Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز در این نشست گفت: در شرایط کنونی و با وجود تحریم ها و فشارهای خارجی و افزایش قیمت ارز شرایطی پیش آمده که وضعیت تعادل و توازن در بازار، با اشکال مواجه شده است؛ به همین دلیل نیاز به مدیریت بیش از پیش شرایط داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به اهمیت اصلاح فرآیند های توزیعی پرداخت و به عنوان یک نمونه مهم در این خصوص به موضوع رفع نگرانی های مردم در تهیه گوشت اشاره کرد و گفت: جلسات زیادی در این راستا در دولت همچنین در ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی در وزارت کشور، علاوه بر جلساتی که معاون اول رئیس جمهور داشتند برگزار شد و بحث‌های مفصلی در این خصوص انجام و مقرر شد تا گوشت تنظیم بازار صرفاً در جامعه هدف توزیع شود و با نظارت کافی به درستی به دست مصرف کننده برسد.   وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت موضوع کنترل قاچاق در کشور پرداخت و با اشاره به توجه ویژه دولت و شورای امنیت کشور به این موضوع گفت: به منظور رفع برخی نواقص در روند مبارزه با قاچاق کالاهای اساسی، جلسات ویژه ای برگزار شد و ایرادات و اشکالات موجود در روندهای جاری مبارزه، مورد بررسی و پی جوئی قرار گرفت. همچنین در این زمینه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام آمادگی کرد با امکانات و تجهیزاتی که در اختیار دارد وارد عمل شود که این مجوز از سوی دولت صادر شد.    رحمانی فضلی در ادامه به نقش و اهمیت شوراهای تامین استان و استانداران در تثبیت وضعیت کنترل قاچاق در استانهای مختلف خصوصاً استان های مرزی اشاره کرد و گفت: اختیارات کامل به شوراهای تامین استان داده شده است تا در خصوص کنترل قاچاق در مرز و نواحی مرزی تصمیم‌گیری کنند.   وی ادامه داد: رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهوری در نامه های جداگانه تاکید کرده اند که در این زمینه، تصمیم استانداران تصمیم دولت است و نظارت بر عرصه های واردات و صادرات از مرزها به وزارت کشور محول شده است.   وزیر کشور در ادامه خاطرنشان کرد: به هرحال، تصمیم گیری های مردم، تا حدی، تابع شرایط احساسی و متأثر از فضاهای روانی است و در صورتی که مسؤلان دلگرمی و امید کافی را عملا در فضای عمومی زمینه سازی نکنند، بخش هایی از مردم دست به اقداماتی عجولانه خواهند زد که این اقدامات در بازار و اقتصاد اثر مخرب دومینویی داشته و علاوه بر بالاتر بردن قیمت‌ کالای خاصی که موضوع فضا سازی روانی قرار گرفته، بر افزایش قیمت کالاهای دیگر نیز منجر می شود. لذا اقتضای شرایط واقعی جامعه این است که  این موارد به صورت ویژه ای دنبال شود.    رحمانی فضلی در ادامه با جمع بندی مباحث ارائه شده در این جلسه در مورد قاچاق کالاهای اساسی تاکید کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مسئول رسیدگی به وضعیت قاچاق کالاهای اساسی است و باید روزانه وضعیت این کالاها را رصد و در این راستا به کمک هر یک از دستگاه ها دولتی که نیاز داشته باشد، این همکاری تحصیل خواهد شد.   وی افزود: بدین منظور، کمیته ای با مسئولیت ستاد ایجاد می شود تا رصد دقیق شرایط در مورد کالاها به صورت روزانه انجام شده و گزارش آن هفتگی به دولت ارائه شود.   رئیس شورای امنیت کشور تأکید کرد: از منظر اعمال حاکمیت در کنترل قاچاق،  این قابل قبول نیست که چون افزایش قیمت ارز، توجیه اقتصادی قاچاق را افزایش داده است، افزایش قاچاق را تحمل کنیم، بلکه باید به صورت ویژه ای شرایط را مدیریت کنیم و با تشدید مبارزه و اصلاح راهبردها، شرایط را متعادل کنیم.   وی افزود: روشن است که برای تحقق اهداف در کنترل قاچاق، دادستانی و دادگاه ها نیز باید قوی تر وارد عمل شوند و در خصوص پرونده‌های قاچاق و نحوه برخورد با آن سریعاً تصمیم گیری کنند.

وزیر کشور همچنین با مرور رویکردهای فنی انتظامی  لازم الاتخاذ برای تشدید مبارزه با قاچاق، به اهمیت افزایش جایگاه های ایست و بازرسی در مسیر های منتهی به مناطق مرزی اشاره کرد و گفت: استانداران مرزی به کمک سایر استانداران کشور بایستی اقدامات پیشگیرانه در زمینه مقابله با انتقال دام از داخل کشور به مناطق مرزی را اعمال کنند و نباید منتظر مصوبه یا ابلاغیه خاصی در این زمینه از مرکز بمانند.

وزیر کشور در پایان به اهمیت موضوع اطلاع رسانی سازنده و توجه به رعایت عدالت و انصاف در انتشار نظرات و انتقادات را  مورد توجه قرار داد و گفت: رسانه‌ها باید با توجه به شرایط کنونی کشور، مسؤولیت شناسانه و در راستای حفظ منافع ملی، رویکردی منصفانه داشته باشند. دکتر رحمانی فضلی در این زمینه به یکی از مصوبات مهم ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور اشاره کرد که به موجب آن، تمام شایعات و ابهاماتی که از طریق رسانه ها در خصوص عملکرد یا موضوعات مرتبط با دستگاههای مختلف مطرح می شود باید سریعاً از طریق آن دستگاه پاسخ داده شود و در این زمینه از هر دستگاه ۲۰ کارشناس برای پاسخگویی معرفی شده اند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ارز قاچاق کالاهای اساسی وزارت کشور وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • برداشت گل‌محمدی در نواحی مرزی گنبدکاووس
  • توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه
  • کشف ۳۰ میلیارد ریال تلفن همراه قاچاق در بانه
  • مردم پروژه‌های نهضت ملی مسکن را کامل می‌کنند؟
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه