Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامین‌های مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ۷۵ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند/ بیش از ۲ درصد هزینه‌های حوزه سلامت به بیماری سرطان اختصاص دارد

اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آن‌ها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغذیه مناسب برای افرادی که هپاتیت دارند، اظهار کرد: سرطان سینه یکی از رایج‌ترین سرطان‌ها در دنیا به شمار می‌رود که اگر افراد در زندگی خود برخی از موارد را رعایت کنند می‌توانند از بروز این بیماری جلوگیری کرد؛ سرطان سینه خود را با علائمی نشان می‌دهد، اما اکثر افراد نسبت به برخی از این علائمی که در بدن بروز می‌کند، بی توجه هستند و علائم خطر را نادیده می‌گیرند.

ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﭘﺴﺘﺎن

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بیماران مبتلا سرطان سینه باید برخی مواد غذایی را کم و برخی را به اندازه مصرف کنند، گفت: باید ﭼﺮبی ﻭ ﻛﺎﻟﺮی ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﺷﻮﺩ؛ ۲۰ درصد ﺍﻧﺮژی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺍﺯ ﭼﺮبیﻫﺎ باشد، ﺧﺼﻮﺻﺎً ﻣﻴﺰﺍﻥ ﭼﺮبی ‫ﺍﺷﺒﺎﻉ ﺍﺯ ۷ درصد ﺑﺎﻻﺗﺮ ﻧﺮﻭﺩ.

بیشتر بخوانید: قرصی که تشخیص سرطان سینه را آسان می‌کند

ارغوانی با بیان اینکه بیماران مبتلا به سرطان سینه باید ﺍﺯ ﻏﻼﺕ ﻛﺎﻣﻞ (ﺳﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭ) ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﺎﻥ سنگک استفاده ﻛﻨﻨﺪ، گفت: مواد سبوس‌دار برای بیماران سرطانی فواید زیادی دارد که باید در رژیم غذایی خود بگنجانند؛ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ۵ ﻭﺍﺣﺪ ﻭ ﻳﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻴﻮه ﻭ ﺳﺒﺰی ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ.

وی ادامه داد: ﻭﺯﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻛﻨﺘﺮﻝ ﻛﻨﻨﺪ؛ ﻣﺼﺮﻑ نمک ﻭ ﭼﺮبی ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺧﻮﺩ ﻛﺎﻫﺶ ﺩﻫﻨﺪ، ﻣﺼﺮﻑ گوشت ﻗﺮﻣﺰ ﺭﺍ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻟﻜﻞ ﭘﺮﻫﻴﺰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺳﻮﻳﺎ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩهﻫﺎی ﺁﻥ ﺟﺰ ﺩﺭ ﺧﺎنم‌هایی ﻛﻪ ﺍﺳﺘﺮﻭژﻥ ﺭﺳﭙﺘﻮﺭ ﻣﺜﺒﺖ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﺩ، ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻬﺎ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﺪنی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺗﻮﺻﻴﻪ میﺷﻮﺩ.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، «طراحی و ساخت زیست حسگر الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان سینه در بستر میکروفلوئیدیک» عنوان رساله دکتری جلیل پرچکانی چوزکی از دانشگاه تربیت مدرس تهران، است.

پرچکانی چوزکی با مدرک دکتری بیوفیزیک از دانشگاه تربیت مدرس درباره این طرح توضیح داد: سرطان یکی از موضوعات حساس و مورد توجه است که یافتن راهی برای پیشگیری و تشخیص زود هنگام آن، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: تشخیص دیرهنگام این بیماری، می‌تواند باعث گسترده شدن آن و آلوده کردن بافت‌های دیگر از طریق پدیده متاستاز شود که این موضوع از طریق خون یا لنف صورت می‌گیرد.هنگامی که متاستاز رخ دهد، درمان بسیار مشکل شده و در اصطلاح به آن سرطان بدخیم گفته می‌شود.

وی افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سرطان سینه به همراه سرطان ریه شایع‌ترین سرطان‌ها بین افراد هستند و سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب می‌شود.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: نکته مهم این است که سرطان سینه هم در زنان و هم در مردان دیده می‌شود، اما شیوع آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است.

ور در پایان گفت: به طوری که از هر ۸ زن ۱ نفر در طول عمرش به سرطان سینه مبتلا می‌شود اما مردان تنها ۱ درصد کل موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد.

وی تأکید کرد: متأسفانه هیچ نشانگر سرمی معتبر برای پیش‌آگاهی اولیه وجود ندارد که حساس و به‌اندازۀ کافی خاص باشد تا به‌طور معمول مورد استفاده قرار گیرد اما در این زمینه، میکروRNA به‌عنوان نشانگر پیش‌آگاهی اولیه در بیماری سرطان در جامعه علمی، مورد توجه قرار گرفته است.

پرچکانی چوزکی خاطرنشان کرد: در این تحقیق به دنبال طراحی و ساخت بیوسنسور الکتروشیمیایی جهت تشخیص زودهنگام میکروRNAهای دخیل در سرطان سینه در بستر میکروفلوئیدیک بودیم چرا که به کمک این سنسور می‌توان سرطان سینه را در مراحل ابتدایی و با سرعت بالا تشخیص داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟