Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@10:11:28 GMT

علت درد بالای شکم بعد از غذا خوردن چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۱۹۰۲

دلایل متعددی برای درد بالای شکم وجود دارد از جمله مصرف بیش از حد مواد غذایی یا موراد جدی تر مانند پانکراتیت.

درد بالای شکم عادی نبوده و تشخیص علت آن به منظور درمان مشکل ضروری است.

برای تشخیص علت درد بالای شکم یک سری آزمایش های پزشکی لازم است. درد بالای شکم با ترکیبی از داروها و تغییر سبک زندگی درمان پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علت درد بالای شکم ، پرخوری
یکی از شایع ترین علل درد شکم پرخوری و سریع غذا خوردن است. هنگامی که غذا را خیلی سریع می خورید نمی توانید غذا را درست بجوید که در نتیجه منجر به دل درد خواهد شد.

علت درد بالای شکم ، حساسیت غذایی
یکی دیگر از دلایل درد معده مصرف خوراکی های خاصی است که بدن شما به اشتباه به عنوان عامل مضر شناسایی کرده و علیهش آنتی بادی ترشح می کند.

آلرژی غذایی که باعث دل درد می شود معمولا به علت مصرف این خوراکی ها بوجود می آید:

شیر

ماهی و صدف

سویا

تخم مرغ

گندم

آجیل درختی و بادام زمینی

علت درد بالای شکم ، عدم تحمل مواد غذایی خاص

اگر سیستم گوارش شما نتواند غذایی خاص را هضم کند، درد شدیدی بعد از مصرف آن حس می کنید. بسیاری از افراد مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند بنابراین در صورت مصرف لبنیات یا خوراکی های حاوی لبنیات دچار ناراحتی گوارشی می شوند.

علت درد بالای شکم، بیماری سلیاک
بیماری سلیاک پاسخ غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به گلوتن ( پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار ) است. به دلایل غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن پاسخی سمی به حضور گلوتن داده که باعث ایجاد آسیب به روده کوچک در نتیجه درد شکم، فخ، یبوست یا اسهال مداوم، استفراغ، کاهش وزن، مدفوع چرب و کم رنگ می شود.

ضمن این که باعث ایجاد علایمی در سایر نقاط بدن مانند کم خونی کمبود آهن، خستگی، سفتی و درد مفاصل، ناباروری، تشنج، ضعف، استخوان هاش ضعیف و شکننده، سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا می شود.

درمان این بیماری حذف گلوتن از رژیم غذایی برای همیشه است.

علت درد بالای شکم، بیماری ریفلاکس معده
درد بالای شکم ممکن است به علت ریفلاکس اسیدی معده باشد که به علت ضعیف شدن اسفنکتر معده ، اسید معده وارد مری شده و موجبت التهاب مری می شود.

علایم آن عبارتند از سوزش سر دل، مشکلات بلع، سرفه و احساس پری.

بیشتر بدانید : رفلاکس معده | علت رفلاکس معده و درمان آن

علت درد بالای شکم ، سندرم روده تحریک پذیر IBS
این بیماری با اسم کولون تحریک پذیر هم شناخته می شود. علایم IBS عبارتند از درد شکمی، یبوست، اسهال، گاز و نفخ و گرفتگی عضلات.

درمانی برای IBS وجود ندارد و فقط می توان با ورزش منظم ، کاهش استرس، خوردن وعده های غذایی کوچک، مصرف پروبیوتیک ها و اجتناب از مصرف غذاهای تند، سرخ شده و نوشیدنی های کافئین دار علایمش این بیماری را کنترل کرد.

علت درد بالای شکم ، زخم معده
زخم های دستگاه گوارش ممکن است بعد از خوردن غذا به خصوص غذاهای تند سبب سوزش و درد شکم شوند.

این زخم ها در معده، روده کوچک یا زید دهانه مری ایجاد می شوند. ممکن است به علت التهاب باکتری اچ پیلوری H. pylori، مصرف مکرر ایبوپروفن و آسپرین، سیگار، سرطان معده، پرتودرمانی یا نوشیدن بیش از حد الکل بوجود آیند.

سایر علایم زخم معده عبارتند از حالت تهوع، مدفوع تیره یا خونی، سوهاضمه، استفراغ، تغییر اشتها، درد قفسه سینه و از دست دادن غیر قابل توضیح وزن.

درمان به علت ایجاد زخم معده دارد. آنتی بیوتیک ها و مهار کننده های پمپ پروتئین برای عفونت اچ پیلوری تجویز می شوند.

اگر عفونت هلیکوباکتر پیلوری ندارید از داروهای Prevacid یا Prilosec یا ضد اسید هایی از قبیل رانیتیدین ranitidine یا فاموتیدین famotidine برای کاهش اسید معده تجویز می شود.

علت درد بالای شکم، سنگ کیسه صفرا
کیسه صفرا اندامی کوچک زیر کبد و در قسمت فوقانی شکم سمت راست قرار دارد. اکثر سنگهای کیشه صفرا به دلیل وجود کلسترول بیش از حد در صفرا بوجود می آیند. کیسه صفرا محل ذخیره سفراست.

پس از خوردن غذاهای چرب صفرا ترشح شده و سنگهای صفرای به شکم فشار آورده باعث ایجاد درد شکمی بیش از حد می شوند.

سایر علایم سنگ کیسه صفرا، تهوع، استفراغ، اسهال، آروغ زدن، ادرار تیره، مدفوع خاکستری رنگ است.

علت درد بالای شکم، پانکراتیت
پانکراتیت بیماری است که به علت التهاب لوزالمعده ایجاد می شود. پانکراتیت ممکن است به دلیل مصرف الکل، عفونت و آسیب شکمی، مقدار بالای کلسیم ، سرطان پاکراس، سیگار کشیدن، سنگ های صفراوی و داروهای خاص بوجود آید.

علایم پانکراتیت حاد شامل درد شکمی فوقانی پس از خوردن غذا به خصوص یک وعده غذایی سنگین ایت که 6 ساعت یا بیشتر طول می کشد. درد به پشت هم می رسد، تتب، تهوع، استفراغ، پالس های سریع و حساسیت شکم هم جزو علایم پانکراتیت است.

درمانی پانکراتیت شامل روزه گرفتن برای بهبود پانکراس و داروهای مسکن ومصرف مایعات برای کنترل آب بدن است.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پرخوری دل درد زخم معده کیسه صفرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد