Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@16:32:09 GMT

کمردرد و علل بروز و درمان آن

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۱۳۶۷

مسعود اصغری نوسری متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در رابطه با شایع ترین بیماری ستون فقرات گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ستون فقرات بحث کمر درد ناشی از تخریب یا جابجایی دیسک است که شیوه درمانی خاص خود را دارد، اما به طور کلی کمر درد علت‌های متفاوتی می‌تواند داشته باشد.

مهمترین علت کمردرد چیست؟
وی با بیان اینکه سلامت سیستم اسکلتی، عضلانی و عصبی مسئله مهمی در سلامتی افراد است، اظهار کرد: بیماری‌های نخاعی مربوط به دیسک کمر، تنگی کانال، انحراف ستون فقرات و جابه جایی مهره‌هاست و در این میان برخی از کمردرد‌ها مربوط به بیماری ارتوپدی، مفصل لگن و درد‌های عضلانی مربوط به اسپاسم عضلات ستون فقرات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه اغلب پزشک می‌تواند با یک آزمایش یا عکس از کمر، علت درد کمر را تشخیص دهد، افزود: اگر دیسک کمر دچار بیرون زدگی شده باشد پزشک متخصص یکسری بررسی‌های تکمیلی را انجام می‌دهد و در صورتی که ستون فقرات منحرف یا جا به جایی مهره‌ها روی داده باشد با یک رادیو گرافی ساده پزشک می‌توان علت درد را در ناحیه ستون فقرات و کمر متوجه شود.

اصغری نوسری ضمن اشاره به اینکه ام آر‌ای یک ابزار تشخیصی است و می‌تواند فتق دیسک یا مشکلات استخوانی، ماهیچه ها و بافت را به وضوح نشان دهد بر ضرورت پیگیری درد‌های ناحیه کمر به خصوص در سنین بالا تاکید کرد.

استرس و اضطراب کمردرد را به جانتان می اندازد
اصغری نوسری با اشاره به نقش استرس و اضطراب در بروز کمردرد گفت: معمولا افراد عصبى و افراد داراى مشاغل سنگین بیشتر معرض ابتلا به کمردرد قرار دارند. اختلالات روحی روانی و مسائلی که سبب عصبی شدن افراد می‌شود باعث اسپاسم عضلات و در نتیجه بروز کمردرد خواهد شد.

وی بیان کرد: کمردرد با افزایش سن مخصوصا حدود ۳۰ یا ۴۰ سالگی شایع‌تر می‌شود و اضافه وزن بیش از حد و استرس فشار اضافی بر روی کمر قرار می‌دهند.

بهترین درمان غیر دارویی کمر درد
به گفته وی استراحت، آب درمانی، استخر و انجام حرکت‌های ساده ورزشی نه تنها در بهبود درد‌های ناحیه کمر مؤثر هستند بلکه از آسیب‌های بعدی در این منطقه هم جلوگیری می‌کنند.وی افزود: پزشک به بیماری که مبتلا به درد‌های ناحیه کمر است هیچ گاه استراحت مطلق تجویز نمی‌کند و تنها توصیه می‌کند که از جابجایی بار سنگین خودداری و از انجام ورزش‌های سنگین جلوگیری کند.

کمر درد سراغ چه کسانی می‌آید؟
اصغری نوسرى ادامه داد: متاسفانه بعد از زایمان زنان ۱۵ تا ۲۰ کیلو افزایش وزن پیدا می‌کنند و همین مسئله باعث ایجاد فشار بر روی کمر و ستون فقرات می‌شود.این متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات با بیان اینکه انجام فعالیت‌های نامناسب مانند بلند کردن نادرست اجسام سنگین نیز در بروز کمردرد موثر هستند، اظهار کرد: متأسفانه کمردرد‌های ناشی از اختلالات دیسک به علت زندگی شهرنشینی و کم تحرکی، بالارفتن سن و رانندگی‌های طولانی مدت رو به افزایش است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کمردرد علل کمردرد ستون فقرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل