Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@04:30:24 GMT

یمن و ونزوئلا، محور گفت‌وگوی پامپئو و گوترش

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۲۶۳۰

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد، دبیرکل این سازمان با وزیر خارجه آمریکا درباره تلاش‌ها برای برقراری صلح در یمن و بحران ونزوئلا بحث و تبادل نظر کرد.

به گزارش ایسنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل وضعیت یمن به ویژه اجرای توافق‌نامه استکهلم و اهمیت آغاز مرحله نخستین خروج از استان الحدیده توسط طرفین درگیر را مورد بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از روسیا الیوم، در این دیدار که به درخواست پامپئو در مقر سازمان ملل در نیویورک به مدت ۳۵ دقیقه به طول انجامید، دوجاریک بدون بیان جزئیاتی افزود، دو طرف وضعیت ونزوئلا و منطقه را هم بررسی کردند.

همزمان با اجرای توافق سوئد، دولت مستعفی یمن و انصارالله درخصوص مرحله نخست خروج نیروهای خود از بندر الحدیده به توافق دست یافتند و مارتین گریفیث، نماینده سازمان ملل در یمن روز سه شنبه در شورای امنیت اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود نیروهای طرف‌های درگیر یمنی طی روزهای آتی از الحدیده خارج شوند اما طبق گفته ناظران تا روز پنجشنبه هیچ گونه تحرکی در این زمینه دیده نشده است.

بندر الحدیده گذرگاه ورود کمک‌ها و امدادها به یمن، جایی که میلیون‌ها تن در آستانه قحطی زندگی می‌کنند، به شمار می‌رود.

گوترش درباره ونزوئلا خواستار برگزاری مذاکرات سیاسی جدی برای پایان دادن به درگیری میان خوآن گوایدو، "رییس‌جمهور خودخوانده" ونزوئلا و رهبر مخالفان این کشور و نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا شد.

ایالات متحده در خصوص به رسمیت شناختن گوایدو به عنوان "رئیس جمهور ونزوئلا "تاکنون توانسته ۵۰ کشور از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان و تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین مانند برزیل، آرژانتین و کلمبیا را با خود همراه کند. از طرفی هم تحلیلگران نسبت به احتمال وقوع درگیری خشونت‌آمیز با ادامه تلاش‌های گوایدو برای وارد کردن کمک‌های انسانی آمریکا به ونزوئلا از طریق کلمبیا در مقابله با دولت مادورو نگران هستند که واشنگتن را به استفاده از کمک‌ها به عنوان پوششی برای تغییر نظام متهم می‌کند اما سازمان ملل تاکید کرده که نباید ارائه کمک‌ها سیاسی‌کاری شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پمپئو گوترش یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۲۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس

به گزارش تابناک، حماس اظهارات «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا را که در آن این جنبش را مسئول مانع‌تراشی در دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه دانست، محکوم کرد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اظهارات (وزیر خارجه آمریکا) آنتونی بلینکن هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد و با این واقعیت که تأیید می‌کند حماس بیش از یک بار انعطاف‌پذیری برای تسهیل دستیابی به توافق برای توقف جنگ نسل‌کشی و توقف کشتار ملت ما را نشان داده، در تناقض است.»

طبق گزارش المیادین، در این بیانیه آمده است که اظهارات بلینکن «با سرسختی و تعلل (نخست وزیر اسرائیل) بنیامین نتانیاهو و دولت او» که موانع و مشکلاتی بر سر راه توافق ایجاد می‌کنند و به دنبال طولانی کردن جنگ خشمگینانه خود علیه مردم ما هستند، در تضاد است. موضوع اسیران صهیونیست جزو اولویت‌های آنها نیست.

در ادامه این بیانیه آمده است: «مطالبات حماس و مقاومت از روز اول مشخص بوده و همان مطالباتی است که در مارس گذشته ارائه کردند و مورد استقبال همه طرف‌ها و میانجی‌ها قرار گرفت این مطالبات در ضرورت آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در تمام مناطق نوار غزه، افزایش  امداد‌رسانی و شروع بازسازی خلاصه می‌شود.»

در این بیانیه همچنین عنوان شده است: «آمریکا به عنوان شریک کامل در جنگ نسل‌کشی علیه مردم ما که همچنان با سلاح، مهمات و پوشش سیاسی از اشغالگری حمایت می‌کند، با اتهامات واهی علیه حماس این نقش خصمانه خود علیه مردم ما را تکمیل می‌کند.»

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد حماس در مذاکرات برای دستیابی به توافقی برای بازگرداندن اسیران و آتش‌بس خواسته‌های خود را «تغییر» داده است.

متئو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که حماس در مذاکرات با اسرائیل، با میانجی‌گری مصر و قطر، «خواسته‌های خود» را تغییر داده است.

حماس پیشتر هم گفته بود که ادعای آنتونی بلینکن مبنی بر اینکه این جنبش مانع آتش‌بس در نوار غزه می‌شود، «جانبداری آشکار» از اسرائیل است.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • تحولات غزه؛ محور گفت‌وگوی دیپلمات‌های روسیه و چین
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی
  • گفت‌وگوی کامالا هریسر با رئیس رژیم صهیونیستی
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی