Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این مطلب که محورهای اساسی در منشور روحانیت امام راحل وجود دارد که برای زمان حال ما مفید است گفت: امام در منشور روحانیت علما را به وحدت رویه و حضورشان در بین نسل جوان دعوت می‌کند. متأسفانه در برخی از موارد می‌بینیم که در بین روحانیون به منشور امام عمل نمی‌شود و بعضاً در حوزه‌های علمیه نیز این منشور تدریس نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام و المسلمین محسن غرویان در گفت‌وگو با ایسنا، همزمان با صدور پیام امام خمینی (ره) در روز سوم اسفند سال ۱۳۶۷ خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت و استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند؛ با بیان این که در مطالعه منشور روحانیت حضرت امام خمینی (ره) چند محور اساسی وجود دارد که برای زمان حال مفید است اظهار کرد: نکته اول در منشور روحانیت این است که علما باید از نظر علم و عمل برای مردم الگو باشند. باید از نظر علمی عالم به زمان خود بوده و مسائل زمان را به درستی مطالعه کرده و بفهمند و هم اینکه از منظر اخلاق باید در عرصه عمل برای مردم الگو باشند.

وی گفت: نکته دوم منشور روحانیت این است که در منشور روحانیت امام راحل بر موضوع پیوند دیانت و سیاست تاکید کرده‌اند و بیان کرده‌اند که علما نباید خود را از مسیر سیاسی و اجتماعی کنار بکشند و منزوی شوند بلکه باید حضور داشته باشند اما حضور عالمانه و حکیمانه.

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به نکته سومی که در منشور روحانیت امام راحل وجود دارد اظهار کرد: علما و روحانیون باید نسبت به نسل جوان توجه داشته باشند و شبهات و سوالات جوانان را بدانند و پاسخ مناسبی در عرصه سوالات جوانان برای نسل جوان تحصیل کرده داشته باشند. همچنین باید در میان جوانان باشند و با آنها حشر و نشر داشته باشند.

غرویان ادامه داد: نکته چهارمی که در این منشور ارزشمند وجود دارد مسأله‌ وحدت علما است. وقتی علما با هم اختلاف داشته باشند تمام جامعه و مردم با هم دچار اختلاف می‌شوند. ولی اگر علما وحدت داشته باشند، جامعه هم به وحدت می‌رسد.

اگر حوزه انقلابی می‌خواهیم باید آثار امام در حوزه تدریس شود

این استاد حوزه یادآور شد: غفلت از منشور روحانیت امام می‌تواند تأثیرات مخربی را در جامعه داشته باشد. این جای تأسف دارد که فردی در لباس روحانیت می‌گوید افتخار می‌کنم که رئیس جمهور را استیضاح کنم. حداقل باید وحدت رویه در میان روحانیون را حفظ کنیم. این اختلاف و تفرقه باعث می‌شود که منویات مقام معظم رهبری و موضوعی که در منشور روحانیت امام راحل بر آن تاکید بسیار زیادی شده است نادیده بگیریم و از بین رفتن وحدت رویه شعله‌های آتشی می‌شود که دامن مملکت را می‌گیرد. اگر این اختلافات ادامه پیدا کند مردم نیز دسته دسته می‌شوند و وحدت رویه از بین می‌رود. امیدواریم یک تنبهی در روحانیت ایجاد شود.

غرویان اظهار کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که منشور امام در حوزه‌های علمیه تدریس نمی‌شود و این آفتی است که بر اثر تفرقه ایجاد شده است. کتاب‌های مهمی از جمله کتاب «اربعین» امام و «منشور روحانیت» در حوزه‌های علمیه ما به دلیل حزب و گروه‌هایی که به وجود آمده است تدریس نمی‌شود و این هشداری است که باید برای آن آگاه باشیم. اگر حوزه انقلابی می‌خواهیم که خمینی‌ها در آن پرورش پیدا کنند باید آثار حضرت امام (ره) برای طلبه‌ها از ابتدا تا انتها تدریس شود.

به گزارش ایسنا، بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز سوم اسفندماه سال ۱۳۶۷ با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امام خميني ره حوزه علميه محسن غرويان مقام معظم رهبری منشور روحانیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار سیستان وبلوچستان برتوسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکیدکرد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، استاندار در بازدید از پارک علم و فناوری استان گفت: این استان دارای دو منطقه آزاد و یک منطقه ویژه اقتصادی است که بر این اساس باید بر پایه صادرات، تولید محصول داشته باشیم.
محمد کرمی با اشاره به موضوع پشتیبانی دیجیتال دستگاه‌ها گفت: دستورات و اقدامات آموزشی لازم برای بهره‌مندی از شرکت‌های داخل استان انجام شده و به دستگاه‌ها نیز برای بهره گیری از شرکت‌ها و مجموعه‌های داخل استان تاکید شده است.
استاندار سیستان وبلوچستان اذعان کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان در حوزه اقتصاد دریا، حوزه کشاورزی و معادن مهم است و با ایجاد شرکت‌های مختلف در این حوزه‌ها و بهره گیری از ظرفیت‌های نهفته به تولید محصولات و ایجاد کارخانه‌های متنوع دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به حضور شرکت‌های توزیع از استان‌های دیگر در این استان گفت: فقط در منطقه سیستان ۴۰ هزار کارت بازرگانی، مجوز واردات ۹۰۰ قلم کالا و مجوز‌های که مختص استان سیستان و بلوچستان است داریم که با توجه به این پتانسیل‌ها می‌توان شرکت‌های توزیع را در داخل استان ایجاد نمود.
کرمی با بررسی دلایل تشکیل نشدمن شرکت‌های دانش بینان در استان افزود: دانشگاه‌ها باید از دوران دانشجویی و دانش آموزی جوانان و نوجوانان را با عرصه کار و فعالیت تولیدی آشنا کنند و فقط به ارائه مطالب تئوری اکتفا نکنند.
استاندار تصریح کرد: از جوانان به خصوص جوانان خوش استعداد این استان انتظار می‌رود که در تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و تعاونی‌های دانش بنیان حضور فعال داشته باشند.
وی به اهمیت پتانسیل و آموزش‌های انجام شده حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: بحث کریدور شمال و جنوب، حضور کشور‌های آسیای میانه و همچنین کشور‌های اطراف دریای خزر از عوامل گسترش تجارت در استان است که باید به نحو مطلوب از آنها بهره‌برداری کنیم.
استاندار در پایان به همکاری بانک‌ها، حضور اساتید، بومی سازی دستور العمل ها، طراحی و برنامه ریزی دقیق کار‌ها و برگزاری جلسات با حضور بانک ها، مدیران کل و مجموعه اعضا پارک علم و فناوری تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • استاندار سیستان وبلوچستان برتوسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکیدکرد
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • گردهمایی طلاب و روحانیون شهرستان چرام
  • اهمیت اجرای برنامه‌های دهه کرامت با محوریت جوانان
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • ایران اسلامی رسالت جهانی دارد/تربیت جوانان خداجوی آخر زمانی
  • تأمین آب استان اصفهان نخستین مطالبه مردم و علما است
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • شعار سال، یک دستور عملیاتی است