایی رسیده بازی در می‌آورد."

 

به گزارش دویچه وله، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته از آلمان، فرانسه، انگلستان و دیگر کشورهای اروپایی خواست تا شهروندان خود را از سوریه تحویل بگیرند و آنها را در اروپا محاکمه کنند. او گفته بود که اگر متحدان آمریکا به این درخواست پاسخ مثبت ندهند، آمریکا مجبور خواهد بود اسیران داعش را  آزاد کند.

 

شیبلی به شبکه ای‌بی‌سی نیوز گفت: "دولت ترامپ تلاش نادرستی را برای سلب تابعیت شهروندان خودش آغاز کرده است."

 

این وکیل خانواده مثنی تاکید کرد: "هدی مثنی شهروند آمریکاست و گذرنامه معتبر آمریکایی دارد. او اکتبر سال ۱۹۹۴ در شهر هکنسک نیوجرسی به دنیا آمده؛ یک ماه پس از آن که پدرش از پست دیپلماتیک خود جدا شد."

 

آن طور که رسانه‌های آمریکا گزارش کرده‌اند پدر هدی مثنی در مقام یک دیپلمات از یمن به آمریکا آمده اما سپس مقیم آمریکا شده و چند سال بعد شهروند این کشور شده است.

 

برخی از ناظران می‌گویند اگر در هنگام تولد هدی پدر او یک دیپلمات بوده، هدی شهروند آمریکا محسوب نخواهد شد چرا که مطابق قانون دیپلمات‌ها با وجود حضور در خاک ایالات متحده، همچنان مشمول قوانین کشور متبوع خود می‌شوند.

 

اما وکیل خانواده مثنی می‌گوید پدر هدی یک ماه پیش از تولد او از پست دیپلماتیک خود استعفاء داده و به عنوان یک مقیم آمریکا در این کشور مانده است.

 

همزمان روزنامه نیویورک تایمز می گوید ویدئویی از هدی مثنی پس از ورود به سوریه وجود دارد که او در آن گذرنامه آمریکایی خود را نشان می‌دهد.

 

داستان هدی مثنی بسیار شبیه شمیمه بیگم، دختر دبیرستانی بریتانیایی است که درخواست او هم برای بازگشت به بریتانیا از سوی وزارت خارجه این کشور رد شده است.

 

شمیمه بیگم در سال ۲۰۱۵ به همراه دو دوست دبیرستانی خود به ترکیه و سپس سوریه رفت. آنجا با یکی از اعضای داعش ازدواج کرد و اکنون در پایگاهی در شمال سوریه که تحت کنترل کردهاست زندانی و بلاتکلیف است. شمیمه همین چند روز پیش یک پسر به دنیا آورده و به بی‌بی‌سی گفته قصد دارد به بریتانیا بازگردد و در آرامش کودکش را بزرگ کند.

 

عکس/ شمیمه بیگم

 

اما دولت بریتانیا در پی لغو تابعیت اوست و می‌گوید او واجد شرایط دریافت تابعیت بنگلادش است. خانواده بیگوم از بنگلادش به بریتانیا مهاجرت کردند.

 

حال دولت بنگلادش می‌گوید شمیمه متولد بریتانیاست و هرگز در بنگلادش زندگی نکرده و درخواست تابعیت دوم هم نداشته است. وزیرخارجه بنگلادش گفته است این کشور به هیچ‌وجه تصمیم ندارد او را بپذیرد.

 

از هدی مثنی، شمیمه بیگم و چند زن دیگر که از کشورهای غربی به داعش پیوستند تحت عنوان "عروسان داعش" یاد می‌شود.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: توییتر توییتر داعش اروپا آمریکا جام نیوز سوریه بریتانیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک بازیکن

پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک بازیکن

دیگر خبرها

  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک بازیکن
  • پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • پیام های حمله به پایگاه های آمریکا در شرق سوریه
  • ذلت، تنها دستاورد آمریکا در عملیات پنجه عقاب
  • اهدای جهیزیه به نو عروسان کمتر برخوردار
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز