Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی آیت الله محمد هادی عبد خدایی امروز در اختتامیه همایش بین المللی امام رضا(ع) و نهضت علمی تمدنی جهان اسلام در تالار قدس حرم مطهر رضوی خاطرنشان کرد: توحید در صورتی ثمربخش خواهد بود که انسان، جامعه و کشور در پرتو حسن الهی قرار گیرد؛ پرتو حسنی که پرچمدارش امام رضا(ع)، امام کاظم(ع) و امام علی(ع) باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرچم توحید که پرافتخارترین پرچم است، در صورتی بالا خواهد بود که در دست ولی خدا باشد. تمام زندگی سیاسی امام رضا(ع) نیز گره خورده با موضوع عبودیت الله بوده و از همین رو است که ایشان را می‌توان پرچم دار توحید دانست.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام رضا(ع) را می‌توان یک مرجع علمی در زمان خود دانست، افزود: ایشان سزاوارترین شخص به عنوان مرجع علمی دنیای اسلام بودند که با پذیرش ولایتعهدی، به سیاست ورود پیدا کرده و با آمدن در میدان سیاست مشروعیت یافتند. امام رضا(ع) به نماز و زکات که همانا کمک به مردم و مستضعفین بود، تاکید داشته‌اند. این امام رئوف در عمل خود به گونه‌ای بود که هیچگونه تبعیضی میان افراد قایل نمی شد و با تواضع و فروتنی فراوانی با مردم، از هر قشری، رفتار می‌کرد. در حقیقت ایشان با این رفتار خود از همان زمان زمینه الگوسازی را فراهم کرده بود.

سبک تمدن سازی و حکومت دینی در رفتار امام رضا(ع) نهفته است
وی تاکید کرد: از این رو می‌توان سبک تمدن سازی و حکومت دینی را همین امور رفتاری امام رضا(ع) را دانست؛ در واقع سبک زندگی ایشان به گونه ای بود که نسبت به عبودیت خدا و کمک به مردم اهتمام ویژه‌ای داشت؛ در عین حال آن حضرت با اشرفی گری نیز مبارزه ویژه ای داشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اکنون نظام انقلاب اسلامی ما پس از گذشت 40 سال از پیروزی خود، با توجه به افتخارات فراوانی که کسب کرده، می‎تواند پناهگاهی برای مستضعفین باشد چرا که هر آنچه را که ما امروز داریم، در پی این است که مسائل الهی در آن پیاده شود؛ البته هر آنچه که از آن غافل هستیم، به دلیل اشرافی گری است.

عبدخدایی تصریح کرد: امام هشتم در سیاست، روشی را بنا نهادند که از اشرافی گری دور بود و سبب شد که شیعه نفسی تازه کرده و بتواند مطالب خود را بیان کند که این بیان چیزی جز بیانات اهل بیت(ع) نبود. در واقع امام رضا(ع) در همان مدت کوتاه تمدن اسلامی به اندازه‌ای که فرصت بود، این روش را تبیین کردند.

درخشش تمدن دینی در میان سایر تمدن‌ها
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تاکنون تمدن‌های گوناگونی پدید آمده که صاحبان قدرت آن‌ها را به دست گرفته و با اهداف گوناگون این تمدن‌ها را پیش برده‌اند؛ به گونه‌ای که برخی از این صاحبان قدرت بر روی مردم تمرکز داشته و برخی دیگر ارزشی برای مردم قائل نبودند و خودخواهانه برای تمدن کشور خود برنامه ریزی می‌کردند؛ همچنین برخی از آن‌ها نیز عالم پرور بودند که شمار اندکی در این دسته قرار داشتند و عده‌ای هم درصدد مال اندوزی و کسب قدرت و برخی نیز در صد آبادی کشور خود بودند. باید دید ثروت هنگفتی که امروز در دنیا برای بشریت وجود دارد و بیش از نیاز آن‌هاست، در چه راه‌هایی مصرف می‌شود. باید دید چه موضوعی پیش می‌آید که گاه موجب نابودی یک ملت مانند سوریه می‌شود؛ این نابودی در اثر خودخواهی برخی از صاحبان قدرت است.

وی اظهار کرد: در میان همه این موارد تمدن دینی می‌درخشد؛ در واقع این تمدن اگر چه شاید تعداد اندکی همراه دارد اما باید با وجود همین تعداد اندک توانست در مدت کوتاهی راه و رسم انسانیت و دین را به مردم نشان داد. قدرت پیامبر(ص) نیز تنها 10 سال برقرار بود اما با همین مدت کوتاه توانست تمدنی درخشان را به وجود آورد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دوران حکومت امام علی(ع) نیز که با مزاحمت‌های شدیدی مواجه بود، اگر چه زیاد طول نکشید اما به راستی که سخنان ایشان در نهج البلاغه و همچنین روش او در سیاست همچنان می‌درخشد. از این رو تمدن دینی، امنیت و آبادی را به وجود می‌آورد و باعث می‌شود. امام هشتم نیز در آغاز قرن سوم یک متجدد دینی بودند چرا که با ولایتعهدی خود نشان دادند که تمدن و حکومت دینی چه معنایی دارد؛ ایشان با پذیرفتن ولایتعهدی تمدن ایجاد کردند.

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام محمدحسین مهدوی مهر، رییس جامعه المصطفی العالمیه واحد مشهد، با بیان اینکه امیدواریم برکات این همایش و این مانور بزرگ پژوهشی در جوامع اسلامی فراگیر باشد، خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که پیامبر(ص) و خاندان عصمت و طهارت(ع) به عنوان داعیان، مردم را به رستگاری، سعادت ابدی و نجات فراخواندند و می‌توان آن‌ها را چلچراغ فروزانی دانست که روشنگر راه بشریت هستند.

وی ادامه داد: اگر به موضوع پیامبر(ص) و خاندان ایشان و ائمه اطهار(ع) نه تنها با یک نگاه برون مذهبی بلکه برون دینی متوجه این امر خواهیم شد که برکات روضه منوره از مدینه گرفته تا یکایک حرم‌های ائمه معصومین(ع) از جمله در خراسان، عراق و... همگی منابع نوری هستند که کسانی که به این روضه‌های منوره سفر می‌کنند افرادی دارای عواطف، اخلاق انسانی، علاقه مند به تعالیم انسانی، مروجان معنویت و اخلاق در جامعه هستند.

رئیس جامعه‌المصطفی العامیه عنوان کرد: روضه‌ منوره امام رضا(ع) با جمعیت 30 میلیون زائری که در طی سال با آن مواجه می‌شود، می تواند علاقه مندی به ارتباط با خدا، معنویت، دعا، نیایش، نماز و روی آوری اخلاق در جامعه را متبلور ساخته و همین امر می تواند در بازگشت جامعه امروز به اخلاق که کمی از آن به دور شده، اثر بخش باشد.

رییس جامعه المصطفی العالمیه واحد مشهد خاطرنشان کرد: شعار انقلابی وجود ملکوتی امام رضا(ع) همین نهضت علمی تمدنی بوده که این همایش نیز بر همین نام بنا شده است و قطعا نامی بجا و مناسب است. با این وجود امید است که این همایش زمینه ساز آشنایی جهان با پیام‌های ائمه(ع)، پیامبر(ص) و امام رضا(ع) باشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی حوزه های علمیه تمدن اسلامی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۹۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تا کنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصاء شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار(ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فرازهای این زیارت را به متن جامعه ببریم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحدهای دانشگاهی قرار بگیرد.

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت.

گفتنی است جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود.

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه ها برگزار خواهد شد.

کد خبر 6086713

دیگر خبرها

  • نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟
  • تقوا و خلوص نیست، شاه کلید موفقیت در مدیریت
  • برپایی آئین جشن تکلیف دختران سرفاریاب
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث