Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ همایش علمی - قرآنی «بزم اندیشه» روز گذشته به همت گروه بررسی محتوای آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان قم برگزار شد. هدف این همایش، آینده‌پژوهی و آینده‌نگری در هر یک از حوزه‌های تربیت و یادگیری و با محوریت اسناد تحولی به بررسی عوامل تأثیرگذار بر روند‌ها و رویداد‌ها و اقدام‌ها که ممکن است، آینده‌های متمایزی پدید آورند، پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نشست علمی - قرآنی که به تحلیل و بررسی کتاب‌های درسی قرآن دوره ابتدایی پرداخت، با حضور رضا نباتی یکی از مؤلفان کتاب‌های درسی قرآن در سالن همایش خانه معلم شماره یک شهر مقدس قم برگزار شد.
در ابتدا شش نفر از آموزگاران به نمایندگی از معلمان ابتدایی مدارس، نقد و تحلیل خود از هر یک از پایه‌های تحصیلی را مطرح کرده و سپس رضا نباتی نقطه نظرات تکمیلی خود را درباره مطالب ارائه شده بیان کرد.
در این نشست علمی که با حضور ۲۰۰ نفر از آموزگاران منتخب مدارس ابتدایی و معاونان ابتدایی نواحی و مناطق برگزار شد، معلمان نیز به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود درباره برنامه درسی قرآن و کتاب‌های آموزش قرآن پرداختند.
رضا نباتی برنامه‌ریز درس آموزش قرآن گفت: با توجه به موقعیت علمی، جغرافیایی و فرهنگی، و همچنین نزدیکی قم به پایتخت و نیز اراده قاطبه فرهنگیان و مدیران آموزش و پرورش شهر مقدس قم، نشان‌دهنده آن است که این استان از استعداد و قابلیت بالایی برای تبدیل شدن به قطب آموزش عمومی قرآن با محوریت «مدارس تجربی» در کشور را دارا است.
وی افزود: وجود حوزه‌های علمیه و حضور اساتید فرهیخته و معلمان دلسوز و پرتلاش این شهر و توفیقات چند دهه اخیر برنامه‌ها و فعالیت‌های متعدد قرآنی، این نگاه را قوت بخشیده و زمینه تشکیل این مدارس را در این شهر تقویت کرده است.
سیدمحمد دلبری، رئیس گروه قرآن و معارف اسلامی وزارت آموزش و پرورش نیز با استقبال از این جلسات، آن را زمینه‌ساز برکات متعدد در حوزه تربیت و یادگیری قرآن کریم و معارف اسلامی دانست.
در این همایش، معلمان مشکل عمده امسال را تحمیل طرح اجباری حفظ جزء ۳۰ به مدارس معرفی کرده و از چرایی طرح و کمبود زمان اجرا برای آن سؤال کردند که رضا نباتی در پاسخ، این طرح را یک طرح فوق برنامه که نباید در ساعات درسی اجرا شود، دانست و افزود: برای ساعات درسی از قبل برنامه و محتوا پیش‌بینی شده است. از این رو اجرای این طرح مستلزم حذف برنامه رسمی است و چنین تصمیمی مغایر با همه اسناد رسمی و مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و به ویژه حکم، ولی فقیه در سیاست‌های ابلاغی به وزارت آموزش و پرورش است.

وی در پاسخ به وجود چندگانگی در آموزش‌ها و برنامه‌های درس قرآن گفت: ملتزم نبودن سایر بخش‌ها به مصوبات و قوانین و مقررات یکی از دلایل این مسئله است. همچنین تحمیل نگاه ترویجی و تبلیغی و رویکرد نخبه‌گزینی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و کمیسیون آموزش عمومی قرآن که وزیر آموزش و پرورش دبیری آن را برعهده دارد، بر نهادی که رسالت و مأموریتش آموزش همگانی است، ظلم بزرگی به درس قرآن و فرهنگ اسلامی کشور و آینده دانش‌آموزان است و این خطایی استراتژیک در نظام جمهوری اسلامی است.
نباتی در ادامه بیان کرد: من معتقدم آقای بطحایی باید قبل از همه خود را وزیر آموزش و پرورش بداند تا دبیر یک کمیسیون در شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا باید توانایی جمع این دو را داشته باشد. به فرض مثال چگونه است که در طرح ملی حفظ جزء ۳۰ مصوبه ۸۲۸ شورای عالی آموزش و پرورش و حتی سند راهبری آموزش عمومی قرآن رعایت نشده، اما با دستور مستقیم وزیر، جزء اولویت‌های مدارس قرار می‌گیرد. در حالی که اولویت، طی سند تحول بنیادین برنامه‌های درسی مصوب است و نه حذف آن.
وی در پایان تأکید کرد: باید معقول و منطقی به موضوع نگاه کرد. چگونه امکان دارد در سیستمی که ۲۵ ساعت درسی دارد و برای هر ساعت محتوا و کتاب درسی وجود دارد، محتوا و طرح جدیدی را آن هم بدون مصوبه و تأیید مراجع ذی‌صلاح همچون شورای عالی و حتی کمیته مستندسازی وزارت متبوع اضافه کرد. معلم چه چاره‌ای جز حذف واجبات و پرداختن به مستحبات و مکروه را دارد؟ در نگاه سیستمی برآمده از کارشناسی، چنین خطایی غیرممکن و گناهی نابخشودنی است که در ۴۰ سالگی انقلاب نباید رخ می‌داد.
اهداف برنامه درسی قرآن، محتوای آموزشی، روش تدریس، شیوه ارزش‌یابی پیشرفت تحصیلی، حجم محتوای درسی، آموزش و توجیه دقیق معلمان، مدیران و کارشناسان، رسم الخط آموزشی، فعالیت‌های یادگیری، کتب راهنمای تدریس معلم قرآن، رسانه‌های آموزشی در مدارس (نرم‌افزار، نگاره‌ها و ...) و نظارت و حمایت صحیح و مستمر بر کیفیت اجرا و آموزش از محور‌های اساسی مباحث مطرح شده در همایش «بزم اندیشه» بود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: بزم اندیشه درس قرآن آموزش قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های سازمان تبلیغات اسلامی نشر برنامه‌های قرآنی و دینی در جامعه است، گفت: در این زمینه مؤسسات و خانه‌های قرآنی با مجوز این نهاد در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت مؤسسات و خانه‌های قرآنی شهرستان ملایر افزود: علاوه بر این مؤسسات و خانه‌های قرآنی جلسات خانگی قرآن نیز در این شهرستان فعال است.

رئیس تبلیغات اسلامی ملایر به برگزاری بیش از ۱۳۰ محفل و کرسی تلاوت قرآن در دو سال اخیر در سطح مساجد شهرستان اشاره و تأکید کرد: این برنامه‌های قرآنی همچنین با همکاری آموزش و پرورش به شکل کرسی‌های تلاوت هفتگی در مدارس برگزار می‌شود.

او گفت: همچنین کرسی‌های تلاوت قرآن کریم با عنوان طرح شهید محمودی نیر از سوی آموزش و پرورش و دارالقرآن در مساجد شهری و روستایی در حال برگزاری است و با استقبال خوبی نیز همراه بوده است.

رستمی تصریح کرد: قرار است برای روستا‌های بدون خانه قرآن یک رابط آقا و یک رابط خانم برای آموزش‌های تکمیلی معرفی شود که برای برخی روستا‌ها معرفی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود